1

Topic: Patrick De Winne

Patrick De Winne was een crimineel, geboren in 1954. In 1975 zat hij de in de gevangenis vanwege diefstal maar hij kon in mei van dat jaar ontsnappen uit het gerechtsgebouw in Antwerpen. Hij werd door de rijkswacht als gevaarlijk beschouwd.

In 1996 pleegde hij in Gent een brutale overval op een bejaarde vrouw. Hij had samen met drie andere gangsters de vrouw 's nachts vastgebonden en beroofd. Hij werd bij verstek veroordeeld tot zeven jaar cel.

Inbreker ontsnapt te Antwerpen

Omstreeks 14u25 dinsdagmiddag is te Antwerpen een inbreker ontsnapt toen hij door het gevangenispersoneel naar het gerechtshof werd overgebracht. De man, die acht maanden moest zitten wegens diefstal, rukte zich aan de Britselei voor het gerechtsgebouw los van zijn bewakers en zette het op een lopen. Het betreft de 21-jarige Patrick De Winne, een Brusselaar. Door de rijkswacht wordt hij als gevaarlijk beschouwd.

Bron: Gazet van Antwerpen |  21 Mei 1975

Drie dieven per toeval opgepakt

Drie inbrekers die in de nacht van dinsdag op woensdag in Gent een bejaarde vrouw hadden vastgebonden en beroofd, zijn kort nadien per toeval bij een routinecontrole in Aalter ingerekend, zo is van het parket vernomen.

Toen de 74-jarige vrouw omstreeks 2u30 vanuit haar bed gestommel hoorde, dacht ze aanvankelijk dat haar zoon een laat bezoek bracht. Drie mannen, gemaskerd met een zwarte kap, verschenen aan haar bed en knevelden de vrouw. De indringers zagen zich echter kort daarop genoodzaakt het oudje terug uit haar benarde positie te bevrijden, omdat ze er niet in slaagden haar geldkoffertje te kraken.

Onder bedreiging van een wapen moest de vrouw zelf haar juwelen en waardepapieren ter waarde van honderdduizenden frank aan de dieven overhandigen. De drie zijn afkomstig uit Aalter, Sint-Jans-Molenbeek en Oostende.

Bron: Gazet van Antwerpen | 11 April 1996

Overvallers van bejaarde zwaarder gestraft

Drie mannen die in de lente van dit jaar een bejaarde vrouw in haar thuis in Gent overvielen, knevelden en met een wapen bedreigden, zijn dinsdag in beroep tot een zwaardere straf veroordeeld.

Rudy Hensels (36) uit Koekelberg, Roland Moens (40) uit Kortemark en Rudy Craeye (43) uit Oostende werden bedacht met vijf jaar cel, waarvan 15 maanden met uitstel voor de eerste twee. In eerste aanleg hadden ze alle drie vier jaar gekregen. Voor de voortvluchtige hoofddader Patrick De Winne uit Sint-Jans-Molenbeek bleef de straf gehandhaafd op zeven jaar.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 December 1996

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube