1

Topic: Serge Desmoort

Serge Desmoort was een gangsters uit de jaren '80. In 1980 was hij 33 jaar oud en woonde hij in de Molièrelaan 510 in Elsene » Google Maps

Op 6 april 1980 pleegde hij een inbraak waarbij antieke munten en vier schilderijen gestolen werden. Hij werd hiervoor in juni van datzelfde jaar gearresteerd.

Miljoenendiefstal opgehelderd te Brussel

De diefstal, gepleegd op 6 april bij een 80-jarige man, wonende aan de Franklin Rooseveltlaan te Brussel, kon worden opgehelderd. De twee aangehouden daders zijn de 33-jarige Serge Desmoort, Molièrelaan 510 te Brussel en de 44-jarige Algerijn Paul Amahr, wonende Waterloosesteenweg 606, eveneens te Elsene. Bij voornoemde diefstal, gepleegd met inbraak, werden bij het slachtoffer een partij antieke muntstukken en vier schilderijen uit de zeventiende eeuw voor een globale waarde van verscheidene miljoenen geroofd.

De BOB te Brussel wist de daders op het spoor te komen toen deze de gestolen voorwerpen in een Brussels hotel wilden verkopen. De gestolen muntstukken en schilderijen werden overigens in de wagen van de daders, geparkeerd onderaan het hotel, teruggevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 10 Juni 1980

Er was een band tussen Yvon Dubois en Serge Desmoort. Dit verklaarde onder andere de dochter van Yvon Dubois tijdens het assisenproces in 1987:

(...) Carole had het vervolgens over de veelvuldige ruzies tussen haar moeder en vader. Deze vonden meestal plaats in de slaapkamer. De ouders van getuige beschikten op dat ogenblik van de feiten nog over 100.000 fr. Vader werkte niet. Getuige hoorde haar vader vaak over een zekere Serge Desmoort spreken. Hij verdacht er deze man van intieme omgang met zijn echtgenote te hebben.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 April 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Serge Desmoort

Volgens sommigen is de moordenaar van Juan Mendez: Serge Desmoor, iemand met DEA-connecties.

Bron » Forum

3

Re: Serge Desmoort

Trojan heeft gelijk, Serge Desmoort is een verdachte voor de moord op Juan Mendez.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Serge Desmoort

Volgens een juridisch document dat terug te vinden is via de online bib van de K.U. Leuven was hij een Brusselse garagist, en van 1977 tot 1979 eigenaar van Auto DES (voorheen was hij eigenaar van Nouveau garage de la Basilique), met als vestigingsadres Jean Dubrucqlaan 210, Molenbeek. Het gaat in het document om het faillissement van zijn zaak, en hoe hij ervan beschuldigd wordt gesjoemeld te hebben met de fondsen van zijn zaak om onder meer persoonlijke schulden af te lossen en koffie te importeren.

Bron » bib.kuleuven.be

Op de website Dato Capital vond ik terug dat er in april 1985 een Serge Desmoort een bedrijf had in het belastingparadijs Panama.

Bron » en.datocapital.com.pa

Re: Serge Desmoort

Een verdachte in de ogen van Martine Michel? Ik geloof dat de rechter geen interesse meer heeft in dit dossier waar zij ooit beweerde fulltime aan te werken. Maar ik ben geen lid van de WNP, de geheimzinnige van de macht.