1

Topic: Inbrekersbende Aalst

Samenvatting:

  • Bende van een tiental personen uit Aalst.

  • Twintig diefstallen in kledingzaken, fotowinkels en fietsenwinkels.

  • In het Delhaize-warenhuis van Aalst ontvreemdden ze op regelmatige basis sigaretten.

Jeugdige inbrekersbende ingerekend te Aalst

De rijkswachtbrigade van Aalst heeft na langdurig onderzoek een einde kunnen stellen aan een ware epidemie van inbraken die de jongste maanden werden gepleegd in Aalsterse winkelcentra. De inbraken werden opgehelderd toen twee weken geleden een grootse diefstal van sigaretten werd ontdekt.

In het warenhuis Delhaize te Aalst had men een systematisch verlies in de stock van sigaretten ontdekt. Een onderzoek leidde tot een tiental huiszoekingen in Aalsterse herbergen. Vooral cafés in de Korte Nieuwstraat werden bezocht. Aan het licht kwam dat onder leiding van F.M., Ten Berg te Aalst, uitbater van een herberg in de Korte Nieuwstraat een handeltje was opgezet in gestolen sigaretten.

Tot eind september bleek de buit in totaal een miljoen te bedragen. De daders lieten zich telkens opsluiten, om na sluiting over te gaan tot de diefstal. Een achttal betrokkenen werden toen voor het parket geleid. Het verband tussen de sigarettenzaak en een hele reeks diefstallen was snel gelegd. Verschillende nieuwe huiszoekingen volgden, waarna een tiental bendeleden uit het Aalsterse werden ingerekend. Het betreft telkens jonge mannen, onder wie enkele minderjarigen zouden zijn.

Ze bekende meer dan twintig diefstallen in kledingzaken, fotowinkels en fietsenwinkels. In totaal bedraagt de buit meer dan vijf miljoen. De buit kon grotendeels worden gerecupereerd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 Oktober 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube