1

Topic: Guiseppe Intelisano

Samenvatting

  • Italiaan en lid van de Siciliaanse maffia.

  • Geboren op 28 december 1958.

  • Aangehouden in juni 1993 door de BOB van Luik.

  • Hij maakte deel uit van een bende die werd geleid door Benedetto Santapaola en Guiseppe Pulverenti. Die hield zich vooral bezig met afpersing en “racketeering” (afpersing onder bedreiging).

Lid maffiabende in Luik aangehouden

De Luikse BOB heeft een Italiaan aangehouden die lid is van de Siciliaanse maffia. Guiseppe Intelisano was zaterdag al opgepakt en overgedragen aan het parket, maar had een valse naam opgegeven. Intelisano, op 28 december 1958 geboren in Calatopiano en woonachtig in het Siciliaanse Catania, werd aangehouden in de Luikse Sainte Marguérite-wijk.

Hij had een identiteitskaart op zak op naam van Vincenzo Sapia, een 38-jarige maffioso die zich op het moment van de feiten in Sicilië bevond, zo bleek na een controle van de Italiaanse carabinieri.

Contacten tussen de BOB en de Italiaanse politiediensten, die een foto kregen toegestuurd leerden dat de aangehoudene in werkelijkheid een door de Italiaanse justitie gezochte gangster is. Op 26 november 1992 werd tegen hem een internationaal aanhoudingsmandaat afgeleverd wegens betrokkenheid bij een maffiabende. Intelisano maakt deel uit van een bende die wordt geleid door Benedetto Santapaola en Guiseppe Pulverenti, die allebei eind mei-begin juni in Catania werden gearresteerd.

Die houdt zich vooral bezig met afpersing en “racketeering” (afpersing onder bedreiging). Na de recente arrestaties van beide bendeleiders zijn verscheidene leden naar Frankrijk, Duitsland en België uitgeweken.

Bron: Gazet van Antwerpen | 9 Juni 1993

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube