11

Re: Aantal moordenaars per feit

Laat ons toch niet té naïef zijn he.

Of lieg lieg lieg tot het uiteindelijk waarheid wordt. (» Nieuws)

Kent er hier iemand het verhaal van de CIA, de expo 1958 in Brussel en dokter Zjivago? » www.dbnl.org

Het was trouwens het eerste boek ooit dat ik als kind las. Wij liepen bijna dagelijks rond op de expo 1958. Het was dankzij de Bende van Nijvel dat ik bij deze story geraakte.

12

Re: Aantal moordenaars per feit

Ik wil toch nog eens terugkomen op post 6 van Youssou ivm het begrip "Bende van Nijvel".

In het geval van de "bende van Nijvel" is er sprake van verschillende misdrijven, van meerdere deelnemers, organisatoren, opdrachtgevers, uitvoerders, helpers, manipulators enz.

Hun activiteiten situeren zich volgens het Parket Generaal tussen de aanslag op de wapenhandel Dekaize en de aanslag te Aalst. Alles wat ervoor of erna geschiedde wordt niet in aanmerking genomen. Dit blijkt uit een mail die de heer H. Vernaillen, toen hij een aanvraag deed om zijn gezin te erkennen als bendeslachtoffer, ontving van het
Federaal Parket met de volgende zin:

"Ik heb gepoogd om mij te informeren over jullie status in het dossier bij de PG Ignacio De La Serna en mijn collega Marianne Cappelle. Wij zijn ons zeer goed bewust van de penibele situatie waarin jullie verkeren maar beide collega's geven mij te kennen dat jullie niet als slachtoffers van het Bendeonderzoek, waarvoor de onderzoeksrechter momenteel gevat is, kunnen erkend worden gelet op de beslissingen die in het verleden genomen zijn met betrekking tot de feiten waarvan jullie slachtoffer werden".

Welke die beslissingen zijn en door wie ze werden genomen werd niet vermeld!

Volgende diensten spelen een belangrijke rol in het ganse verhaal:

DEA - Drug Enforcement Administration
CIA - Central Intelligence Agency
BND - Bureau National de Drogues
BIC - Bureau d'Information Criminelle
BOB - Bevvakings en Opsporings Brigade
Staatsveiligheid
SDRA - Service De Renseignements de l'Armee

M.a.w wie de beslissing nam bepaalde feiten te koppelen die later" de bende van Nijvel" zou genoemd worden is niet geweten. Waarom niet eigenlijk?

Re: Aantal moordenaars per feit

Welke diensten volgens jou een rol spelen, dat is voor jouw rekening uiteraard, zoals je weet onderschrijf ik die theorie niet maar je hebt het volste recht dat wel te doen.

De beslissing om bepaalde feiten al dan niet te voegen bij een bestaand dossier wordt genomen door het parket/parket generaal. Ze steunen zich daarvoor op rapporten van een onderzoeksrechter, die - als hij/zij weet wat goed is voor gezondheid en caseload - strikt enkel de zaak onderzoekt waarvoor hij door het parket gevat werd en eventueel op contacten met de onderzoekers.

Wat gebeurd is, is gebeurd, maar wat ik zelf met grote stelligheid kan zeggen is dat dossiers best zo compact en éénvoudig mogelijk gehouden worden en er enkel samengevoegd wordt wanneer daar grondige, objectieve redenen voor zijn.

Onderzoekers of magistraten die aankomen met een grote theorie waarin allerlei verbanden worden gelegd zonder dat daar een harde, objectieve rechtvaardiging voor bestaat, dat zijn dragers van miserie. Iemand met een vruchtbare fantasie kan overal verbanden zien, zeker in zaken ivm het milieu waar uiteindelijk alle spelers elkaar wel kennen op één of andere wijze.

Alles op een hoop smijten is de beste manier om nergens te raken en te eindigen met een dossier waarin elke coherentie en logica zoek is. Probeer daarmee maar eens een rechter of jury (die daar echt geen weken en jaren gaan op studeren) te overtuigen. De staat moet bewijzen, de verdachte wordt verondersteld onschuldig te zijn.

Achteraf kan je je vragen stellen over sommige beslissingen, maar achteraf is alles simpel natuurlijk.

  • Quid de zaak Zwarts, die quasi het startschot lijkt te hebben gegeven voor de 'eerste golf' en waarvan bepaalde elementen (de horloges, California Gym, Jokire....) een link lijken te leggen naar de andere feiten?

  • Quid de overval op Pans (Walibi), startschot voor tweede golf?

14

Re: Aantal moordenaars per feit

Youssou N'Dour wrote:

De analyse van C.P. is er een waarbij je je kunt afvragen of het frame de ‘Reus’, de ‘Oude’ en de ‘Killer’ niet een (onopzettelijk/onbedoeld) door de speurders (zelf) gelegd zoveelste dwaalspoor is geweest in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Het geeft te denken dat een persoon als C.P. met deze in wezen (ook/evengoed) voor de hand liggende analyse op de proppen moet komen, met in het achterhoofd » YouTube waarbij ik ook moet denken aan het mijns inziens waarschijnlijke gebruik van het in 1982 en 1983 ontstane frame of ‘handelsmerk’ ‘Bende van Nijvel’ door het brein achter en de daders van de Delhaize-overvallen in 1985, waarvan je je kunt afvragen of die er in 1982 en 1983 (allemaal) bij waren.

Ik weet ook niet wanneer precies de namen ‘Reus’, ‘Oude’ en ‘Killer’ bij politie en justitie in zwang zijn gekomen.

Sorry, maar ik zou uw conclusies of eindconclusies niet willen lezen in een rechtszaak.

Men spreekt over verschillende dadergroepen inzake het dossier. Het staat zover dat men zelfs nog niet weet of er Belgische, buitenlandse of gemengde dadergroep(en) opereerde.