1

Topic: Michel Vanderstraeten

Michel Vanderstraeten was tijdens de jaren '80 een gangster die actief was in het Brusselse. Eind 1980 werd hij samen met een aantal andere personen opgepakt omdat ze in verschillende grootwarenhuizen, confectiezaken en verschillende firma’s had beroofd. De buit was vooral kinderspeelgoed, regenschermen en flessen aclohol.

Dievenbende opgerold te Vorst

Vijf jongelieden die de jongste weken verscheidene diefstallen pleegden in het Brusselse, en daarbij een belangrijke buit wisten te vergaren, konden onlangs door de politie van Vorst worden ingerekend. Het betreft de 19-jarige Jean-Louis Bastiaensen, wonende d’Aumalestraat te Anderlecht, de 26-jarige Jean-Marie De Schuytteneer, wonende Van Lintstraat te Anderlecht, de 22-jarige Jean-Pierre Vermeersch, wonende Aristide Briandlaan te Anderlecht, de 27-jarige Michel Vanderstraeten, wonende Demosthenesstraat te Anderlecht en de 26-jarige Van den Kerckhove, wonende Peterbosch, eveneens te Anderlecht.

De diefstallen gebeurden overwegend in scholen, auto’s en villa’s, en ook bij enkele firma’s, o.m. ondernemingen Roomer, de firma Vitopin en de maatschappij TMT.

De buit bestond voor het grootste gedeelte uit kinderspeelgoed, regenschermen en flessen aclohol. Ten huize van een van de aangehoudenen werden een long rille en een paar alarmpistolen teruggevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Oktober 1980

Zeven dieven die miljoenen buit maakten aangehouden

Zeven jongelieden, die in september te Anderlecht en te Sint-Jans-Molenbeek ten nadele van grootwarenhuizen, confectiezaken en verschillende firma’s allerlei koopwaar en vrachtwagens roofden, voor een globaal bedrag van verscheidene miljoenen, werden aangehouden. De zeven kerels gingen tot volledige bekentenissen over. Het betreft de 25-jarige Constant Cornet, de 22-jarige Michel Vanderstraeten, de 28-jarige Italiaan Domenico Della Valentina, de 44-jarige François Vandenbroeck, de 26-jarige Griek Stavro Vanlis en ten slotte nog twee minderjarigen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 November 1980

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube