Re: De Bende van magistraten

De rechtbank van eerste aanleg in West-Vlaanderen heeft beslist om de Ieperse rechter E.W. in het kader van een tuchtonderzoek voor drie maanden te schorsen. Zij is de moeder van de kandidaat die met voorkennis deelnam aan het magistratenexamen. Dat laat het kabinet van de voorzitter van de rechtbank weten in een persbericht.

Bron » www.nieuwsblad.be

Het lijkt er steeds meer en meer op dat corruptie en fraude niet de uitzondering maar de norm is in Belgenland.

22

Re: De Bende van magistraten

Frauderen maakt blijkbaar ziek, of toch ten minste na dat het naar buiten komt. Reden genoeg om er niet aan te beginnen denk ik dan.

Re: De Bende van magistraten

De Hoge Raad zegt bezig te zijn met de praktische uitwerking en voorbereiding van het examen. “Want we willen dat er geen enkele twijfel of discussie kan bestaan over de competenties, kennis en expertise van toekomstige magistraten of over onze selectieprocedures”, aldus Melotte.

Bron » www.nieuwsblad.be

Maar over de integriteit maakt men zich blijkbaar geen zorgen. M.a.w. men hoeft niet integer te zijn maar wel over de nodige competenties, kennis en expertise te beschikken om corruptie en fraude op degelijke wijze te kunnen camoufleren.

Re: De Bende van magistraten

Fraude bij magistratenexamen breidt uit: kende ook dochter van procureur in Ieper de vragen?
De fraude rond het magistratenexamen breidt zich uit. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat wellicht niet één, maar twee kandidaten voorkennis hadden. Het gaat om de zoon van de afdelingsprocureur in Brugge en de dochter van de afdelingsprocureur in Ieper. Zij zouden allebei informatie over de examens gekregen hebben van C.B., voormalig lid van de examencommissie bij de Hoge Raad en zelf procureur-generaal. Hoe ver deint deze zaak nog uit? Dit is wat we weten over de nieuwe ontwikkelingen.

Bron: www.hln.be

Ik heb al gezegd. Het zit er ingebakken.