1

Topic: Patrick Godtz

In april 1986 wordt een huiszoeking uitgevoerd bij een zekere Patrick Godtz. Hij woonde in de Victor Rauterstraat 84 in Anderlecht. Tijdens die huiszoeking wordt de 25-jarige man doodgeschoten door een politieagent.

In zijn huis werd een riot gun en een 22mm-pistool gevonden en in zijn kelder had hij een schietstand gemaakt. In de garage van Godtz werd een Peugeot aangetroffen die talrijke kogelinslagen vertoonde, en bij het voertuig lag een grote hoeveelheid jachtpatronen.

Meer informatie over de man ontbreekt. Ik weet ook niet van welke misdaden hij verdacht werd en of zijn naam ooit in het Bende-onderzoek is opgedoken.

Dodelijk schot bij huiszoeking

Tijdens een huiszoeking in zijn woonplaats, Victor Rauterstraat 83 te Anderlecht, werd de 25-jarige Patrick Godtz bij vergissing door een politie-inspecteur doodgeschoten. De politieman die Godtz onder vuur nam, voelde zich bedreigd, zodanig dat hij in een toestand van wettige zelfverdediging meende te handelen.

Op verzoek van de onderzoeksrechter te Brussel was er woensdagochtend een huiszoeking bij Patrick Godtz, die ervan verdacht werd deel te hebben genomen aan diverse inbraken.

Tijdens die huiszoeking werden verscheidene vuurwapens teruggevonden. Op zeker ogenblik ging een politie-inspecteur naar een lokaal waar het nog helemaal donker was. Daar daagde Patrick Godtz op en begon plots te krijsen. De inspecteur had de indruk dat hij door Godtz met een vuurwapen werd bedreigd en begon in zijn richting te schieten. Godtz, die nochtans geen enkel wapen in zijn bereik had, werd door verscheidene kogels geraak en overleed na zijn overbrenging naar het ziekenhuis.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 April 1986

Door politie doodgeschoten man uit Anderlecht was gevaarlijk

De 25-jarige Patrick Godtz, die woensdagmorgen tijdens een huiszoeking, in verband met diefstallen door een 50-jarige politie-inspecteur werd doodgeschoten, beschikte niet alleen over een riot gun en een 22mm-pistool, maar tevens over een schietstand in de kelder van zijn woonplaats, Victor Rauterstraat 84 te Anderlecht. In de garage van Godtz werd een Peugeot aangetroffen die talrijke kogelinslagen vertoonde, en bij het voertuig lag een grote hoeveelheid jachtpatronen.

Alvorens tot de huiszoeking over te gaan had de politie herhaaldelijk aangebeld bij Patrick Godtz zonder enig antwoord te krijgen. De inspecteur ging toen naar binnen via de niet slotvaste deur van de garage en kwam vervolgens in een onverlicht vertrek waar Godtz zich ophield.


De inspecteur had helemaal de indruk dat Godtz een voorwerp, blijkbaar een wapen in de hand hield en schoot hem met een enkele kogel in de borst neer. Godtz overleed later aan de opgelopen verwondingen.

De inspecteur is al sinds 28 jaar bij de politie van Anderlecht in dienst en hij schonk steeds voldoening. Hij werd na de feiten langdurig ondervraagd door onderzoeksrechter Bellemans te Brussel, gezien hij de Nederlandse taalrol koos. De inspecteur mocht na de ondervraging huiswaarts keren.

Bron: Gazet van Antwerpen | 18 April 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube