581

Re: Aalst: Proloog

Ik heb nog wat nagevraagd over de dj Harry Van Praag, van radio Mi Amigo. Echt veel wijzer ben ik niet geworden, maar wel dit: Enkel de voornaam van de dj was niet zijn echte naam volgens mijn bron. Hij zou "Gerry Van Praag" heten. Hij zou een Nederlander zijn en (mede-) oprichter van radio Mi Amigo in Hofstade.

Volgens wat ik mij zelf nog herinner (ik ben ooit binnen geweest in dat radiostation, ze hadden op een bepaald moment ook een soort café en mijn grootouders woonden vlakbij), zou dat wel kunnen kloppen. Ik herinner mij dat ik die man heb gezien, en ook een Nederlandse vrouw, die daar aanzien werd als bazin. Harry Van Praag en deze vrouw zouden de oprichters zijn, misschien waren zij een koppel.

In elk geval waren ze toen al niet meer jong, naar ik mij herinner; als jonge puber is natuurlijk iedereen boven de 25 "oud" ... Maar ik denk, en mijn bron bevestigt dat, dat ze minstens in de 40 waren toen. (Naar mijn eigen perceptie waren ze zelfs al ouder.) Na het opdoeken van de radio, zijn ze met de noorderzon verdwenen, misschien terug naar NL ...

Veel is het niet, dus ik denk dat het hier ophoudt wat betreft dit verhaal. Sorry daarvoor.

582

Re: Aalst: Proloog

Heb je soms het adres van de radiostations?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

583

Re: Aalst: Proloog

Op de website "Vlaams Radio Archief" van Rudy Gijbels staat volgende info » Forum

584

Re: Aalst: Proloog

Was inderdaad in de Zakstraat. Ik denk dat het nummer 21 was. Alleszins daar in de buurt, maar het gebouw + mast is lang afgebroken.

Re: Aalst: Proloog

Hofstade .... En dan Bende van Hofstade voor Bende van Nijvel. Ik denk dat men Hofstade toch eens onder de loep mag nemen. Wie woonde er in die tijd met strafblad, psychische problemen, ...

Re: Aalst: Proloog

Waarschijnlijk een compleet losse flodder van mij en waarop mensen uit Aalst misschien wel een antwoord kunnen geven.

Zou het bewuste telefoontje naar Radio Mi Amigo met de aanvraag van de plaat ‘Te voet naar Scherpenheuvel’ iets kunnen te maken hebben met of een toevallig slecht getimde slechte grap zijn t.o.v. een zekere Willy B. uit Aalst? Deze man was directeur bij de oude weverij FFR (Filature et Filteries Réunies) in Aalst en een organisator van grote wandelevenementen in de regio. Zo organiseerde hij jarenlang op 1 mei (dag van de arbeid en socialistisch feest) een wandeling in groot Aalst onder de naam ‘Te voet door ’t land van Aalst’ en organiseerde hij of nam hij deel aan de jaarlijkse ‘Marche de Souvenir’ in Vielsalm waar ook de Ardeense Jagers meewandelden. Eind jaren ’70 begin jaren ’80 was aan het wandelevenement in Aalst ook een drive-in show van Radio Mi Amigo gekoppeld. In 1984 had een flauwe grappenmaker of dwarsligger een foutief persbericht verzonden naar de pers met de foutieve mededeling dat de wandeltocht op 1 mei niet ging doorgaan. Heeft er iemand meer info over deze man en zijn activiteiten op 9.11.1985?

Wél ‘Te voet door Land van Aalst’ op 1 mei!

Persmedewerkers ontvingen een (anoniem) schrijven waarbij werd gemeld dat wegens onvoorziene omstandigheden de voettocht georganiseerd door de F.F.R. Vriendenkring niet zou doorgaan. Een ‘mededeling’ van een dwarsligger die blijkbaar de organisatoren Willy B. en M. De Wit niet in het hart draagt maar hen eerder een loer wil draaien.

Na informatie ingewonnen te hebben bij de onthutste organisatoren is hier geen sprake van enig misverstand doch gewoon van verkeerde informatie die als gevolg zou moeten hebben de geplande tocht te saboteren. Wat dan wel het tegenovergestelde effect zal hebben vermits deze tocht nu eens supplementair figuurlijk in het zonnetje wordt gezet (…)

27 april 1984

Re: Aalst: Proloog

Hypothese lied Scherpenheuvel:

Luisteraars in de buurt horen op de vrije radio de verzoekaanvraag voor de bende... Mensen in paniek bellen de politie of rijkswacht, deze komt in actie en communiceren eventueel met ploegen ten velde. Alzo kunnen de daders hun scanners op de juiste frequentie afstellen.

588

Re: Aalst: Proloog

Wat mij niet helemaal duidelijk is m.b.t. het radio Mi Amigo verhaal: was het nu de Bende van Nijvel die een plaatje aanvroeg voor de Bende van Hofstade, of net omgekeerd? In de documentatie op deze site staat dat het plaatje werd aangevraagd in naam van de Bende van Nijvel, maar doorheen deze thread wordt dikwijls net het omgekeerde beweerd, inclusief door Ben. (De vraag werd al eens eerder gesteld door Charly, maar nooit beantwoord voor zover ik kan zien.)

Niet dat het op zich zoveel uitmaakt, behalve misschien voor de perceptie van de DJ: een telefoontje in naam van de 'Bende van Hofstade' naar een lokale radio in Hofstade en dat met een flauwe grap verwijst naar de Bende van Nijvel, lijkt in eerste instantie toch wat onschuldiger dan het omgekeerde.

589

Re: Aalst: Proloog

Is ooit bekend gemaakt wie de premiejager was met info over de Bende van Nijvel?

590

Re: Aalst: Proloog

eenhoorn wrote:

Is ooit bekend gemaakt wie de premiejager was met info over de Bende van Nijvel?

Het antwoord vind je hier » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube