551

Insp. Witse wrote:

Kan je iets meer info over Mendez/vlees meegeven? Dit is nieuw voor me ...

In '83 was Bultot bezig of van plan om vlees vanuit Paraguay te importeren samen met Meulemans, (kennis van Finne en Mendez). In omgekeerde richting waren Bultot en Mendez samen wapens aan het verkopen in Zuid Amerika (Colombia).

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Vandaar de grote facturen aan Mendez zijn adres?

553

Hoe die facturen van Meulemans naar Mendez daarin een exacte rol spelen is de vraag natuurlijk. Het ruikt naar witwas. Via Bultot en Massagrande is er zelfs een link via Paraguay naar Iran met PLO als schakel. Bultot heeft het ook uitdrukkelijk over wapens betaald met drug en Iran waar Israël een dubbele rol in speelt.  Mendez was op de hoogte van die smokkel en kon zich er niet in vinden dat wapens naar Iran gingen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Post van forum lid Dim waar hij uitspraken van Verdeyen aanhaalt:

Enige tijd na de top van Caracas in 1979, werd de Europese "Atlantische kaste" [dus: AESP, MAUE, enz.] in 1981 geconfronteerd met de stopzetting van ongebreidelde financiering door de VS, dewelke zich volop ging toeleggen op Centraal Amerika. De geopolitieke ommekeer zorgde in Europa voor het opzetten van gigantische zelfverrijkingsoperaties, inclusief in België. Zo werden in het kader van de wapentraffieken naar Centraal Amerika, waarin de FN meedraaide, fouten gemaakt waarvan enkelen probeerden te profiteren. Dit leidt ons naar valse certificaten, smeergelden aan ondermeer Mme Simonet [dixit Verdeyen], en cover ups door de Fransen.

  • Valse certificaten / FN kunnen we ondermeer aan Mendez linken.

  • Wie heeft er meer info over Simonet voor dit topic?

  • Kunnen we Dekaise hier mogelijk een plaats in geven?

555

Je komt heel dicht bij de bron van het probleem. Robert Gray komt niet toevallig bij Dekaise.

Insp. Witse wrote:

De geopolitieke ommekeer zorgde in Europa voor het opzetten van gigantische zelfverrijkingsoperaties, inclusief in België. Zo werden in het kader van de wapentraffieken naar Centraal Amerika, waarin de FN meedraaide, fouten gemaakt waarvan enkelen probeerden te profiteren. Dit leidt ons naar valse certificaten, smeergelden aan ondermeer Mme Simonet [dixit Verdeyen], en cover ups door de Fransen.

In bovenstaande is ook Latinus met zijn reis naar Zuid Amerika en bepaalde WNP activiteiten belangrijk, dit valt trouwens samen met het (eventueel) motief voor de moord op Mendez.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.