1

Topic: Willy Sintobin

Willy Sintobin was kolonel bij de rijkswacht. Hij was de directeur externe relaties.

  • 1 September 1964: Hij neemt dienst bij de rijkswacht. Als jong officier maakte hij achtereenvolgens deel uit van de eerste mobiele groep en de eerste groep Recce.

  • Mei 1971: Hij wordt adjunct van de districtscommandant te Gent.

  • Mei 1972: Hij wordt bevelhebber van de provinciale verkeerseenheid Oost-Vlaanderen.

  • Juni 1980: Hij wordt benoemd tot professor aan de koninklijke rijkswachtschool.

  • Juni 1984: Hij wordt adjunct-directeur van de verkeersdirectie bij de Generale Staf van de Rijkswacht.

  • Maart 1985: Hij wordt benoemd tot luitenant-kolonel.

  • Februari 1986: Hij wordt directeur van de dienst externe betrekkingen bij de Generale Staf.

  • Februari 1987: Hij komt om bij een verkeersongeluk.

Rijkswachtkolonel Willy Sintobin verongelukt

Zondagnamiddag is in het Westduitse Gremersdorf, in de buurt van Bremen, luitenant-kolonel Willy Sintobin verongelukt. De rijkswachter keerde terug van een congres van de IPA (International Police Association) in Denemarken. Hij kwam frontaal in aanrijding met een vrachtwagen en overleed ter plaatse.

Willy Sintobin is een bij het grote publiek erg bekende figuur, omwille van zijn veelvuldig verschijnen op televisie, eerst als verantwoordelijke van de provinciale verkeerseenheid Oost-Vlaanderen, later als directeur externe relaties van de rijkswacht. Bovendien was hij ook vele jaren verkeersleider voor de wielerwedstrijden Omloop het Volk en de Ronde van Vlaanderen.

De h. Sintobin (43) trad op 1 september 1964 in dienst bij de rijkswacht. Als jong officier maakte hij achtereenvolgens deel uit van de eerste mobiele groep en de eerste groep Recce. In mei 1971 werd hij adjunct van de districtscommandant te Gent en in mei van het jaar daarop bevelhebber van de provinciale verkeerseenheid Oost-Vlaanderen. In juni 1980 werd hij benoemd tot professor aan de koninklijke rijkswachtschool. In juni 1984 werd hij adjunct-directeur van de verkeersdirectie bij de Generale Staf van de Rijkswacht. In maart ’85 volgde zijn benoeming tot luitenant-kolonel en in februari vorig jaar werd hij directeur van de dienst externe betrekkingen bij de Generale Staf.

Ook op sportief vlak was WIlly Sintobin een bezige bij. Zelf oud-voetballer van Racing Gent trad hij op als talentscout voor de Belgische voetbalbond, voornamelijk bij scholieren en UEFA-juniores. Hij werkte daar nauw samen met Julien Labeau, de assistent van bondscoach Guy Thys.

Kolonel Sintobin laat een vrouw en een veertienjarige zoon achter. Wanneer hij begraven wordt is nog niet met zekerheid geweten. Gehoopt wordt de teraardebestelling zaterdag te doen plaatsvinden, maar dat kan pas definitief worden geregeld als het lichaam van de kolonel voor repatriëring wordt vrijgegeven. Gisteren was dat nog niet het geval.

Bron: Gazet van Antwerpen | 24 Februari 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube