1

Topic: Nijvel: 3 Maart 1984

Waarom een warenhuis overvallen als je ook de sleutel kan vragen bij de directeur van het warenhuis?

Uitbaters warenhuis overvallen te Nijvel

Zaterdagavond zijn twee onbekenden de woning van de h. Michel Goisse (38), de zaakvoerder van de Delhaize te Nijvel, binnengedrongen. Op dat ogenblik waren Mw. Goisse en het negenjarige zoontje alleen thuis. De twee mannen haalden een revolver boven en eisten de inhoud van de safe van het warenhuis. Mw. Goisse zei echter dat dit niet kon, omdat de sleutel aan een bewakingsfirma was toevertrouwd.

De rovers zetten een fles benzine op tafel en dreigden de hele woning in brand te steken indien ze geen geld zouden krijgen. Ondertussen was een bevriend echtpaar, een politieman uit Charleroi met zijn vrouw, binnengekomen en door de ongenode bezoekers netjes opgevangen. Toen uiteindelijk ook de h. Goisse kwam opdagen, werd hem hetzelfde lot beschoren.

De vijf mensen werden gekneveld. Tijdens het uitvoeren van die karwei vonden de rovers een bedrag van 45.000 fr. in de zakken van de h. Goisse. Daarmee verdwenen zij. Pas drie kwartier later konden de zaakvoerder en zijn vriend-politieman zich bevrijden en alarm slaan. Zij konden aan de politie een vrij nauwkeurige persoonsbeschrijving van de overvallers geven.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 Maart 1984

Gerechtelijke politie kent dader van overval te Nijvel

Vrij vlug is de gerechtelijke politie van Nijvel er achter gekomen wie een van de twee daders is van de overval ten huize van Michel Goisse, gerant bij Delhaize te Nijvel. Die overval werd zaterdag 3 maart omstreeks 20u gepleegd.

Een van de geïdentificeerde daders is Nicolas Evrard, geboren op 6 december 1943 in Monaco. Die man is uiterst gevaarlijk en hij wordt voor diverse hold-ups.

Hij ontsnapte op 18 december 1983 uit de gevangenis van Verviers en is sindsdien spoorloos. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Maart 1984

Een dag later verscheen in de krant een nieuw opsporingsbericht, dit keer met foto:

De gerechtelijke politie van Nijvel zoekt met man en macht naar Nicolas Evrard, 40 jaar en afkomstig uit de streek van Dinant. Hij wordt verdacht van een overval bij Michel Goisse, gerant van Delhaize te Nijvel. Nicolas Evrard is zeer gevaarlijk en hij ontsnapte op 18 december uit de gevangenis van Verviers na vier bewakers te hebben bedreigd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 8 Maart 1984

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/nicola11.jpg

Op 30 april 1984 werd hij gearresteerd in een Brussels appartement en in juni 1985 werd hij voor de correctionele rechtbank van Verviers veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Wie de tweede dader van deze overval was, heb ik niet kunnen vinden.

Nicolas Evrard en Maurice Florizoone kenden elkaar.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube