Re: Michel Verdeyen

En de familie Ickx-Blaton hebben in Knokke gewoond, net zoals Elise Dewit die er een huis had (volgens het boek De Bende: een documentaire).

Re: Michel Verdeyen

Firma IACA van Verdeyen: is bekend wat de activiteit van IACA was? Wordt IACA genoemd in een of ander dossier? KROLL Associates: 'CIA van Wall Street', een van de grootste 'corporate intelligence' bedrijven (belangrijk bij overnames, beursgang, ...), links met CIA zijn duidelijk en ook met verzekeringsreus AIG (ook=CIA). Kroll en AIG zijn 'joodse' ondernemingen. Kroll, Greenberg (AIG) en Conrad Black 'Schwartz' worden vaak samen genoemd. Frank Wisner Jr heeft een topfunctie bij Kroll + AIG.

13

Re: Michel Verdeyen

Inderdaad Walter. Ik heb de indruk dat Verdeyen expliciet naar Kroll wees wat betreft de "contractovereenkomsten" voor de Bende. Verder uit te zoeken...

In het algemeen lijkt Verdeyen de "chain of command" van de onderste laag van losgeslagen psychopaten, over Delperdange + ESR/para's (Luc Jouret, Lekeu, &co), te laten lopen tot bij maffieuze kringen die toegang hadden tot Gladio-structuren (om vuil werk te laten opknappen m.b.t. wapenhandel, vastgoed, fraude, ...). En dan wijst hij duidelijk naar Simonet en Cahen, die een aantal poppen aan het dansen zouden hebben gezet (waarna ze de controle over de situatie verloren).

Lekken betreffende geheime wapentraffieken naar Latijns Amerika (FN, Mendez, ...), fraude door medische labo's, en speculatie rond de raketten in Florenne moesten gedicht worden. Vandaar: Van Camp, Dewit/Fourez, Mendez, ... Maar er waren verschillende motieven en ploegen door elkaar aan het opereren wat het leggen van éénduidige verbanden moeilijk maakt. Het moeilijkste is dat iedereen iedereen aan het chanteren was...

Compatibel dus met veel wat op het forum wordt geponeerd. Alsook met de beweringen van Ostrovsky. Heel belangrijk om alle kryptische beweringen van Verdeyen te "kraken" en structuur in zijn verhaal te brengen. Een val van de trap is snel gebeurd, ook voor iemand die geen kneusje is en gordels in Aziatische vechtsporten heeft, maar - eh- au boulot...

14

Re: Michel Verdeyen

Wat betreft de toegang tot Gladio-structuren, het volgende indachtig zijn: Cahen bleef na zijn pensioen in Parijs als secretaris-generaal van de Associatie voor Atlantische samenwerking, een organisatie voor Nato-propaganda.

15

Re: Michel Verdeyen

Stel even volgende tijdlijn volgens de suggesties van Verdeyen. Wie slaagt erin een duidelijke keten van actie-en-reactie te ontrafelen?

Aanloop: wapenhandel, FN, Centraal-Amerika

Ex-minister van Buitenlandse zaken Simonet (1977-1980) stond net als Vanden Boeynants dicht bij de Kashoggi-kliek (klanten van Tuna/Montaricourt), ondermeer via Akhram Ojjeh. Zijn vrouw Marie-Louise A. was medewerkster van Beherman-Demoen en zou volgens Verdeyen commissies opgestreken hebben afkomstig van de wapentraffieken van FN aan o.a. Costa Rica. Hiermee waren end user-certificaten gemoeid en cover ups door de Fransen.

16/09/1981 - 26/10/1981: Diefstal Mazda en aanslag Vernaillen

Beherman shonk een unieke Mazda aan Faez Al Ajjaz dewelke werd ingezet voor de aanslag op Vernaillen. Wou men Faez onder druk zetten? Wie en waarom?

Eind 1981 - Clash Beherman versus Vanden Boeynants/Boas

De verhoudingen met Roger Boas zijn van hoofdbelang. Agenent en Beherman onderhandelden nog over contracten in 1977 met Boas (ASCO) maar eind 1981 ontstond een definitief conflict tussen Beherman en Vanden Boeynants/Boas (ASCO) over de BDX-tanks.

1983: Twee problemen ontstaan

  1. Een handelsvertegenwoordiger stond (te) dicht bij de echtgenote van degene die de licenties goedkeurde en een relatie had met de minares van degene die de wapenfabriek beheerde in hetzelfde dorp. De handelsvertegenwoordiger vertelde hierover aan zijn vriend in de immobiliën en beiden eisten hun deel van de koek, vooral gezien de jackpot rond de ballistische raketten. Wanneer twee generalen en een minister gingen dineren in Les Trois Canards en alles werd opgenomen kwamen de geheimen te bloot te liggen. Van Camp wil wat druk uitoefenen op een immobiliënproject aan de hand van een opgenomen gesprek en/of documenten. Wie kan hier de onbekenden invullen?

  2. 2. Elise Dewit werkte ooit bij de Brusselse notaris Lefère en ontvreemde daar (wanneer?) gewestplannen die betrekking hadden tot de rakettenbasis van Florenne. Aan de installatie van de basis ging driftige grondspeculatie vooraf. (door wie?)

1983: Aanzet tot opruimactie

Simonet's kabinetschef Cahen stond dicht bij Kissinger, de CIA en de Atlantische structuren, maar ook bij het koningshuis. Was hij (betrokken bij) "de tovenaarsleerling" die in staat was Gladio-structuren in te zetten om o.a. deze twee hogerstaande problemen op te lossen?

17/09/1983: Nijvel

Eliminatie Dewit/Fourez.

02/10/1983: Ohain

Onder druk van de Bende zegt Van Camp dat zijn "materiaal" (opname?) in de Golf te vinden was en wordt vervolgens vermoord.

16

Re: Michel Verdeyen

Goed bezig dim, stemt tot nadenken. Maar alles bij elkaar, één slangenkuil waar moeilijk bewijsbare feiten zullen te vinden zijn. En de tijd speelt in hun voordeel.

17

Re: Michel Verdeyen

Kunnen we nog een keer proberen punt 1 van post 15 uit te werken?

Bijkomende vraag, zou Van Camp hier hebben afgeluisterd voor eigen rekening of in hoedanigheid van CEPIC getrouwe, in het kader van wederzijdse politieke chantages? In dat laatste geval is het toch duidelijk dat we de oplossing zeker NIET moeten zoeken richting WNP en bovenbouw?

18

Re: Michel Verdeyen

Het traject van Verdeyen zoals beschreven in post 1 doet aan AJA denken. Jonge delinquenten, vaak junkies, krijgen paramilitaire opleiding, aan de hand van Martial Lekeu of Leon François. Ook Militis organiseerde dergelijke opleidingen, op Corsica, maar dan voor mentaal gestoorden.

19

Re: Michel Verdeyen

Maar Verdeyen spreekt het zelf tegen, zijn vervroegde vrijlating zou om medische redenen zijn geweest. In de eerste post staan overigens nog dingen die Verdeyen tegenspreekt, o.a. niet door Fortuna geïntroduceerd bij VDB.

Ik ben alles van Verdeyen aan 't herlezen. Wat me opvalt: herhaaldelijke cryptische verwijzingen naar Pierre Salik. En: verschillende bendes. Met als centraal thema: de raketten waaraan veel geld kon verdiend worden of ... verloren worden.

Wordt vervolgd, hoop dat dim me komt verbeteren als ik de mist in ga hier en daar.

Voor de duidelijkheid: een link zoeken tussen AJA en Verdeyen lijkt me in tweede instantie onzin.

20

Re: Michel Verdeyen

dim, jij zit duidelijk op spoor Simonet. Ik op Gol. Kan je recapituleren hoe je bij Simonet terecht komt?