1

Topic: Roger Schoep

Roger Schoep is/was een wapenverzamelaar. Hij is ook de schoonvader van Patrick Baudry ... En daarbovenop was hij in verschillende illegale wapenhandeltjes een compagnon van Jean-Luc Baugniet. Daar is hij ook een aantal maal voor veroordeeld.

Het genetisch profiel dat gevonden werd op het hoedje dat in Aalst werd gevonden, is verenigbaar ("est compatible") met het genetisch profiel van Roger Schoep. Let op: er waren nog 13 andere personen waarvan het DNA-profiel verenigbaar is met het genetisch profiel van het hoedje.

In 1981 werd hij aangehouden voor een wapensmokkel naar Frankrijk:

Drie Belgen aangehouden voor wapensmokkel naar Frankrijk

De plaatsvervangende commandant van een speciale eenheid van de Franse politie, de 34-jarige Paul Barril, is in Parijs gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan het smokkelen van wapens voor een extreem-rechtse groepering. In verband met de wapensmokkel werd ook de parfumfabrikant Léonard aangehouden.

Na een onderzoek dat verscheidene weken duurde, verrichtte de politie de eerste aanhouding in deze zaak. In een auto werden 80 uit België afkomstige automatische pistolen gevonden, die bestemd zouden zijn geweest voor rechtse extremisten. Volgens de autoriteiten onderhielden Barril en Léonard contacten met deze extremistische kringen.

Barril is de plaatsvervangende commandant van de speciale terroristen-eenheid van de Franse rijkspolitie, die ingeschakeld kan worden bij terroristische aanslagen, gijzelingen en kapingen in binnen- en buitenland. Deze eenheid valt rechtstreeks onder het Franse ministerie van Defensie.

Eerder werd de vermoedelijke leider van de smokkelaffaire aangehouden, de 27-jarige Olivier Danet, een voormalige huurling die bekend staat om zijn extreem-rechtse ideeën.

Belgen aangehouden

Tijdens het weekeinde werden door de onderzoeksrechter te Doornik in verband met deze wapensmokkel aanhoudingsbevelen afgeleverd tegen drie Belgen. Het gaat om Luc Vandecasseye uit Saint-Sauveur, Ernest Dezeutter uit Ronse en Roger Schoep uit Ellezelles.

Men kwam op het spoor van dit drietal na de aanhouding van de Fransman Olivier Danet in zijn woning te Rouen. Het onderzoek liep door tot bij de gerechtelijke diensten van Brussel, Doornik, Oudenaarde en Ath. Bij Luc Vandecasseye te Saint-Sauveur werd een wapenvoorraad aangetroffen.

Uit het onderzoek is gebleken dat tot driemaal toe op onwettige wijze wapenleveringen vanuit ons land naar Bordeaux in Frankrijk werden gezonden. Aanvankelijk was deze wapensmokkel beperkt gebleven maar de jongste tijd zou hij opgelopen zijn tot een totaal aantal van 150 lichte vuurwapens.

Deze wapens werden aangekocht in Brussel en vervolgens overgebracht naar een klein atelier te Saint-Sauveur, waar de nummers en de inscripties werden weggewerkt. Tenslotte werden zij de grens overgebracht. 

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 Oktober 1981

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Roger Schoep

Vijf wapensmokkelaars gestraft

Vijf personen, betrokken bij het bezit of het illegale verkoop van enkele honderden vuurwapens, soms met behulp van valse documenten, liepen donderdag effectieve celstraffen en zware boetes op voor de correctionele rechtbank te Brussel.

Het betreft de 44-jarige wapenhandelaar Ronald Van Lennep uit Schaarbeek, die tot 2 jaar cel effectief en 90.000 fr. boete werd veroordeeld; de 35-jarige Jean Baugniet uit Sint-Gillis bij Brussel die een jaar cel effectief en 180.000 fr. boete kreeg; de 53-jarige Roger Schoep uit Elzele die een jaar cel effectief opliep samen met 150.000 fr. boete; de 40-jarige Charles Rigoli uit Etterbeek die eveneens tot een jaar cel effectief werd veroordeeld maar met een boete van 30.000 frank.

In dezelfde zaak liepen tenslotte twee personen die slechts een ondergeschikte rol speelden zeven en drie maanden cel met uitstel op, samen met een boetes van 60.000 en 12.000 frank.

De wapensmokkel kwam aan het licht nadat de Franse gendarmerie op 14 oktober 1981 in het Noordfranse Senlis een hoeveelheid vuurwapens en munitie ontdekte in de bagagekoffer van een wagen. De eigenaar van het voertuig verklaarde dat de wapens en munitie uit Ronse en Frasnez-lez-Avaing, kwamen waarbij honderden vuurwapens overwegend Smith & Wesson-pistolen werden teruggevonden. Het ging om wapens waarvan telkens de registratienummers waren verwijderd, maar die nog volkomen bruikbaar waren.

Net zoals de openbare aanklager in zijn rekwisitoor hield de rechtbank er rekening mee dat de wapens in kwestie door hun illegale verkoop in handen konden komen van misdadigers.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 November 1984

Zware straffen voor drugtrafikanten

Tegen zeven drugtrafikanten en een heler werden woensdag zware straffen uitgesproken door de vakantiekamer van de correctionele rechtbank van Brussel.

Het gaat in totaal om 12 kg hard drugs, zoals heroïne en cocaïne, ingevoerd uit Turkije of Zuid-Amerika, met bestemming België, Nederland en Spanje.

De hoofdleverancier in deze zaak, de 37-jarige Turk Tahsin Ulu uit Sint-Gillis, werd veroordeeld tot 11 jaar en 6,3 miljoen fr. boete. Een van de afnemers, de 31-jarige Guy Deschesne, een bar-uitbater uit Molenbeek, kreeg 7 jaar en 3,3 miljoen fr. boete.

Twee andere afnemers werden elk tot 6 jaar en 3 miljoen fr. boete veroordeeld, namelijk de 29-jarige Serge Leenders, maatschappij-beheerder uit Sint-Joost en de 29-jarige Chileen Guillermo Correa Roa uit Sint-Pieters-Leeuw.

Een andere, de 30-jarige Luxemburger Patrick Hoffman, een uitbater van nachtbars, werd tot 4 jaar en 2,4 miljoen fr. boete veroordeeld. Anderzijds liep de 38-jarige Patrick Opbrouck, een winkelier uit Molenbeek, 4 jaar cel en 300.000 fr. boete op. Van haar kant werd de 27-jarige Marokkaanse vrouw Abed Zora, tot 3 jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Een 27-jarige vrouw uit Molenbeek, die als heler optrad, kreeg 3 jaar voorwaardelijk en 600.000 fr. boete.

De zaak kwam aan het licht in augustus 1987, via een tip aan de BOB van Brussel. Op 3 september kon Serge Leenders worden aangehouden met 2 kg heroïne. Deze was hem bezorgd door Guy Deschesne, bij wie nog eens 6 kg heroïne werd aangetroffen. De hoofdleverancier bleek Tahsin Uslu te zijn. Bij zijn arrestatie was hij in het bezit van een 7,65 mm-pistool en in zijn woonplaats werd een handgranaat gevonden.

Nadien bleek ook de Marokkaanse Abed Zera 3 kg heroïne te hebben. Bij Guillermo Correa Roa werd cocaïne ontdekt. Zijn broer zit ondertussen in Spanje opgesloten wegens het vervoer van 5 kg heroïne. Patrick Opbrouck werkte vooral als tussenpersoon, evenals Patrick Hoffman.

De rechtbank verwierp de thesis van de provocatie, die door de verdediging werd ingeroepen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 September 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Roger Schoep

Ben wrote:

Het betreft de 44-jarige wapenhandelaar Ronald Van Lennep uit Schaarbeek, die tot 2 jaar cel effectief en 90.000 fr. boete werd veroordeeld; de 35-jarige Jean Baugniet uit Sint-Gillis bij Brussel die een jaar cel effectief en 180.000 fr. boete kreeg; de 53-jarige Roger Schoep uit Elzele die een jaar cel effectief opliep samen met 150.000 fr. boete; de 40-jarige Charles Rigoli uit Etterbeek die eveneens tot een jaar cel effectief werd veroordeeld maar met een boete van 30.000 frank.

Opvallend: als je de naam Charles Rigoli via Google ingeeft, kom je uit bij onder meer het Twitter-account van een Charles Rigoli die Belg is en die als twee druppels op robotfoto 20 lijkt.

4

Re: Roger Schoep

Inderdaad! Uit Tubeke ...

Re: Roger Schoep

Lijkt me niet slecht om verder uit te zoeken...