1

Topic: Wapensmokkel Brussel

Samenvatting

In november 1983 rolt de Brusselse BOB een wapentrafiek op. Twee personen werden aangehouden (de namen zijn afgekort in het artikel):

  • P.B., een Fransman

  • A.L. (25), een Brusselaar

Bij de huiszoekingen werd ook drugs gevonden.

BOB rolde wapentrafiek op te Brussel

Dank zij een zorgvuldig onderzoek, waarbij dag en nacht discrete bewaking werd uitgevoerd, lukte de BOB van Brussel er in een wapentrafiek op te rollen. Er worden daarbij twee personen aangehouden, een Fransman, P.B. wonende in Brussel en een 25-jarige Brusselaar, A.L.

Tijdens een huiszoeking bij de gearresteerde Brusselaar vond de BOB niet alleen een 25-tal pistolen en een 1.000-tal kogels, doch eveneens een hoeveelheid verdovende middelen.

In speurderskringen stelt men zich de vraag of het aangehouden tweetal zou betrokken zijn bij een illegale wapenhandel met het buitenland. Het feit echter dat men ook drugs bij de wapentrafikanten vond, intrigeert de BOB. Toch zou het niet om terroristen gaan.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 November 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube