1

Topic: Namen: 7 November 1984

Samenvatting

  • Wat? Een afrekening binnen het Naamse misdaadmilieu. Een kok, Biagio Morlino, werd vermoord met een schot in het hoofd.

  • Wanneer? 7 November 1984

  • Waar? De uitgebrande Mercedes met het verkoolde lichaam werd gevonden op de grens tussen Bouge en Champion, in de velden naast de autoweg. De exacte locatie ken ik niet maar het moet ongeveer hier zijn » Google Maps

  • Wie? Vito Di Stefano - een uitbater van een pizzarestaurant in Namen, was waarschijnlijk de moordenaar maar werd bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken. Hij werd wel veroordeeld voor het vernietigen van het lijk. De Mercedes behoorde toe aan Angelo Giuffrida, maar die overleed in de cel voor het begin van het proces in Italië.

Gezien de link tussen de VW Golf van Van Camp en de stad Namen, lijkt dit me een zeer interessant verhaal.

Uitgebrande auto bevatte lijk

Een landbouwer heeft donderdagmorgen na 10 uur in de velden die langsheen de autoweg zijn gelegen op het grondgebied van Champion, een volledig uitgebrande Mercedes-wagen aangetroffen. Het voertuig droeg geen nummerplaat en binnenin werd het verkoolde lijk van een tot nog toe niet geïdentificeerd persoon aangetroffen. Men kon zelfs niet vaststellen of het hier een lijk van een man of van een vrouw betrof.

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat misdadig opzet niet is uitgesloten. Op de rug van het lijk werd een twintig frank-stuk aangebracht wat er zou op wijzen dat het hier een afrekening binnen het prostitutiemilieu betreft.

Bron: Gazet van Antwerpen | 9 November 1984

Moord te Bouge opgehelderd?

Maandagavond is in Namen in gerechtelijke kringen bekend geraakt dat de persoon die gezocht werd in verband met de moord te Bouge, waar begin deze maand een zwarte uitgebrande Mercedes werd aangetroffen met daarin een verkoold lijk, inmiddels in Italië is aangehouden.

De man in kwestie zou bekend hebben bij de moord aanwezig te zijn geweest. Ook zou hij de identiteit van het slachtoffer hebben onthuld. Het slachtoffer is de gewezen kok van een pizzeria in het Naamse. Hij zou ongeveer 30 jaar zijn geweest en was als Biago Morlino ingeschreven te Sint-Jans-Molenbeek. De man die in Italië werd aangehouden was één van zijn vroegere werkgevers. Zijn identiteit werd door het gerecht niet bekend gemaakt.

Vermoed wordt dat de moord het gevolg is van een afrekening. Bij de verdeling van de buit van een diefstal, zou onenigheid zijn gerezen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 28 November 1984

In België van moord verdachte Italiaan aangehouden

Een 30-jarige Italiaan, die ervan wordt verdacht op 7 november jongstleden in het Naamse Bouge een landgenoot om het leven te hebben gebracht, is van de week in het Siciliaanse Catania aangehouden. De verdacht, die tegenover de Italiaanse politie toegaf op de plaats van de misdaad te zijn geweest, week enige jaren geleden uit naar België waar hij kok was in een pizza-tent. Kortgeleden keerde hij terug naar Sicilië.

Bron: Gazet van Antwerpen | 3 December 1984

Geen echt bewijzen voor afrekening in Namen

Het assisenhof van Catania (Italië) heeft, bij gebrek aan bewijzen, de 33-jarige Vito Di Stefano vrijgesproken. Di Stefano kreeg wel vijf jaar cel voor het vernietigen van het lijk van de 34-jarige Biagio Marlino uit Calabrië. De feiten hebben zich voorgedaan op 8 november 1984 in Namen.

Di Stefano heeft tot in 1984 in Namen een pizzeria uitgebaat. Voor het assisenhof van het Siciliaanse Catania moest hij zich verantwoorden voor de moord op zijn kok, Biagio Morlino. Het zou een afrekening geweest zijn. Het verbande en verminkte lijk van Morlino, hij kreeg een kogel in het hoofd, was in een veld op de grens van Bouge en Champion, in een Mercedes, gevonden.

Na een onderzoek werd een aanhoudingsbevel afgegeven tegen twee Sicilianen, de 34-jarige Angelo Giuffrida, eigenaar van de Mercedes, en tegen Di Stefano.

Eind november 1984 werd Giuffrida in zijn geboortedorp Adrano, niet ver van Catania, aangehouden. Hij gaf de identiteit van het slachtoffer en zei aanwezig te zijn geweest bij “de afrekening”, waarvan Di Stefano de dader zou zijn. De twee mannen konden nooit geconfronteerd worden. Di Stefano werd een jaar geleden in de Bondsrepubliek aangehouden, terwijl Giuffrida zes maanden tevoren in de gevangenis was overleden. Op het proces in Catania had de procureur een straf van 26 jaar gevraagd voor Di Stefano.

Bron: Gazet van Antwerpen | 18 Oktober 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube