1

Topic: David Saucez

David Saucez is een gewezen rijkswachter uit Schaarbeek. Hij was verslaafd aan het Bingo-spel en had hierdoor bij bepaalde cafés zware schulden. Daarom pleegde hij in november 1985 een overval op de bank "Sud Belge" in Schaarbeek. Hij gebruikte daarvoor zijn GP 9mm-dienstpistool. Hij werd enkele uren na de overval reeds gearresteerd.

In februari 1986 werd hij tot 30 maanden cel veroordeeld voor deze overval.

Rijkswachter-overvaller te Schaarbeek aangehouden

Maandagvoormiddag werd een overval gepleegd op de Banque du Sud Belge te Schaarbeek. De overvaller werd beschreven als een groot man die gewapend was met een pistool, 200.000 fr. buitmaakte en met een rode Vauxhall verdween.

Achteraf bleek dat die overvaller een rijkswachter was, de 28-jarige David Saucez, Rodenbachlaan te Schaarbeek. De rijkswachter, wiens echtgenote werkt bij de Spaar- en Lijfrentekas, had maandelijks circa 80.000 fr. inkomsten. Hijzelf had echter in bepaalde cafés schulden gemaakt omdat hij verslaafd was aan het Bingo-spel. Aan een van deze caféhouders moest hij 60.000 fr. aan speelschulden betalen.

Gezien zijn financiële moeilijkheden besloot hij een overval te plegen en koos daarvoor de bank “Sud Belge”. De filiaalhouder, die in een aanpalend vertrek vertoefde, ging in een naburige garage de 906 opbellen. Hij zag vervolgens de rijkswachter naar de geparkeerde rode Vauxhall-wagen lopen en er mee vluchten. De garagist zelf achtervolgde de auto van de rijkswachter een hele tijd en kon de nummerplaat noteren.

Omdat de rijkswachter de overval had gepleegd met zijn eigen voertuig kon hij vlug vereenzelvigd worden. Op het ogenblik dat hij zich bij zijn eenheid te Brussel aanbood, was hij nog in het bezit van 123.000 fr.

Met de rest had reeds hier en daar schulden betaald. Hij werd onder bevel tot aanhouding geplaatst en ter beschikking gesteld van het militair auditoraat te Brussel.

Bron: Gazet van Antwerpen | 20 November 1985

30 maanden cel voor rijkswachter

De krijgsraad te Brussel veroordeelde woensdag de 29-jarige wachtmeester David Saucez uit Schaarbeek tot 30 maanden cel waarvan een derde met uitstel. Saucez had op 18 november 1985 een gewapende overval gepleegd in een filiaal van de Banque du Sud Belge, Kerselarenlaan 82 te Schaarbeek, waar hij 200.000 fr. buit maakte.

Op het ogenblik van de feiten zat de rijkswachter diep in de schulden. Zulks was te wijten aan het feit dat hij verslaafd was geraakt aan het Bingo-spel. Hij bood zich omstreeks 10u45 bij de filiaalhouder van de bank aan en begon hem na een kort gesprek met zijn dienstwapen, een GP 9mm, te bedreigen. Hij eiste geld en kreeg 200.000 fr. Nauwelijks twee uren na de feiten kon hij worden ingerekend.

Bron: Gazet van Antwerpen | 27 Februari 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube