1

Topic: Joseph Humblet

Joseph Humblet was een gangsters. In december 1985 was hij 25 jaar en hij was afkomstig uit Waver. Eind 1985 ontsnapte hij uit de gevangenis van Leuven. Hij wordt omschreven als zeer gewelddadig met een zwaar strafregister en heel wat opsluitingen.

Meer informatie over zijn ontsnapping » Forum

Helpers van ontvluchte gevangene blijven aangehouden

Vier personen, die vrijdagnamiddag Jozef Humblet uit de hulpgevangenis van Leuven hielpen ontsnappen, zijn door onderzoeksrechter Cailloux onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Zoals bekend slaagde Jozef Humblet (25) uit Waver erin door toedoen van zijn vriendin en drie vrienden, uit de Leuvense hulpgevangenis te ontsnappen. Kon Jozef Humblet in een Golf GTT ontkomen, dan werden de vier tijdens hun vlucht door de rijkswacht onderschept.

Zodoende belandden zij zelf in de cel. Zaterdagvoormiddag werden ze door onderzoeksrechter Cailloux ondervraagd. Ze werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Jozef Humblet is voorlopig nog altijd spoorloos.

Bron: Gazet van Antwerpen | 2 December 1985

Ontsnapte gevangene weer opgesloten te Leuven

Jozef Humblet (25) afkomstig uit Waver, is opnieuw in de hulpgevangenis van Leuven opgesloten. Hj werd vrijdagavond door de BOB van Leuven in een appartement aan de ring rond Leuven ingerekend.

Jozef Humblet slaagde er op het einde van november van vorig jaar in uit de strafinrichting aan de Maria Teresiastraat te Leuven te ontsnappen, dank zij de hulp van vier medeplichtigen. Door het snelle optreden van de rijkswacht konden de vier helpers ingerekend worden.

Jozef Humblet ontkwam in een Golf GTI. Die Golf werd later teruggevonden aan de Warandevijvers in Meerdaalwoud. De ontsnapte bleef evenwel spoorloos tot hij vrijdagavond in een appartement aan de Vandervaerenlaan te Leuven gearresteerd werd.

Het appartement huurde hij sinds half januari onder een valse naam. Hij verbleef er met zijn vriendin, één van de vier die hem hielp ontsnappen. Die vier zijn inmiddels vrij. Ofschoon hij gewapend bleek, bood Humblet geen enkele weerstand. Vooraleer hij in het appartement zijn intrek nam, had hij vermoedelijk bij vrienden en familieleden onderdak gevonden.

Humblet zat, toen hij uit de gevangenis ontsnapte, in voorhechtenis wegens het plegen van een overval. Nagegaan wordt of hij tijdens zijn herwonnen vrijheid één of ander misdrijf gepleegd heeft.

Bron: Gazet van Antwerpen | 10 Februari 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Joseph Humblet

Zou dit dezelfde Humblet zijn?

Drie gewonden bij schietpartij te Haasrode

Zondagmorgen kwam het op de parking van dancing The Freak aan de Blandenstraat te Haasrode tot een schietpartij. Daarbij vielen drie gewonden.

Toen om 3u vijf Franstalige Leuvenaars, vier jongens en een meisje, met een auto de parking afreden, schopten verscheidene personen tegen de auto aan. Daarop stapten de inzittenden uit en ontstond er een gevecht in regel tussen tien à vijftien personen. Sommigen bedienden zich van een autokrik, anderen van een alarmpistool en een karabijn punt 22. Hoe dan ook, op een bepaald ogenblik werd er gevuurd en vielen er zware klappen. Twee personen werden bij de schietpartij gewond. Het betreft de gebroeders Jean en Joseph Humblet uit Heverlee. De eerste kreeg een kogel in de buik, de tweede liep een schampschot aan het hoofd op en kreeg een kogel in de kuit. Guido Chantrain kreeg een klop op het hoofd met een krik.

De daders vluchtten daarna weg aan boord van twee personenwagens. Toen de rijkswacht en enkele BOB-ploegen ter plaatse kwamen, werd op de parking van de dancing een sleutelbos aangetroffen. Aan die sleutelbos zaten enkele autosleutels, die pasten op een auto op de parking. Vermoed werd dat één van de daders zijn sleutels kwijtgeraakt was. Uit het onderzoek naar de eigenaar van de wagen, bleek dat die al liftend naar Brussel gevlucht was.

Het betreft de 19-jarige Marokkaan M.B. uit Elsene. Hij werd voorgeleid en door onderzoeksrechter Decoux onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij is ofwel de dader, ofwel mededader van de schietpartij. Voor hij voorgeleid werd, had hij te Brussel aangifte van diefstal van zijn auto gedaan. Eerste verklaarde hij dat hij met de gebeurtenissen niets te maken had. Later gaf hij toe dat hij in de dancing geweest was en dat hij de vechtpartij gezien en de schoten gehoord had. Daarop was hij gevlucht. Ook beweerde hij dat hij de daders niet kende.

Onderzoeksrechter Decoux doet een oproep tot de automobilist die de Marokkaan een lift aangeboden heeft en tot ooggetuigen van de feiten. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Maart 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube