1

Topic: Leval-Trahegnies: 30 Mei 1986

Samenvatting

  • Wat? Een overval op een juwelier

  • Waar? Rue Trigallez 89 in Level-Trahegnies (tussen Binche en Anderlues) » Google Maps

  • Wanneer? Vrijdag 30 mei 1986, omstreeks 12u30

  • Tijdens de overval neemt de juwelier zijn wapen en schiet op de gangster. Die raakt daarbij dodelijk gewond. De 30-jarige Stéphane D’Hayer (*) overleeft de overval niet. Zijn twee kompanen bleven in de auto zitten en vuurden enkele schoten naar de juwelier.

  • Buit: Geen

(*) In het GVA-artikel staat de naam van de doodgeschoten gangster verkeerd geschreven. Ik heb dit direct aangepast naar de juiste schrijfwijze.

Overvaller door juwelier doodgeschoten

Vrijdag is omstreeks 12u30 een overval gepleegd op een juwelierszaak in Leval-Trahegnies. Eén van de daders werd daarbij dodelijk getroffen door een schot, afgevuurd door de juwelier.

Omstreeks de middag hoorde de h. Descamps het alarm van zijn juwelierszaak, gevestigd Rue Trigallez 89 in Level-Trahegnies. Hij ging er onmiddellijk met een wapen ter plaatse en zag dat het uitstalraam verbrijzeld was. Een man was bezig de uitgestalde juwelen mee te nemen, terwijl een aantal medeplichtigen in de auto wachtten. De juwelier vuurde eerst een waarschuwingsschot af, maar schoot nadien in de richting van de gangster die trachtte te vluchten. De man werd daarbij dodelijk getroffen.

De mannen die in de auto waren gebleven, reden onmiddellijk weg in de richting van Charleroi en vuurden daarbij enkele schoten af. Een politieagent, die in de buurt van de juwelier woont, kon de nummerplaat van de auto van de gangsters noteren.

De getroffen dader, de 30-jarige Stéphane D’Hayer, overleed tijdens de overbrenging naar het ziekenhuis. Maar later op de dag werden twee verdachten aangehouden. Zij werden ter beschikking gesteld van het parket te Charleroi. De vluchtauto werd in Buvrines teruggevonden. In Fontaine-l’Eveque werd een ander voertuig met daarin een riot gun, gevonden. Het staat nog niet vast of dat een wapen van de gangsters was.

Bron: Gazet van Antwerpen | 31 Mei 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Leval-Trahegnies: 30 Mei 1986

Is de juwelier veroordeeld?