1

Topic: Rachid Errahmani

Rachid Errahmani was een bekend onderwereldfiguur in Brussel. Het parket in Neufchâteau beschikt over foto's met Errahmani, Nihoul en Philippe Deleuze erop. Errahmani, bijgenaamd Le Prince, werd vermoord op het Rouppeplein door een nachtwaker van een hotel. Hij werd destijds door verschillende getuigen in verband gebracht met seksfeesten met minderjarigen.

Bron: De X-dossiers: Wat België niet mocht weten over de zaak Dutroux | Annemie Bulté, Douglas De Coninck en Marie-Jeanne Van Heeswyck

Over de moord op Errahmani:

Man doodgeschoten in Brussels hotel

De Brusselse onderzoeksrechter Collin heeft zondag de nachtwaker in voorlopige vrijheid gesteld die zaterdag werd voorgeleid na een schietpartij in het hotel “A la Grande Cloche” aan het Rouppeplein te Brussel. Daarbij werd een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst gedood. Over de precieze omstandigheden waarin de feiten zich hebben afgespeeld, weigerde het gerecht enige informatie te verstrekken.

Volgens ter plaatse ingewonnen inlichtingen was het tot een treffen gekomen tussen de nachtwaker en een late klant. Toen een schijnbaar zwaar dronken vrouw omstreeks vijf uur aanbelde werd ze door de nachtwaker wandelen gestuurd. Haar vriend zou toen woedend geworden zijn en de deur hebben ingebeukt, waarna het tot een handgemeen kwam met de nachtwaker. Het feit dat de man op vrije voeten werd gesteld laat vermoeden dat hij heeft gehandeld in staat van wettige zelfverdediging.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 Maart 1989

Bij Errahmani wordt een bij Juan Mendez gestolen mitraillette gevonden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube