21

Re: Andere bende in '82 en '85

Gelijkenissen tussen de twee golven

Er bestaan verschillende verbanden tussen de feiten van 82/82 en die van 85:

  1. Ballistische verbindingen (zie CBW-diagram)

  2. Verbindingen door voertuigen (idem)

  3. Maar ook volgens de "Modus operandi".

Ik heb op een andere draad kort de vergelijkbare manier genoemd om de verschillende gebruikte voertuigen te starten. Enkele details:

Maubeuge (Santana):

De auto was aanvankelijk vrij langzaam gestart toen hij G*** naderde. Ze versnelde toen en haastte zich in de richting van D *** die de weg overstak om te proberen te schuilen achter een fontein in het hart van de Place des Nations.

Zinnik (?):

De auto verlaat het parking, langzaam, alle lichten uit. Als ze het huis van Van Lint passeert, lost de passagier een schot in de richting van een vrouw...

Minder voor de hand liggend, maar toch opmerkelijk: in Waver namen de eerste twee daders hun plaats in de Santana in en stopten even verderop om de derde op te halen die de politiecombi had verplaatst. In Beersel vindt een auteur de Golf aan de ene kant van de parking, stapt in de tweede (bijl?) voor de winkel, en dan gaat de derde die zijn gijzelaar heeft vrijgelaten, aan boord bij de kofferbak. Dit impliceert dat hij op dit moment op lage snelheid moet hebben gereden.

Overijse (Golf):

De drie auteurs hervatten hun plaatsen in hun Golf die op normale snelheid start, positielichten aan. Het voertuig neemt dan de uitgang van de parking, en snelt op volle snelheid, koplampen branden in de richting van Brussel.

Aalst (Golf):

Aangekomen bij de uitkijk, zet het zijn route voort en loopt het individu naast de afrit. Aangekomen op wegniveau springt de man in de auto die op volle snelheid start...

Deze gedragsovereenkomsten tonen aan (toegevoegd aan de andere hierboven geciteerde links), zonder het te bewijzen, dat de auteurs op beide golven mogenlijk hetzelfde zijn.