Re: Aalst: Proloog

vleermuisje1971 wrote:

ik meen me te herinneren dat er wel een weegschaaltje is gevonden

Er is na Waver een weegschaaltje gevonden. Onbekend is volgens mij welk type exact. In de drugswereld worden weegschaaltjes gebruikt door tussendealers of de uiteindelijke verkoper op straat als het om grammen gaat. Volgens sommige zou het weegschaaltje gebruikt kunnen zijn om kogelhulzen te vullen. We weten het niet, en er is geen enkel hard bewijs bij het publiek bekend dat de Bende aan drugs gerelateerd kan worden. Gevoelsmatig ben ik geneigd te denken dat die gasten iets gebruikten. Was het niet tijdens een overval, dan wellicht daarna. Dat is dus pure speculatie. 

Wat betreft huurlingen. Ik heb daar nog wel een vraag over. Waar ligt de grens tussen huurling en een lustmoordenaar?

Re: Aalst: Proloog

Opgelet, een lustmoordernaar is een dader die uit seksuele motieven handelt. Maar ik begrijp wat je bedoelt, een moordenaar die handelt gewoon omdat hij graag mensen afmaakt, juist? Wat het verschil betreft:

Een "huurling" is iemand die in staat is om tegen betaling een bepaalde klust uit te voeren.

Op de site hier maakt men weinig onderscheid maar er zijn wel degelijk categoriëen. In het crimineel milieu kan je iemand inhuren om te moorden, te stelen of af te persen of noem maar op. Maar dit valt niet te verwarren met een militaire huurling. Deze zijn meestal voormalige militairen die omwille van een paar motieven (geld, overtuiging, zin voor actie) zich aanbieden om zich in te zitten bij een conflict, of beschermingsopdracht. Vandaag de dag beter gekend als Milityairy Contractor. De meer elite uit deze wereld is vaak in dienst van inlichtingen diensten. De CIA bijvoorbeeld heeft bij hun inval in Afganistan in 2001 gebruik gemaakt van geheime paramilitaire teams, onder leiding van een CIA man werden ingehuurde ex-special forces gebruikt om de jacht op Ben Laden in te zetten. Sommige huurlingen zijn toegespitst op een specifiek vlak en worden ingeschakeld omwille van hun deskundigheid. (IT, method of entery, verzamelen van inlichtingen, protectie, ....)

Uiteraard zullen er, zoals je statistisch gezien in elke groep, mensen tussen bevinden die mogelijk genieten van het moorden. Zo bijvoorbeeld killers die in Afrika deel uitmaakten van doodseskaders. Die vinden elkaar en hun naam en beruchtheid raakt gekend.

Bij een ultra gevoelige operatie, zoals de Bende van Nijvel in mijn ogen was, heb je genoeg aan 1 of 2 van die moordlustige kerels, omringd met enkele koele kikkers die betrouwbaar zijn en orders uitvoeren.

Servo per Amikeco

Re: Aalst: Proloog

noorderling wrote:

Er is na Waver een weegschaaltje gevonden. Onbekend is volgens mij welk type exact. In de drugswereld worden weegschaaltjes gebruikt door tussendealers of de uiteindelijke verkoper op straat als het om grammen gaat. Volgens sommige zou het weegschaaltje gebruikt kunnen zijn om kogelhulzen te vullen. We weten het niet, en er is geen enkel hard bewijs bij het publiek bekend dat de Bende aan drugs gerelateerd kan worden.

Als je eens wil zien hoe die weegschaal er uitziet, dan moet je maar eens afzakken naar de fototentoonstelling van Jan Rosseel in Antwerpen. Je hebt nog tijd tot 4 oktober 2015. Daar hangt nl. een foto van die compleet verroeste weegschaal. Het ziet er niet bepaald een precisieweegschaal uit.

544

Re: Aalst: Proloog

Een duidelijke beschrijving DeadLetterBox. Zoals vele forumleden ben ik maar een leek in de huurlingenmaterie en m'n huurlingenhypothese kost me dan ook zweet en tranen om ze gehandhaafd te houden. Maar stukje bij stukje kom ik wel verder. 

Stel dat de aanname van kenza zou kloppen opent dit wel een aspect in de spoorloze verdwijning van het killerteam. Maar met deze theorie begeven we ons ontegensprekelijk naar een hogere en machtige organisatie met internationale vertakkingen.

Re: Aalst: Proloog

Inderdaad. Ik ontdek net enkele typfouten: het is natuurlijk militairy contractor en het is klus niet klust...

Dus om te onthouden, indien we het hebben over een "huurling" dan is dat concept best wel erg breed. Ikzelf, wanneer ik refereer naar een "professional"doel ik dus altijd op de gedisciplineerde deskundige, die niets aan het toeval overlaat en die training heeft gehad bij gespecialiseerde eenheden.

Nu heb je natuurlijk huurlingen uit Servië of Zuid Afrika, die je kan inzetten als doodseskader, dat zijn meestal geen professionals in die zin van het woord, maar eerder de moordlustige cokesnuivers. En deze verdienen meer de term "huurling" terwijl je iemand zoals bijvoorbeeld Bouhouche, meer als de professional kan bestempelen.

Servo per Amikeco

546

Re: Aalst: Proloog

Als je de vluchtroute eens zelf met de auto doet en je kent de gebeurtenis, dan ga je zelf zeggen "hoe komt het dat daar niemand is opgekomen dat ze naar de oude militaire basis in Kester zijn gereden". Dan heb ik maar één antwoord en dat sluit aan bij de vraag hoe het komt dat de Bende van Nijvel nooit ontmaskert is geweest. Maar ik maak mij geen illusies meer dat het bende verhaal ooit uitkomt.

  1. Als het klopt dat ze vanop de Molenstraat in Erembodegem vertrokken zijn, dan komen Mendez en Bouhouche en vooral WNP in het vizier.

  2. Als blijkt dat ze de oude militaire basis van Kester zijn binnengereden dan komt NAVO, Chièvres en WNP in opspraak.

  3. Als blijkt dat de Golf GTI in de eerste steengroeve van Lessines ligt, dan komt de onderzoeksrechter in opspraak die op dat moment het onderzoek voerde. Ook uit welke hoek de verklikker kwam, is dan heel gevaarlijk want dan is de hamvraag waarom ze met opzet in de verkeerde steengroeve zijn gaan duiken.

Re: Aalst: Proloog

kenza wrote:

Maar er zijn op de dag juist voor de overval schoten gehoord op het industriepark aan de Molenstraat in Erembodegem, later zijn er ook kogegels gevonden: Remington 221

eenhoorn wrote:

Kenza waren de schoten op de dag niet stortplaats in Sint-Stevens-Woluwe?

kenza wrote:

Eenhoorn, de schoten zijn gehoord door een paar supporters of ouders van wie hun metgezellen aan het voetballen waren aan de overkant van de verhoogde spoorwegberm. Men dacht op die moment aan jagers. Achteraf zijn er achter de wasserij aan de Molenstraat in Erembodegem Industrie kogels gevonden van het type Remington 221.

Indien er voetbalsupporters op dat veld in Erembodegem schoten zouden gehoord hebben, is er vermoedelijk een logischere verklaring hiervoor dan de hypothese van kenza als zijnde dat de daders in Molenstraat hun wapens zouden getest hebben. Op 9 november 1985 vond immers een vriendschappelijke voetbalwedstrijd plaats op het veld van Nieuwerkerken georganiseerd door de vriendenkring van de Rijkswacht (zie onderstaand artikel). Tijdens de rust zou daar ook een demonstratie door para's gegeven zijn. Daarbij werd tijdens deze demonstratie misschien wel door deze para's in de lucht geschoten. Het uur van deze wedstrijd is mij onbekend.

http://nsm08.casimages.com/img/2014/08/29/14082902121014738712484989.jpg

Als je de situatie op een toenmalige luchtfoto bekijkt, dan zie je dat de afstand tussen het voetbalveld van Nieuwerkerken en het veld in Erembodegem ongeveer dezelfde is als deze tussen de Watermolenstraat en het veld in Erembodegem.

http://nsm08.casimages.com/img/2015/09/21//15092112112314738713598447.jpg

Nog een punt waarom de hypothese van kenza twijfelachtig is, is dat de kogels in de Watermolenweg pas in 2012-2013 gevonden werden en dus niet in de periode 1985-1986 vlak na de overval van Aalst. Het eerste wat het CWB zal gedaan hebben is het onderzoek naar de ouderdom van de kogels. Als hieruit zou gebleken zijn dat deze kogels later dan 1985 geproduceerd werden, is de hypothese van kenza daarmee goed voor vertikaal klassement in de prullenmand.

548

Re: Aalst: Proloog

Merovinger, dat voetbalveld in Nieuwerkerken is wel een heel eind verderaf dan dat voetbalveld juist achter de spoorwegberm waar de kogels gevonden zijn! En ik denk niet dat je de schoten van de para's hoort tot aan het voetbalveld in Erembodegem. De nieuwe baan, het dorp Haaltert en de autosnelweg zit er tussen!

Toevallig zijn er op 9 november 2 schoten gehoord, toevallig zijn er 2 lege hulzen Remington 221 gevonden. Laat mij niet lachen hé, dit zijn zeker terug spijkers op laag water?

Re: Aalst: Proloog

Het horen van de schoten zou afhankelijk zijn van weersomstandigheden, de wind enz. Daarbij kan het zijn dat de als schoten geïnterpreteerde knallen niet van een wapen afkomstig waren maar van bv. een thunderflash.

Tja, zo lang na datum zullen we 't wel nooit zeker zijn.

Servo per Amikeco

550

Re: Aalst: Proloog

Als er een voetbalmatch was van de rijkswacht vriendenkring die dag, was er dan een rijkswachtfeest die avond?

De Remington 221 is geen Bende-munitie, dus waarom zou de bende in de buurt onnodig de aandacht op zichzelf richten, als ze bijvoorbeeld Kester hadden om wapens te testen.

Over het inzetten van profs, zouden echte profs bij herhaling kinderen neerschieten in een West-Europees land in vredestijd?

Het is in Eigenbrakel dat het start (er is discussie over) met het neerschieten van vader en zoon in het rode busje met 2 verschillende wapens. De zoon heeft het bij wonder overleefd maar men schoot op dat kind ook om te doden. In Overijse gaan ze ook heel driest te keer bij aankomst, net als in Aalst. Het zijn meerdere daders die bij herhaling op kinderen schieten, niet 1 psychopaat maar zeker 2. Als Aalst door anderen gedaan is, dan zijn het er al vier of meer daders die kinderen vermoorden. Dus over het profiel van de uitvoerders stel ik me veel vragen.

Men moet een behoorlijk ziek wereldbeeld hebben om in zo'n groep mee te doen. Ook profs weten dat zoiets uitvoeren als een boemerang terug komt. Men moet zich eens afvragen hoe de huurlingen die soortgelijk iets gedaan hebben in Zaïre (kinderen en burgers neerschieten) later door het leven gingen. Trouwens het was begin 80 toen de Bende van Nijvel in actie kwam, de wereld van profs of huurlingen was toen niet te vergelijken met hoe die later was.

Ik volg ook wel de piste van huurlingen maar dan wel huurlingen met een hoek af, er is niets professioneel aan het neerschieten van kinderen, het is ziekelijk en laf. 

Ook Bouhouche vind ik niet zo professioneel om verschillende redenen, bijvoorbeeld: was het niet hij die zijn vrouw de wapenwinkels liet aflopen op zoek naar een nieuwe loop. Komt niet echt professioneel over, een prof zal wel extra slagpinnen en een loop voorzien als hij steeds hetzelfde wapen wilt hergebruiken.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.