1

Topic: Michel Ardouin

Michel Ardouin:

  • Een Franse gangster van het zware banditisme.

  • Bijnaam: Michel Le Belge

  • In april 1986 aangehouden

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/michel11.jpg

Franse politie pakt zware jongen

Een “caïd” van het zware banditisme, Michel Ardouin, bijgenaamd “Michel Le Belge”, is dinsdag in zijn woning in Parijs aangehouden. De politie ontdekte er een waar wapenarsenaal en grote hoeveelheden drugs, zo werd vrijdag uit bevoegde bron vernomen.

Michel Arduin (43) die beschouwd wordt als een voormalig luitenant van Jacques Mesrine in de jaren ’70, werd aangehouden na een onderzoek dat maanden geduurd heeft.

In zijn woning in het 19de Parijse arrondissement en op een onderduikadres in het 15de arrondissement ontdekte de politie een wapenarsenaal: springstoffen, trage ontstekingslonten, defensieve granaten, vier automatische pistolen, luchtgeweren, karabijnen, scanners en zelfs een blaaspijp met giftige pijltjes.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 April 1986

Er bestaat een Franstalige Wikipedia-pagina over die man:

Michel Ardouin, geboren op 13 december 1943 in Neuilly-sur-Seine en overleden op 21 januari 2014 in Parijs, bekent als "Porte-avions" vanwege zijn imposante gestalte (1,87 m en 120 kg) en het indrukwekkende wapenarsenaal van verschillende kalibers dat hij bij zich droeg bij alle gelegenheden, was een figuur in het Parijse bandietenmilieu van de jaren 1970-1980, die zijn publieke bekendheid dankt aan zijn associatie met Mesrine.

De volledige Franstalige tekst kan je hier lezen » fr.wikipedia.org/wiki/Michel_Ardouin

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube