31

Re: Anderlues: 1 December

Merovinger wrote:

Hij droeg een soort jagersvest.

Een soort jagersvest? Zou dat toevallig een militaire jas van het type "smoke" zijn? Die komt namelijk soms terug in dit dossier?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Anderlues: 1 December

De smoke is meestal wel voorzien van een opgenaaide Belgische driekleur. Dat zou de jas toch moeten onderscheiden als militair ipv jagersvest. Tenzij de driekleur verwijderd was.

Servo per Amikeco

33

Re: Anderlues: 1 December

Ik stel mij deze vraag omdat de Bende in Temse een "smoke-vest" heeft gestolen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Anderlues: 1 December

Het kan nutuurlijk een smoke van een buitenlandslegeronderdeel zijn of een groene parka, zijn er geen specificaties omtrent de gestolen smoke uit Temse? ABL? Effen groen of in camouflage?

Servo per Amikeco

Re: Anderlues: 1 December

Ben wrote:

Ze bemerkt er haar vader ter hoogte van de keuken, hij houdt een revolver in de hand. Een man ligt op de grond in de keuken en roept naar een medeplichtige : "Tire, tire" (schiet, schiet).

"Een tweede man in de kamer heeft dan geroepen: "Schiet, maar schiet dan toch."

Een klein nuance verschil, maar er ligt iemand op de grond. We weten (mede dankzij het schema van Boemerang) dat de .22 longrifle van de killer erbij was.

Merovinger wrote:

Aangezien de dader die op de grond ligt tegen een kompaan roept om te schieten lijkt het of deze overvaller zelf geen wapen (meer) in de hand had. Heeft Szymusik deze overvaller kunnen overmeesteren of heeft hij op de overvaller geschoten? De kans bestaat dus dat de overvaller gewond is geraakt. Iemand hier nog meer info over?

Als een overvaller geraakt was, zou deze bloed verloren moeten hebben. Konden we dat maar bewijzen. Dan hadden we ten minste een reden voor de Bendepauze. Maar volgens mij heeft de juwelier nooit gevuurd. Tegen de killer hoefde ze niet te zeggen: "schiet, schiet", die deed dat al van nature. Was de killer hier voor het eerst uitgeschakeld? Omvergeduwd? Gestruikeld? Ik vermoed dat hij het was die viel. Met welk type kogels werd Szymusik in het hoofd geschoten? Was de killer inmiddels weer opgestaan om het werk af te maken?

36

Re: Anderlues: 1 December

Als je als schutter in een beperkte (winkel) ruimte door omstandigheden op de grond ligt ben je in het nadeel tegenover staande doelen. Alles speelt zich af in seconden en je moet de tijd vinden om jezelf op te richten tot op knie-niveau om een overzicht te krijgen. Niet verwonderlijk dat je dan naar je kompaan roept dat hij moet schieten.

37 (edited by Merovinger 03-11-2012 22:52)

Re: Anderlues: 1 December

Het is ongeveer 18u40. Jean Szymuzik gaat bijna zijn winkel sluiten. Plotseling gaat de bel van de winkeldeur. Meerdere mannen zijn net de winkel binnengekomen. Ze haasten zich naar het salon waar zich de vrouw van de juwelier bevond waarop de mannen zonder aarzeling op schieten. Ze wordt op meerdere plaatsen in haar lichaam geraakt en daarna afgemaakt met drie kogels in het hoofd. Het schietgeluid horende, komt de oudste dochter uit haar kamer. Ze zal ze alles gadeslagen zonder dat iemand haar opmerkt.

In zijn atelier grijpt Jean Szymuzik naar een wapen dat hij steeds in de nabijheid bewaarde sinds hij drie jaar geleden slachtoffer werd van een diefstal. Hij ziet de mannen door de deuropening maar zal geen tijd hebben om zijn revolver te gebruiken. Hij vraagt aan één van de gangsters om op de grond te gaan liggen en om de handen op het hoofd te leggen. De gangster voert uit wat gevraagd is en roept daarna naar zijn kompaan "schiet, maar schiet dan toch". Na een korte aarzeling vuurt zijn kompaan onhandig zeven à acht kogels op korte afstand af. Slechts één kogel raakt de juwelier. De andere kogels boren zich in de muur. Het wapen van de juwelier, een gewone Arminius kaliber 38, wordt gestolen, alsook uurwerken en juwelen ter waarde van 3.500 euro.

Getuigen zien een zwarte Golf GTI in volle vaart vertrekken richting Lobbes. Eén van de mannen lijkt te manken, precies of hij juist verwond werd, terwijl de juwelier de kans niet heeft gehad om zijn wapen te gebruiken. Dit manken wordt nadien toegeschreven aan de reus van de bende. Niet minder dan vier wapens werden gebruikt tijdens deze aanval: een 22 LR karabijn, een automatisch pistool 7.65, een .45 en een magnum 357. Een vijftiental schoten werden afgevuurd.

Was het doel van de overvallers de nabijgelegen Colruyt? Zouden de daders op het laatste moment van gedacht zijn veranderd omdat de Colruyt dicht was?

Bron: L'histoire vraie des tueurs du Brabant | Finné-Leurquin

Re: Anderlues: 1 December

Merovinger wrote:

Jean Szymuzik vraagt aan één van de gangsters om op de grond te gaan liggen en om de handen op het hoofd te leggen. De gangster voert uit wat gevraagd is en roept daarna naar zijn kompaan "schiet, maar schiet dan toch". Na een korte aarzeling vuurt zijn kompaan onhandig zeven à acht kogels op korte afstand af. Slechts één kogel raakt de juwelier. De andere kogels boren zich in de muur.

Ongelooflijk, waar zou die zijn schiettraining hebben gehad? En wat te denken van het Bendelid dat zich laat overmeesteren en op de grond gaat liggen? Hoe meer details we te weten komen hoe laffer ik de Bende vind. Vaak schieten ze op ongewapende onschuldigen, of ze verrassen de politie met een overmacht aan wapens. Maar ze schrikken als de agenten een uzi hebben, en gaan liggen als de juwelier gewapend is. Nog steeds sluit ik niet uit dat het om een soort complot gaat of welke theorie dan ook, maar wie beweert dat het getrainde professionals zijn, zou nog eens achter zijn oor moeten krabben. Ik noem het doe-het-zelvers.

39

Re: Anderlues: 1 December

Stel nu eens: doe-het-zelvers én professionals, in wisselende formaties? Probeer dit als onderzoekscel maar eens te traceren.

40 (edited by DeadLetterBox 04-11-2012 11:13)

Re: Anderlues: 1 December

Laten we aan de WNP link blijven denken, burgers en ex militairen die een training krijgen in PMS en andere technieken. Niet noodzakelijk commando's maar burgers. Mensen die een soort parttime commando training krijgen, maar dus niet in echte stresssituaties zijn geplaatst. Mensen die dus de basics geleerd hebben maar zich wel niet 100% kunnen gedragen wanneer ze onder vuur liggen zoals ze moeten. De ene zal al meer aanleg hebben voor opdracht dan de andere want deze jongens zijn niet handgeslecteerd voor een speciale training zoals in het leger, dit zijn kerels die men bij de hand had, en men had niet veel te kiezen. Men moest het doen met wat men had.

Servo per Amikeco