1

Topic: Slimane Halli

Slimane Halli was een gangster uit de Borinage. Hij is onder andere veroordeeld voor diefstal met geweld. In december 1987 ontsnapte hij uit de gevangenis van Bergen.

Gevangenen ontsnappen langs gat in de celmuur te Bergen

Twee gevangenen zijn woensdagochtend ontsnapt uit het tuchthuis van Bergen via een gat dat zij in de muur van hun cel hadden gegraven. Het gaat om Eric Lennart (29) uit Sart-la-Bruyère en Slimane Halli (29) gedomicilieerd te Thieu. Beiden zaten achter de tralies wegens diefstal met geweldpleging. De eerste moest een straf uitzitten tot 1990 en de tweede tot 1997. Ze zijn wellicht ontsnapt na het appel van 6u30, want daar meldden zij zich nog present. Via het gat dat zij in de muur hadden gegraven verschaften zij zich toegang tot een veranda. Daar hebben zij een ruit ingeslagen, zodat zij op het dak konden klimmen. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 December 1987

Ontsnapte gevangene opgepakt te Quaregnon

De 29-jarige Slimane Halli uit Boussu, die op 16 december samen met zijn leeftijdgenoot Eric Jenart was ontsnapt uit de gevangenis van Bergen, is in de nacht van zondag op maandag in een café in de Rue de Volders te Quaregnon opgepakt. De man werd overgebracht naar de gevangenis van Bergen, waar hij zijn straf zal moeten uitzitten.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 December 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube