Re: Aalst: 9 November

Billy& wrote:

Zeno wrote :
Inderdaad Billy; ’amateurs’ leest vrij pejoratief.  Laten we het dan maar houden op een would-be commando smile Natuurlijk zullen ze hebben verkend, geoefend en afspraken gemaakt maar in the heat of the moment zie je dat ze uit hun rol/organisatie vallen.  Verder zou ik niet al te veel mijn hoofd breken over Aalst.

Wel Zeno, "would be commando" dat vind ik er nu eens pal op voor wat ik in mijn hoofd heb smile Sta me toe de term van U te "pikken" smile

Ik breek mijn hoofd nu ook niet hoor smile Maar dat is nu éénmaal mijn aanpak. Ik merk best wel dat velen hier een soort "specialisatie" hebben, of althans de zaak vanuit een specifieke hoek bekijken, of nog een eigen aanpak hebben...

Dat alles vult mekaar mooi aan toch.

Inderdaad!!
En jawel dàt is een uitstekende beschrijving en neem dan er bij dat een of meerdere van die bende "zot" was...en zich onaantastbaar waande...en doordraaide/flipte en kickte op en bij bij geweld!
(zie bijvoorbeeld wat "onaantastbaar/arrogant/spierballengerol/kort lontje/etc-gevoel" betreft...als het waar is...wat de fotografiestudent verklaarde in'n getuigenis een tijdje voor Temse)
Dus zot in de zin van psychopatische trekken!
Zo een bende was tot dan toe vreemd in de Belgische geschiedenis maar echter niet in de wereldgeschiedenis! Om nog maar voorbeelden te noemen in de nog niet zo heel lang voorbije tijd...de negentiende eeuw...in het " woeste wilde westen" gingen ook wel zo eens bendes tekeer...en in het zeer nabije verleden ook in Belgie en met name de moordenaars van de jonge politievrouw uit Beersel (als ik mij niet vergis).
Ik bedoel maar dat het niet uniek is!

Want nog eens: echte professionele commando's zullen niet de fouten maken die de bende wel maakte! En neen gewone misdadigers zullen niet zomaar steeds mensen op die manier uit de weg ruimen bij betrapping etc. Het liefst van alles slaan die zo eensklaps mogelijk toe en verdwijnen als de weerlicht zonder een schot te lossen! Dus ja er is wat meer loos met die bende!

Dus jawel...would-be's...zou kunnen....en zotten heel zeker wel!!

732

Re: Aalst: 9 November

Over Aalst en de andere twee aanslagen in 85 door de bende ontgaat er jullie blijkbaar verschillende dingen. Ten eerste niemand op de parking of in de supermarkt vormde ooit een bedreiging voor de daders alle slachtoffers zijn regelrechte moorden. In Aalst vuren ze misschien 15 schoten met de roitguns af en doden daarbij 6 personen voor ze binnen gaan in de supermarkt. Die doden vallen bewust dat is hun plan. Met het vuren op de parking trekken ze de aandacht van de omging voor ze binnenin gaan. De eerste oproepen bij de ordediensten is van omwonenden die de "eerste' schoten binnen in hun huis hoorden. Door hun actie waren de daders zeker van een confrontatie met de orderdiensten, ze waren op de confrontatie perfect voorbereid, zie ook het wachten op de parking.

De 16 voorbedachte moorden van de aanslagen in 85 zijn tot op vandaag niet opgelost.

luk paard wrote:

Dus jawel...would-be's...zou kunnen....en zotten heel zeker wel!!

Wel ja, via Ciolini zijn er wel die kampen deden zoals Smars, die waren er dus in de bende periode heel zeker.

EricF wrote:
the end wrote:

Bepaalde info waarop je baseert van slachtoffer x is met wapen of munitie y vermoord vanuit de media klopt niet. Dit is een rare vaststelling dat slachtoffers en nabestaanden tot op vandaag niet weten hoe hun naasten vermoord zijn.

End, je doet hier weer je oude gewoonte van beweringen zonder onderbouwing. Juist op dit forum en is het van belang dat we mening, hypothese en feit onderscheiden. Deze mist bereikt het tegenovergestelde en is niet in het belang van de (familie van) de slachtoffers. Onlangs heb je aangetoond dat je beweringen in ieder geval deels op waardevolle bronnen zijn gebaseerd. Kan je dat hier ook doen?

Wel de moord op de familie Nijs is niet met de 9mm en ook niet door de achteruit van de wagen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Aalst: 9 November

En het is ook een gekend gegeven dat als gangsters van geen hout pijlen meer weten te maken ze zich aansluiten bij een bepaalde ideologie: Salesse die Jehova werd, Noord-Afrikaanse jongeren die zich massaal aansluiten bij IS, velen die met extreem rechts dwepen.

Ook de tweedelige biografische film over Mesrine is zeker een keer het bekijken waard in die context.

734

Re: Aalst: 9 November

Nog iets over Aalst en het aantal daders. Er was steeds een dader in de buurt van de Golf. De 3 daders die na de 6 moorden op de parking in de supermarkt gegaan zijn worden duidelijk omschreven, de dader met de lange grijze jas tot op de knieën was daar niet bij. Hij wordt beschreven als de schutter aan de palletten, David heeft ook een duidelijk beeld ook van de dader die op hem schoot, die dader bleef buiten en is blijkbaar enkel op het laatste van de aanslag  in de inkom van de supermarkt geweest. een andere getuige ziet op die plaats 2 grote daders staan op het moment dat David beschoten werd. Er zijn ook duidelijk 4 verschillende robotfoto's van daders in Aalst.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

735

Re: Aalst: 9 November

the end wrote:

Wel de moord op de familie Nijs is niet met de 9mm en ook niet door de achteruit van de wagen.

Hoe weet je dat?

Re: Aalst: 9 November

Leo wrote:

Inderdaad pure militaire werkwijze . De afstand tussen de daders zodat ze geen gezamelijk doel vormen . Het vrijmaken van een ontsnappingsroute . Het wilde rondschieten tijdens de aftocht om eventuele achtervolgers (die er niet zijn) af te schrikken . Het aarzelend vertrek om te verzamelen om eventueel gewonde daders te evacueren en te bepalen dat het doel bereikt is .

nostra wrote:
Billy& wrote:

dan wijst dit volgens mij er toch sterk op dat het doel was om maximaal dodelijke slachtoffers te maken; bijna een “jacht” op elk voertuig dat bewoog en de klanten die buitenkwamen.

Ik verklaar dit als pure militaire logica: het securen van de landingsplaats om van daaruit de missie uit te voeren.

Toch klopt daar iets niet in jullie redenering/analyse. Niet alleen schieten de daders er op los op de parking vooraleer de winkel binnen te gaan (net zoals in Eigenbrakel en Overijse) en laten ze hun vluchtwagen onbemand achter (sommigen hier beweren van niet, soit). Er is nog een bizar element in hun plan van aanpak. Ze schieten nl. op rijdende voertuigen (o.m. Palsterman, Roelants, De Jonghe, ...). Hier op het forum verklaren sommigen dit door te stellen dat de daders ervoor wilden zorgen dat deze getuigen werden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze getuigen de ordediensten zouden kunnen gaan verwittigen van de overval. Dat mag dan al de reden geweest zijn voor de daders om het op deze manier aan te pakken maar dan was dat toch wel redelijk dom. Want bij een raak schot op bijvoorbeeld Roelants of De Jonghe bestond de kans dat diens wagen dwars tot stilstand zou gekomen zijn in de nauwe op- en afrit van de parking waardoor een aftocht langs deze weg moeilijk of zelfs onmogelijk werd. In dat geval zouden de daders zeker verplicht geweest zijn om te vluchten via het Osbroekpark (of er moest een dader even aan het stuur kruipen om de wagen te verplaatsen zoals in Waver maar daar zat geen chauffeur/lijk aan het stuur). Wat te voet/lopend een mogelijkheid is maar met een auto toch al heel wat minder (kans op vastrijden in de modder). Zelfs met een backup aan het Osbroekpark, verhoogden de daders, door het schieten op rijdende voertuigen aan de in- en uitrit van de parking, het risico dat ze niet van de parking geraakten en beroep moesten doen op de backup in het park.

Eender wie de daders geweest zijn (criminelen, huurmoordenaars, special forces, rijkswachters, zigeuners, drugsverslaafden, ...), allemaal zouden zij het principe gehanteerd hebben van het beperken van de risico's en de pakkans voor de uitvoering van hun operatie. Of het nu puur om het moorden zelf ging of om het geld van de winkel, iedereen die aan zo'n operatie zou hebben deelgenomen, zou als absolute prioriteit hebben om niet gepakt te worden. De enige groep mensen die daar geen noodzaak van maken zijn kamikazen of zelfmoordcommando's die zich voor een/hun eigen grote doel opofferen. Maar als hun doel in Aalst een zelfmoordoperatie was, dan zouden ze nooit weggereden zijn van de parking en er gewoon blijven staan zijn totdat al hun wapens een 'klik' maakten. Er is dus gewoon geen logica te vinden in hun werkwijze. Hoe je het ook maar draait of keert.

737

Re: Aalst: 9 November

Merovinger wrote:

Er is dus gewoon geen logica te vinden in hun werkwijze. Hoe je het ook maar draait of keert.

Er is wel een (zieke) logica te vinden in hun actie. Ze waren op een confrontatie met de ordediensten uit. zie van de site van de speuurders: De daders schieten onmiddellijk op voertuigen en op de klanten die zich op de parking bevinden.De schoten worden in de winkel gehoord. De werknemers en het clienteel vluchten naar de achterzijde van het warenhuis of verstoppen zich achter de rekken.De drie daders betreden het magazijn en gebieden de aanwezigen te gaan liggen.

De schoten worden overal in de omgeving gehoord de ordediensten waren er heel vlug bij na een paar minuten. Het gaat niet om de vele doden of de grote buit die er te rapen viel maar om de confrontatie. De daders hadden vanop de parking 3 mogelijkheden om te vluchten. De ordediensten konden niet dichterbij komen zonder dat het een bloedbad ging zijn. iedereen die de doorgang naar de steenweg opkwam of poogde te blokkeren is steeds beschoten geweest. Vanaf de palletten hadden de daders een goed zicht naar de steenweg.

https://lh5.googleusercontent.com/-KdZ9zl2WJ2Y/VEzjyo-ymHI/AAAAAAAAEb4/TFFz-7KCvgM/s802/Aalst%252085%2520samengesteld.jpg

Na het naar buiten komen uit de supermarkt hebben de daders nog gewacht op de parking en was het stil.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

738

Re: Aalst: 9 November

En zo is er plots een mirakel gebeurd en is het totale bendedossier ineens opgelost.
De daders waren uit op een confrontatie met de ordediensten. Boeken toe. Case closed. Ben kan het forum sluiten want we hebben de oplossing eindelijk gevonden na al die jaren.


Ok, neen, terug naar de realiteit: wat confrontatie met de ordediensten betreft is Aalst volgens mij vergelijkbaar met Nijvel qua denkwijze (wel in andere omstandigheden en (misschien/wellicht) andere betrokkenen)): "als er een confrontatie met de ordediensten komt, dan zijn we er klaar voor, dus laat maar komen"


Als ze als doel hadden om de ordediensten zo hard mogelijk te treffen en te kakken te zetten, dan hadden ze veel "beter" resultaat kunnen maken. Dan hadden ze moeten toeslaan op de moment dat er bewaking was door ordediensten op de parking.
Een R4'ke of combi met 2 of 3 Rijkswachters in die een statische observatie uitvoerden of een patrouille deden op de parking van Aalst (of eender waar):  als de daders deze tijdens de start van hun overval eerst omver zouden leggen (wat piece of cake had geweest, want 't zouden "vogels voor de kat" geweest zijn), dan pas hadden ze een 10x heftiger signaal gegeven t.o.v. de maatschappij i.v.m. het gevoel dat de ordediensten de mensen niet meer kon beschermen.


Dus: confrontatie met de ordediensten bewust uitlokken, ordediensten belachelijk maken, strategie van de spanning, onaantastbaarheidgevoel benadrukken,.... enz...  dat hadden ze op relatief eenvoudige manier een pak heftiger kunnen maken.

Non semper ea sunt quae videntur

739

Re: Aalst: 9 November

the end wrote:
Merovinger wrote:

Er is dus gewoon geen logica te vinden in hun werkwijze. Hoe je het ook maar draait of keert.

Er is wel een (zieke) logica te vinden in hun actie. Ze waren op een confrontatie met de ordediensten uit. zie van de site van de speuurders: De daders schieten onmiddellijk op voertuigen en op de klanten die zich op de parking bevinden.De schoten worden in de winkel gehoord. De werknemers en het clienteel vluchten naar de achterzijde van het warenhuis of verstoppen zich achter de rekken.De drie daders betreden het magazijn en gebieden de aanwezigen te gaan liggen.

De schoten worden overal in de omgeving gehoord de ordediensten waren er heel vlug bij na een paar minuten. Het gaat niet om de vele doden of de grote buit die er te rapen viel maar om de confrontatie. De daders hadden vanop de parking 3 mogelijkheden om te vluchten. De ordediensten konden niet dichterbij komen zonder dat het een bloedbad ging zijn. iedereen die de doorgang naar de steenweg opkwam of poogde te blokkeren is steeds beschoten geweest. Vanaf de palletten hadden de daders een goed zicht naar de steenweg.

Het optimaal vrijwaren van hun vluchtweg!

740

Re: Aalst: 9 November

FreCR wrote:

Ok, neen, terug naar de realiteit: wat confrontatie met de ordediensten betreft is Aalst volgens mij vergelijkbaar met Nijvel qua denkwijze (wel in andere omstandigheden en (misschien/wellicht) andere betrokkenen)): "als er een confrontatie met de ordediensten komt, dan zijn we er klaar voor, dus laat maar komen"


Als ze als doel hadden om de ordediensten zo hard mogelijk te treffen en te kakken te zetten, dan hadden ze veel "beter" resultaat kunnen maken. Dan hadden ze moeten toeslaan op de moment dat er bewaking was door ordediensten op de parking.

Dit hebben ze gedaan. Het begin van de aanslag en de rol of gedragingen van de rijkswacht wordt uit beeld gehouden.
Plus er was een groot rijkswacht feest in de buurt en voetbalmatch tussen de rijkswacht en bekende belgen. A Pint die de avond zelf ter plaatse was herkende bepaalde technieken.

De BOB'ers die wegreden van de parking hoorden de schoten toen ze aan de voorzijde van het warenhuis waren en deden niets!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.