1

Topic: Luik: 3 Oktober 1983

Samenvatting

  • Wanneer? Maandag 3 Oktober 1983

  • Wat? Een overval op geldkoeriers in Luik

  • Waar? Rue de Carmes 30 in Luik » Google Maps

  • Buit: 4,3 miljoen fr.

  • Status: Opgelost

Daders

  • Jean-Marie Gramtinne (30) uit Seilles. Hij heeft de auto gestolen waarmee de overval werd gepleegd. Hij werd herkend, gearresteerd en biechtte de namen van zijn mededaders op.

  • Basri Bajrami (28), uit Sint-Jans-Molenbeek.

  • Salihi Shemsedin (33), uit Saint Gervais in Frankrijk.

Bajrami en Shemsedin waren degenen die de overval hebben gepleegd. Bij hun arrestatie waren ze gewapend, één van de wapens was een FN 7.65 mm pistool.

Banklopers overvallen te Luik

Maandagnamiddag werd in de Rue des Carmes 30 te Luik, een overval gepleegd op drie banklopers van de Banque du Crédit Liégeois. De mannen, die zich naar de Place Saint-Paul begaven om er 4,3 miljoen fr. te gaan afgeven, werden even voor het betreden van de Rue Saint-Paul door twee individuen overvallen. Een van hen bedreigde de bankloper terwijl de tweede de zak met het geld erin afpakte en er mee wegliep. Enkele tientallen meter verder sprongen de gangsters in een grijze auto die door een medeplichtige bestuurd werd. Ze vluchtten daarop in de richting van de Kennedybrug en verdwenen spoorloos.

Bron: Gazet van Antwerpen | 4 Oktober 1983

Overvallers te Luik ingerekend

De BOB van Luik is er, na een onderzoek dat ruim een week duurde, in geslaagd de daders van een overval die maandag 3 oktober gepleegd werd op een filiaal van “Banque du Credit Liégeois”, in de Rue des Carmes te Luik.

Die dag hadden drie banklopers even na de middag het filiaal verlaten om zich naar een andere kredietinstelling in de Rue Hazinelle te begeven. Daar moesten ze een geldzak, met daarin een bedrag van 4 miljoen fr. Overhandigen. Op straat werden de banklopers door twee gewapende personen overvallen. Een van hen rukte de geldtas weg en dook daarmee ter hoogte van de “Place du 20 Aout” in een rijklare wagen.

De gangsters konden achteraf geïdentificeerd worden, omdat een van hen tijdens het stelen van de wagen maar de overval werd gepleegd, werd herkend. De wagen werd enkele uren voor de overal te Seilles gestolen door de 30-jarige Jean-Marie Gramtinne uit Seilles …

De man werd op het rooster gelegd en verklikte de namen van de gangsters die de overval zelf hadden gepleegd. Het betreft twee Joegoslaven: de 28-jarige Basri Bajrami uit Sint-Jans-Molenbeek, maar meestal verblijvend bij een vriendin te Antwerpen, en de 33-jarige Salihi Shemsedin uit Saint Gervais in Frankrijk. De drie misdadigers zijn maandagavond ter beschikking van het parket van Luik gesteld.

De buit is nog niet teruggevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 11 Oktober 1983

Gangsters aangehouden te Elsene

De BOB arresteerde bij de Naamse Poort te Elsene twee gangsters, betrokken bij de overval gepleegd op 3 oktober in een bankinstelling te Luik, waarbij 3,5 miljoen fr. werd buitgemaakt. Het gaat om twee Joegoslaven zonder gekende woonplaats, nl. de 33-jarige Shemsidin Salieri en de 28-jarige Basri Bajrami. Op het ogenblik van hun aanhouding bevonden beide gangsters zich in een BMW. Ze waren in het bezit van een FN (...) mm pistool en een FN 7.65 mm pistool.

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 Oktober 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube