1

Topic: Sabit Oguz

Samenvatting:

Gangster van Turkse origine, woonachtig in Jambes. Hij ontsnapte in mei 1975 uit de gevangenis van Namen, waar hij in voorarrest zat vanwege medeplichtigheid aan een overval in het Gentse.

Ontsnapte gevangenen weer gepakt

De vier gedetineerden, die maandag profiteerden van een staking van de bewakers om uit de gevangenis van Namen te ontsnappen, hebben niet lang van hun vrijheid kunnen genieten. Ze zitten sinds dinsdagnamiddag weer in hun cel.

De gevaarlijkste van het kwartet werd het eerst ingerekend. Daniël Warhand (24) uit Luik, die in voorarrest zat wegens moord op de minnaar van zijn vrouw, werd maandagnacht door een rijkswachtpatrouille opgemerkt langs de rijksweg nr. 4 te Jambes, in de nabijheid van een warenhuis. Hij werd zonder tegenstand ingerekend.

Zijn drie metgezellen waren de bossen van Malonne ingevlucht en konden dinsdagnamiddag een na een worden gevat. De 28-jarige Roland Mahy uit Jette, die een gevangenisstraf uitzat wegens diefstal met geweldpleging, werd even na de middag aangehouden. Een half uur later was ook de Turk Sabit Oguz uit Jambes er aan voor de moeite. Larbi Razook uit Namen kon de rijkswachters tot in de late namiddag van zich afschudden, maar toen gaf hij zich eveneens over. Oguz zat in voorarrest voor medeplichtigheid aan een overval in het Gentse en Razook wegens diefstal.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Mei 1975

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube