1

Topic: Ninove: 24 Oktober 1985

Samenvatting

  • Wat? Inbraak in een videozaak, gevolgd door een schietpartij

  • Waar? Burchtdam 72 in Ninove » Google Maps

  • Buit: één videotoestel

  • Daders: onbekend

Dieven schieten naar buur te Ninove

Ninove stond in rep en roer donderdagochtend. Twee dieven trachtten niet alleen in te breken in een videozaak aan de Burchtdam, maar bij het verlaten van de zaak schoten zij ook in de richting van een gealarmeerde buurman.

Paul Van Meylen (32) stelde donderdagmorgen vast dat twee kerels de deur hadden geforceerd van videozaak Flash Back aan de Burchtdamstraat 72, eigendom van Andy Van Kerckhoven. Van Meylen alarmeerde buurman Roger De Kock (32), die eveneens voor het raam verscheen en aangemaand werd om met een karabijn te schieten in de richting van het duo, wat De Kock ook deed. Het bekwam hem slecht, want prompt keerde een van de dieven zich om en schoot met het wapen van groot kaliber in zijn richting. De kogel mistte evenwel zijn doel.

Het schot belandde in het raamkozijn in de onmiddellijke buurt van Vera Goelens, echtgenote van De Kock. Een andere kogel ging door de lichtreclame.

Inmiddels verdwenen de dieven in de richting van de Ringlaan rond Ninove. Rijkswacht en politie zouden nog getracht hebben de bende te achtervolgen, maar dat mislukte.

De politiediensten stelden later wel vast dat de dieven flink wat voorbereidend werk moesten leveren vooraleer de buit (één enkel videotoestel) te kunnen gappen. De poging om de voordeur te openen mislukte, ook al kwam er een koevoet aan te pas. De voorruit werd met een steen uit het voetpad verbrijzeld en zelfs het traliewerk in de deur diende er aan te geloven.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 Oktober 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube