1

Topic: Sint-Joost-ten-Node: 29 November 1989

Samenvatting

  • Wat? Moord op Carine Gheyssens, een prostituee

  • Wanneer? Woensdag 29 november 1989, tussen 7u en 8u.

  • Waar? In een bar in de Georges Matheusstraat in Sint-Joost-ten-Node » Google Maps

  • Hoe? De vrouw werd vermoord door twee messteken, één in hart en één in de buikstreek.

  • Status: Onopgelost

Dienster vermoord in Sint-Joost-ten-Node

Carine B., dienster in een bar aan de Georges Matheusstraat te St.Joost-ten-Node, werd woensdag vermoord aangetroffen. Het lijk van Carine G. Werd omstreeks 9 uur gevonden door de eigenares van de bar.

Uit de eerste vaststellingen bleek, dat de dienster met een mes in de hart en in de buikstreek was getroffen. Ook wordt er van uitgegaan, dat de moord een uur, hoogstens twee uur vóor de ontdekking van het lijk werd gepleegd. Het onderzoek is in handen van onderzoeksrechter Van der Steen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 30 November 1989

Verdachte in moord op Brusselse prostituee aangehouden

De BOB van Brussel verrichtte gisteren intens speurwerk om een spoor te kunnen vinden van de moordenaar van de 34-jarige Carinne G., een prostituee die woensdagochtend in een bar nabij het Noordstation vermoord werd aangetroffen. De vrouw, die geen vaste vriend had, werd door een onbekende met twee messteken om het leven gebracht: één richt in het hart, de tweede rechts in de buik.

De opzoekingen door de BOB hadden succes. Een verdachte kon donderdag worden opgepakt. Het betreft een Brusselaar die verblijft in de buurt waar het slachtoffer werkte, en er samenwoonde met een andere prostituee. Ondanks het feit dat onderzoeksrechter Van der Steen aanwijzingen heeft dat de Brusselaar meer weet over de moord, loochent deze laatste alle betrokkenheid.

Vingerafdrukken

Naast het lijk van Carinne G. werd een paar laarsjes gevonden. Aanvankelijk werd gedacht dat het om de schoenen van de moordenaar ging. Achteraf bleek het te gaan om de laarsjes van Carinne G. zelf.

Er werd onmiddellijk nadat de barmeid werd gevonden naar vingerafdrukken van de moordenaar gezocht maar de deskundigen van het gerechtelijk laboratorium hadden donderdag geen commentaar daaromtrent.

De akelige vondst werd gedaan door Rosette, de uitbaatster van de bar in de Georges Matheusstraat te Sint-Joost. De uitbaatster ging achter het gordijn kijken waar de klanten worden “bediend” en vond daar het lichaam van Carinne G., badend in een plas bloed.

De BOB achterhaalde ook dat een jonge Brit de jongste dagen nogal vervelend deed met het slachtoffer. Met de voorlezing van de verdachte zou deze Brit nu buiten verdenking staan.

Carinne G. moet omstreeks 6u zijn vermoord. Maar het mes waarmee ze werd doodgeschoten zou nog niet zijn gevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 December 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube