Re: Bende van Woluwe

Precies 13 jaar geleden stelde club_le-happy-few hier volgende vraag: "Waarom is het verleden van Achille Haemers altijd geminimaliseerd geweest in de pers?" Zou het antwoord kunnen zijn omdat hij tot in 82 lid was van de loge?

Na de overval op de BBL in Deerlijk werd hij in tegenstelling tot zijn zoon niet gestraft (wel veroordeeld wegens heling in beroep). Die overval pleegde hij samen met Patrick en een onbekende ttz hij wachtte in de wagen. Hij was dus de chauffeur van de bende. Andere mogelijkheid, hij was informant. Ik denk dat we mogen stellen dat zowel vader als de 2 zonen misdadigers waren.

12

Re: Bende van Woluwe

Nog een lid van de Bende van Woluwe was Marc Alouache. Na zijn vrijlating in 1980 werd hij lid van de bende, die gekend stond om haar talrijke aanrandingen. De bende vergaderde meestel in de herberg “Le Gypsy’s” aan de George Henrilaan 411 te Sint-Lambrechts-Woluwe, uitgebaat door Eric Haemers.

Als gevolg van een reeks aanrandingen en een overval in een hotel te Diegem (*) werden verschillende bendeleden, onder wie Alouache, aangehouden.

(*) Ik vermoed dat het over deze overval gaat:

Diamanten gestolen in hotel te Diegem

Vier gemaskerde gangsters die ter plaatse waren gekomen met twee motorfietsen, pleegden zondagochtend omstreeks 4u een overval in het Sofitel Hotel te Diegem. Ze bedreigden de receptionist met hun wapen en dienden de man zelfs slagen toe op het hoofd met de kolf van hun pistool. ze braken een toonkast open, waaruit ze voor ruim 400.000 fr. diamanten wegnamen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 29 Juli 1980

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Bende van Woluwe

Inderdaad.