1

Topic: Hoeilaart: 29 September 1982

Een paar uur voor de overval in Waver vindt er in Hoeilaart een vreemde gebeurtenis plaats:

(…) Ruim een uur later, omstreeks 23u30, speelden zich gelijkaardige feiten af in de Stationstaat te Hoeilaart. Bij de rijkswacht was even voordien een telefoontje binnengekomen in verband met een verdacht voertuig dat daar geparkeerd stond. Omdat er de laatste tijd verschillende diefstallen gepleegd werden, ging een ploeg van Tervuren onmiddellijk ter plaatse.

De rijkswachters naderden het voertuig langs achter. De auto kwam echter plots achteruit gereden. De rijkswachters konden nog net opzij springen.

De chauffeur keerde nadien de auto en kwam opnieuw op de rijkswachters afgereden. De rijkswachters maanden hem nogmaals om te stoppen, maar openden uiteindelijk het vuur met een machinepistool en een pistool. De banden werden aan flarden geschoten. De chauffeur werd door een van de kogels getroffen in het been. Hij werd lichtgewond overgebracht naar de kliniek te Ukkel. In opdracht van het parket wordt hij daar bewaakt door een rijkswachtploeg.

Het slachtoffer, een jongeman, weigerde zijn identiteit vrij te geven. Er wordt rekening mee gehouden dat hij tot een of andere bende behoorde. Vast staat dat hij met een gestolen auto reed, afkomstig uit Eigenbrakel. De BOB van Leuven en het parket van Brussel stapten ter plaatse af.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 Oktober 1982

Er zijn een paar interessante zaken aan dit feit:

  • Het gebeurt vlak voor de feiten in Waver

  • Waarom reageert die jongeman op die manier wanneer de rijkswacht daar aankomt?

  • De man is gewond geraakt aan het been.

  • De Stationstraat in Hoeilaart is een klein straatje waarlangs je direct het Zoniënwoud binnen kan rijden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Hoeilaart: 29 September 1982

Stationstraat > Dancing Black Beauty!