531

Re: Waver: 30 September

Insp. Witse wrote:

Rond deze periode lezen wij dat Mendez FN-prototypes uit de fabriek vervreemd. Dankzij de getuigenis van zijn vrouw weten wij nu waarom. Mendez en Dekaise hebben plannen om samen een nieuw wapen te ontwikkelen.

Laten we de lijn even verder trekken en stellen dat Dekaise-Mendez-Bouhouche-Beijer nog een gemeenschappelijke factor hebben, het verkopen van de ontvangen drugs via het NDB netwerk. Mooie liedjes duren niet lang en ook hier komt een zekerer Vernaillen roet in het trafiek strooien door een intern onderzoek.

Als gevolg op het interne onderzoek wordt Vernaillen onder vuur genomen door wat blijkt een munitie die aan Dekaise kan gelinkt worden. Waar is het fout gegaan tussen Mendez-Bouhouche-Dekaise dat gevolg gaf tot een overval waar klein grut werd ingehuurd om geen directe link te leggen.

Had Dekaise een nieuwe tussenpersoon op het oog (US)? Van geluidsdempers of koffertjes geloof ik geen snars, hier is ook nooit op teruggekomen. Hebben Mendez / Bouhouche aan Dekaise een lesje willen leren? Het zal gelukt  zijn, want hij heeft nooit willen spreken.

Goed dit, kan hout snijden. Wellicht gingen ze die prototypes terughalen voordat Dekaise er zelf zaken mee ging doen.

532

Re: Waver: 30 September

http://i55.servimg.com/u/f55/11/22/12/24/de_pom10.jpg

Dit is een schema van Ben over de rol/positie van De Pomp in connectie met de feiten in Waver. Zie ook de schema's van Dim ... misschien terug even bekijken en aanvullen/corrigeren waar mogelijk.

Re: Waver: 30 September

Super P-51! Heb dit schema reeds onder ogen gehad, maar kon het niet meteen terugvinden op het forum. smile

Bruno Vandeuren, van wie kwam de tip dat hij hier mogelijk mee te maken heeft? De tijd heeft uitgewezen dat de waarschijnlijkheid zeer aannemelijk is, enkel lagen de kaarten toen anders op tafel.

534

Re: Waver: 30 September

Dat is het grote mysterie. Hilde Geens, Paul Ponsaers, ... hebben zich er ook het hoofd over gebroken. Uit extreemrechtse hoek kwam er een tip over de betrokkenheid van Vandeuren. Er zullen ook nog andere tipgevers geweest zijn.

535

Re: Waver: 30 September

Van hemzelf, aan Delhuvenne en Bultot onafhankelijk van elkaar. Zie topic Vandeuren.

Re: Waver: 30 September

De dag van de overval op wapenhandelaar Dekaise verneemt Francis Dossogne een vreemd verhaal van Meester Delhuvenne met betrekking tot Jean-Luc P. Op dit moment bevinden we ons in een heel gesloten milieu, de overval heeft nog maar net plaatsgevonden.

Francis Dossogne die een aantal militanten na de brandstichting van Pour door o.a. Van Engeland laat onderduiken in De Pomp kan het gehoorde verhaal linken aan geruchten en stapt naar Yves Zimmer. Delhuvenne heeft pas na 15 jaar de naam Bruno Vandeuren genoemd ... Was Francis Dossogne omwille van zijn connecties & kennis de klokkenkluider? En wist niet dat zijn goede vriend Bultot hierin betrokken was? Of was hij net zoals Latinus een informant?

Omwille van zijn steun aan het reeds opgerichte Groep G & het in toom moeten houden van personen zoals Lekeu durf ik die laatste zin in overweging te nemen.

537

Re: Waver: 30 September

Dat van Delhuvenne die het net gehoorde van Piavaux over Bruno Vandeuren aan Dossgne vertelt is een bijzonder element in het verhaal. Wellicht is het relevanter dat Dossogne zelf deze details nu wist, dan de genoemde briefing aan Zimmer van Justitie. Ik zocht  een link tussen de vroege bende en Lekeu, die is er hier met Dossogne.

Re: Waver: 30 September

Een hersenkronkel in de kantlijn, is het niet eerder waarschijnlijk dat het magazine Pour informatie ter beschikking had betreffende de trainingskampen van extreemrechts (Front de la Jeunesse) in de Ardennen, en niet het dossier Pinon. Martial Lekeu was niet langer BOB in de omgeving van Bastogne waardoor hij deze paramilitaire kampen kon verdoezelen.

Indien dit aanvaardbaar is, hebben we een link tussen Francis Desogne & leden van De Pomp.

539

Re: Waver: 30 September

Jullie kunnen proberen het warm water her uit te vinden en verbanden zoeken, Latinus die vermoedelijk goed op de hoogte was heeft niet voor niks een schema gemaakt waar Dossogne behoorlijk centraal staat, dat er iemand met banden met Zaire mee in het geheel zit is voor de hand liggend op basis van het schema dat hij gemaakt heeft. Lekeu past ook in dit schema natuurlijk.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Waver: 30 September

The End, heel benieuwd ben ik hoe jij onderbouwd hoe Martial Lekeu vs Dosogne vs Dekaise hier in het schema past.