51 (edited by club_le-happy-few 06-03-2009 23:53)

Re: Philippe De Staerke

Welke De Staerke's hangen tegenwoordig nog rond in het Noordkwartier, PH? Familie of bendeleden van toen? Hoe zit het met de zoons van Julien De Staerke. Denk dat hij twee kinderen had met Veronique Poupaert? Léons meest recente ex was Genevieve Petermans (is een pak jonger), en zijn samen opgekomen met de verkiezingen voor FN (rond de eeuwwisseling). Denk dat hij twee kinderen met haar heeft (dochter van zo'n jaar of 10, en zoon van 16-17 jaar).

Philippe zou terug vrijgezel zijn sinds een jaar. Was met een Bogaert (voornaam herinner ik me niet meer, denk dat het Anna was) getrouwd geweest waar hij in 1981 of 1982 van gescheiden is. Z'n laatste vlam was geloof ik een Lisette Wauters (twijfel aan voornaam) die zo'n 15 jaar ouder moet geweest zijn.

Een feit is dat je in de jaren '80 in het Noordkwartier (hoerenbuurt) moorden kon bestellen. En sommigen wel degelijk heel goede connecties hadden met rijkswacht (als informant) maar ook met de mindere zuivere politici en beau monde.

Re: Philippe De Staerke

Hieronder een oud krantenartikel voor jullie; is misschien nog interessant in de context van de titel van dit subforum. Gazet van Antwerpen 13 september 1991 voorpagina:

http://i662.photobucket.com/albums/uu350/RufN/gvaphilippedestaerke130991vpkl.jpg

53

Re: Philippe De Staerke

Ik heb het vaak gedacht en denk het nu nog dat De Staerke bij momenten wel eens echt de waarheid zou kunnen spreken,natuurlijk zal hij dit nooit officieel bevestigen. En dat de waarheid niet mag uitkomen is voor iedereen wel duidelijk,men kon het spoor van DS wel op een betere manier onderzoeken, als je ziet hoe men Troch als onderzoeksrechter aan de kant schuift. Machtige figuren in dit land hadden alles in handen en wie te dicht bij de waarheid kwam werd opzij gezet.

Er wijst veel richting De Staerke en dat over de 2 periodes,hij heeft er een rol in gespeeld, groot of klein dat is een bijzaak, want voor mij hebben ze zich bewust (of niet) te veel op de daders gefocust, terwijl ze beter de opdrachtgevers hadden gezocht. Maar op die hen terrein mocht men niet zoeken.

54 (edited by club_le-happy-few 05-06-2009 23:52)

Re: Philippe De Staerke

Philippe De Staerke doet tegenwoordig in oude juwelen, munten, ... Ook via het net. Je moet maar eens Googlen. Het adres klopt met de laatste verblijfplaats die ik weet van hem. Z'n gsm nummer staat er zelfs bij. Als je z'n nickname dan weer nog een keer googlet, blijkt dat hij enorm actief is op de markt. Hij komt ze zelfs thuis bij u ophalen. big_smile

Bij sommige van de advertenties staat wel "Wauters" als nickname (waarschijnlijk z'n ex Lisette? Oudere annonces?), bij andere gewoon z'n naam of P. Le Collectioneur.

Op andere sites doet hij opnieuw de annonce op naam van z'n ex, met als locatie Braine-Le-Comte (waar Salesse woont). Popolino deed ook al in antiquiteiten en brocante voordat hij terug binnen moest.

Re: Philippe De Staerke

Philippe De Staerke was de drugsdealer van Haemers. De broer van Haemers (of iemand uit die entourage) heeft De Staerke gaan bedreigen omdat Haemers helemaal paranoïde werd van zijn drugs.

Tussen Becker en Philippe De Staerke zouden er ook linken zijn. Heeft Bertha De Staerke (zus van) ook niets gehad met één van de Borains voor of na ze met Istvan Vargas was? Geen van hen is manouche, ook al zien ze er zo uit.

Sowieso gingen al die gasten uit in de chique Brusselse etablissementen van die tijd (zaken voor rijke zakenlui, magistraten,...). Dus ze moeten elkaar wel tegengekomen zijn. Natuurlijk hebben velen ook met elkaar in de gevangenis gezeten.

56

Re: Philippe De Staerke

Voor hoeverre klopt het dat  Philippe De Staerke in het Vreemdelingen Legioen zat?

57

Re: Philippe De Staerke

Mincky wrote:

Voor hoeverre klopt het dat  Philippe De Staerke in het Vreemdelingen Legioen zat?

Met zekerheid kan ik dat niet zeggen, maar het zou ook maar om een korte periode gaan.

58

Re: Philippe De Staerke

Dit zegt de website:

Philippe De Staerke groeide op in een zigeunergezin. Zijn familie trok naar verscheidene rommelmarkten waar ze probeerden om wat prullen te verkopen. Al gauw maakte De Staerke deel uit van het Brusselse misdaadmilieu. In de jaren zeventig was hij lid van het vreemdelingenlegioen. Kennissen noemde hem Johnny en hij raakte snel bekend als de broer van de bekende misdadiger Léon De Staerke.

Daders » Bende De Staerke

59

Re: Philippe De Staerke

Er zijn over Philippe De Staerke twee zaken die ondanks alles overeind blijven:

  • Johnny was een paar uur voor de overval in de Delhaize van Aalst.

  • De 10e november is hij een valies gaan begraven in een bos.

Naast die zekerheid hebben de speurders van de Delta-cel ook de volgende overtuiging:

Als Johnny betrokken was bij de Bende van Nijvel, heeft hij zich laten inhuren door een extreem-rechtse organisatie. Een speurder: "Net als in Italië wilde extreem-rechts hier de Strategie van de Spanning uittesten. En dan is De Staerke heel geschikt om mee aan boord te nemen: je mag hem onder druk zetten zoveel je wil, hij blijft zwijgen."

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

60

Re: Philippe De Staerke

Het is niet moeilijk zich in te beelden dat 'kleine criminelen' worden betaald of gedwongen bepaalde opdrachten uit te voeren waarvan ze zelf de bedoeling/achtergronden/opdrachtgevers niet kennen. Het zijn bliksemafleiders die een vals spoor leggen. Zelfs de daders zelf weten dikwijls niet waar ze mee bezig zijn, laat staan dat ze de opdrachtgevers kennen.

Mogelijk kenden de wisselende bendeleden zelfs elkaar niet. Ze voeren met een team een bepaalde opdracht uit en willen zelf zo weinig mogelijk weten over de achtergronden. Dan verdwijnen ze. Pay & Go. Men heeft de moordenaars van Cools gevonden en veroordeeld, maar daar stopt het succesverhaal. Wie zat er achter deze executie? Als men ooit een Bende van Nijvel-lid ontmaskert, hopelijk gebeurt dat, zal men voor hetzelfde probleem staan.