1

Topic: Loverval: 20 April 1977

Samenvatting

  • Wanneer? Woensdag 20 april 1977.

  • Waar? Loverval » Google Maps

  • Wat? Een gewapende overval op een postkantoor.

  • Wie? Jean Marc Scalitti en Francesco Bagarello. Ze werden in 1979 bij verstek veroordeeld voor deze overval.

  • Buit: 840.000 fr.

  • Auto: Een blauwe BMW, gestolen in Anderlecht

Postkantoor van Loverval overvallen

Woensdagochtend is een overval gepleegd op een postkantoor te Loverval. Drie gewapende mannen gingen aan de haal met een bedrag van 840.000 fr.

Terwijl een van hen bleef zitten aan het stuur van een met draaiende motor wachtende blauwe BMW, die daags voordien te Anderlecht was gestolen, stapten de andere twee met een kap over het hoofd het kantoor binnen. Met hun revolver bedreigden zij de ontvangsten en verscheidene postboden. Zo kwamen zij in het bezit van de sleutel van de safe, die zij helemaal ledigden.

Het voertuig van de diefstal werd een uur later weergevonden op de parking van een supermarkt te Couillet. Van de boosdoeners evenwel geen spoor.

De gerechtelijke politie van Charleroi heeft twee van de drie overvallers kunnen identificeren. Het gaat om de 24-jarige J.M. Scalitti, rue des Combattants te Couillet, die vergezeld was van zijn neef, de 32-jarige Francesco Bagarello uit Turijn.

De twee mannen zijn nog op de vlucht, maar de rijkswacht heeft de volledige buit in de woning van Scalitti teruggevonden. De derde overvaller kon nog niet worden geïdentificeerd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 21 April 1977

Aanhouding in postoverval te Loverval

De onderzoeksrechter in de postoverval te Loverval heeft donderdag een aanhoudingsbevel afgeleverd tegen de vrouw van een van de geïdentificeerde daders. Bij Maria Nicosia, de vrouw van Scalitti, werden de buit en de wapens voor de overval aangetroffen. Mogelijk waren de twee overvallers in de woning toen de politie zich aanmeldde in de woning van Scalitti te Couillet en sloegen zij op de vlucht terwijl de onderzoekers het huiszoekingsbevel gingen halen.

De beschuldiging tegen haar aangevoerd “medeplichtigheid aan een gewapende overval” laat veronderstellen dat zij mogelijk de “derde man” was die de wagen bestuurde.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 April 1977

Overvallers bij verstek veroordeeld te Charleroi

De 6e Kamer van de Correctionele Rechtbank van Charleroi, voorgezeten door Felix Bohain, heeft donderdag de twee daders van de overval die op 20 april 1977 op een postkantoor te Gerpinnes werd gepleegd elk bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.

Bij de overval maakten de twee daders, de 26-jarige Jean Marc Scalitti en de 34-jarige Francesco Bagarello 900.000 fr. buit. De twee daders konden vlug geïdentificeerd worden maar beide mannen hadden het land verlaten en konden tot nog toe niet gearresteerd worden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 21 September 1979

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube