1 (edited by club_le-happy-few 10-12-2007 23:51)

Topic: Moord op politieagente te Lot

4 December 2007 : Moord op politieagente te Lot

Bij de schietpartij in de Beerselse deelgemeente Lot zijn vanochtend minstens 20 kogels afgevuurd op twee agenten. Eén van hen, een 21-jarige vrouw, overleed ter plekke. Haar collega, een 27-jarige man, raakte zwaargewond. Ook een inwoner van Lot raakte zwaargewond, maar beide gewonden verkeren niet meer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Van de daders van de schietpartij is voorlopig geen spoor.

De feiten vonden vanochtend kort voor 3 uur plaats in de Beerselsestraat, ter hoogte van huisnummer 38, zo zegt Bernard Michielsen, eerste substituut-procureur des Konings van het Brusselse parket. "Vermoedelijk drie, eventueel vier, daders drongen de woning binnen, mogelijk met de bedoeling een kleine vrachtwagen te stelen die aan de woning stond. Die was echter van een buur. In de betrokken woning werden de inbrekers geconfronteerd met de 52-jarige bewoner. De man verzette zich, met een vechtpartij tot gevolg. Daarbij vuurden de inbrekers drie schoten af met een handvuurwapen van kaliber 9 millimeter. Twee kogels raakten de bewoner in de buik en één kwam terecht in een been."

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/4/7/large_158002.jpg

Ondertussen was de politie van Lot opgeroepen door aan andere buurtbewoner die verdachte handelingen had opgemerkt. "Toen de agenten aan het huis met nummer 38 kwamen, staken ze hun spots aan. Net op dat moment kwamen de inbrekers uit de woning. Die openden onmiddellijk het vuur met een automatisch wapen, vermoedelijk een kalashnikov. Het politievoertuig werd geraakt door minstens 20 kogels", aldus Michielsen. "De 21-jarige agente op de passagierszetel werd dodelijk geraakt aan het hoofd. Haar 27-jarige collega achter het stuur werd geraakt in de buik." De vrouw zou geen kogelvrije vest gedragen hebben, de man wel.

De inbrekers gingen er vandoor met de Peugeot van de bewoner van nummer 38. Dat voertuig werd anderhalf uur later uitgebrand teruggevonden in Charleroi. In de buurt van de feiten vond de politie ook een andere wagen, een zwarte Volvo. Die was op 19 november in Charleroi buitgemaakt bij een carjacking. Vermoedelijk hebben de inbrekers dat voertuig gebruikt om tot in Lot te geraken. Volgens het parket moet dat nog verder onderzocht worden.

De agente die bij de schietpartij het leven liet was een jonge rekruut die net van de politieschool kwam. Ze maakte deel uit van de steundienst van de federale politie en was tijdelijk gedetacheerd in Beersel. Haar zwaargewonde collega maakte deel uit van het lokale politiekorps. De gewonde Lottenaar heeft een echtgenote en twee kinderen. Die worden opgevangen door de dienst Slachtofferhulp. Het onderzoek naar de schietpartij is in handen van onderzoeksrechter Patrick Van Aelst. Wanneer de daders gearresteerd worden, zullen ze zich moeten verantwoorden voor roofmoord.

Bron » Het Laatste Nieuws

Politie lanceert opsporingsbericht naar daders schietpartij Lot

De politie is op zoek naar getuigen in de zaak rond de schietpartij in de Beerselsestraat in Lot van dinsdag. Bij de schietpartij kwam de 23-jarige politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen om het leven, haar collega raakte zwaargewond. In een opsporingsbericht zoekt de politie tips en getuigen van de diefstallen van de auto's die de daders gebruikten om zich op de bewuste dinsdag 4 december te verplaatsen.

De verdachten van de schietpartij kwamen die dag ter plaatse in een zwarte Volvo S60 versie T5 (sportversie) met de nummerplaat AJD 897. Ze vluchtten weg in de richting van de E19 richting Bergen met een grijze Peugeot 407 Break met de nummerplaat XZP 720. Het voertuig werd in de Beerselsestraat in Lot gestolen bij een homejacking. De Peugeot 407 werd kort na de feiten uitgebrand teruggevonden in Goutroux bij Charleroi.

De zwarte Volvo werd al op 15 november rond 19.00 uur gestolen bij garage Antoine in Thuin. De stickers die toen nog op het voertuig kleefden, bleken verwijderd toen de Volvo teruggevonden werd. De nummerplaten op het voertuig werden in de nacht van 16 op 17 november gestolen in Gerpinnes.

Bron » Het Laatste Nieuws

Gerecht onderzoekt verband tussen schietpartij Lot en carjacking

Ook Emille Gendarme werd overvallen, gemarteld en vernederd door vier gangesters met kalasjnikovs.Het gerecht onderzoekt of er een verband is tussen de dodelijke schietpartij in Lot, waarbij de 23-jarige politieagente Kitty Van Nieuwenhuyzen stierf, en een brutale carjacking en gijzeling vrijdagavond in Groot-Bijgaarden. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Vrijdag werd een 63-jarige boekhouder uit Meise met zijn wagen klemgereden. Hij werd uit de auto gesleurd en nadien urenlang vastgehouden, vernederd en gemarteld door vier gangsters, vermomd als agenten en gewapend met kalasjnikovs. Het slachtoffer is zeker vijf dagen arbeidsongeschikt.
"De recherche onderzoekt of er een verband is met de dodelijke schietpartij in Lot. Ook daar waren de gangsters met vier en zwaarbewapend", zegt politiewoordvoerder Johan Berckmans.

Bron » Het Laatste Nieuws

"Die oude schietpartij in het Hallerbos komt terug"

Tussen de menigte gisteren op de hoek van de Zennestraat en de Beerselstraat in Lot, stond gisteren ook weggedoken in een regenjas Norbert Nowé, oud-politiecommissaris van Beersel die enkele jaren geleden met pensioen ging. 'Ik heb echt met ze te doen. Zoiets wil niemand meemaken', aldus Norbert Nowé. 'Terwijl ik hier stond voor de hulde, kon ik die beelden van vroeger maar niet uit mijn hoofd jagen toen één patrouille van de politie van Beersel ooit onder vuur werd genomen in het Hallerbos.

Het was begin de jaren tachtig in de periode van de Bende van Nijvel. Een politiepatrouille wilde toen een verdacht voertuig controleren in het bos toen ook plots het vuur werd geopend met een riotgun. Onze mensen konden gelukkig achter de combi wegduiken. Maar het gevoel dat je mensen iets kan overkomen, dat is echt vreselijk.'

Bron » Het Nieuwsblad

Artikels 3 en 4 doen onrechtstreeks toch wel aan de jaren 80 denken.

Re: Moord op politieagente te Lot

15 November 2007 : Overval op geldtransportfirma verijdeld in Charleroi

Het parket van Charleroi heeft een grootschalige overval op de zetel van de geldtransportfirma Brinks-Ziegler in Strépy-Bracquegnies verijdeld. Bij zestien huiszoekingen gisterenochtend heeft het parket vijf personen aangehouden op beschuldiging van lidmaatschap van een criminele organisatie. Twintig personen werden verhoord.

Bij de huiszoekingen nam het parket wapens, munitie, bivakmutsen, kogelvrije vesten, zwaailichten, kraaienpoten en drie gestolen auto's in beslag. In totaal namen een honderdtal politieagenten deel aan de operatie. De vijf arrestanten zijn geen onbekenden voor het gerecht. Een van de aangehouden personen is de 37-jarige Calogero G. uit Bressoux. Hij werd in 1999 in Luik tot 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor verschillende geweldplegingen, diefstal, martelingen en opsluiting. Sinds zijn veroordeling was hij voortvluchtig.

Twee andere verdachten zijn Félix V. (Vincent) en Nicolas A. (Ascione). Zij worden net als Calogero G. verdacht van poging tot diefstal met geweldpleging. Vincent R. (Romain) en Stanco K. (Kucin) wordt enkel lidmaatschap van een criminele organisatie aangewreven. Het parket en de politie ondernamen de actie na verschillende telefoontaps.

De speurders kwamen de zaak op het spoor na drie moorden in de zomer in Anderlues. In juni werden de Michele Da Nazaret (42) en zijn partner Patricia Alberani vermoord. In augustus volgde de straatmoord op Jérémie Vizzini. Die moorden zijn evenwel nog niet opgelost. Het parket van Charleroi sluit niet uit dat de verdachten eerder gelijkaardige feiten gepleegd hebben. Het onderzoek moet nu uitmaken of de verdachten schuld hebben aan de moorden in Anderlues.

Bron » Het Laatste Nieuws

3

Re: Moord op politieagente te Lot

Vandaag, 12 december 2007, stond volgend artikel op de website van De Morgen.

Zwarte VW Golf was niet tweede vluchtauto na schietpartij Lot

De zwarte VW Golf die enkele uren na de dodelijke schietpartij in Lot werd teruggevonden in Gilly, bij Charleroi, is niet de tweede vluchtauto van de moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen. Hij heeft gediend voor een afrekening in een oplichtingzaak. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Volk, Le Soir en La Dernière Heure vandaag.

Een tijd lang werd gedacht dat de bloedsporen in de Golf afkomstig konden zijn van één van de moordenaars van Kitty. Uiteindelijk is gebleken dat de wagen moest gelinkt worden aan een afrekening die een week geleden heeft plaatsgevonden in Waterloo.

Het lijkt erop dat er tijdens de laatste maanden verschillende onopgeloste moorden hebben plaatsgevonden in het zuiden van België. De gebruikte methodes lijken inderdaad soms nogal op de handelingen van de Bende van Nijvel. Tel daarbij een politieke crisis en je waant je terug in de jaren '80.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

4

Re: Moord op politieagente te Lot

Gisteren zijn de verdachten schuldig bevonden op het assisenproces. Vooral het wetenschappelijk bewijs heeft de doorslag gegeven:

DNA overtuigender dan alibi's

De jury van het Brusselse Hof van Assisen heeft Cheikni, Kurum en Iasir nu over de hele lijn veroordeeld voor die feiten. Volgens de jury zijn ze alledrie schuldig aan de roofmoord op Van Nieuwenhuysen, de poging tot doodslag op Van Stalle en de homejacking bij het gezin-Sacoor, waarbij Ismael Sacoor levenslang werd verwond. Daarmee hebben de juryleden, die sinds woensdag in een hotel in Ukkel in afzondering waren, de openbare aanklager gevolgd. Op de meeste van de 219 schuldvragen hebben ze 'ja' geantwoord.

De juryleden baseren zich in de eerste plaats op het DNA dat in de achtergelaten, gestolen Volvo werd aangetroffen. De haartjes die daarin zijn teruggevonden, vinden ze overtuigender dan de alibi's die de drie zware jongens tijdens het proces hebben opgedist. 'We zijn ervan overtuigd dat de drie op hetzelfde moment in die wagen zaten', aldus de jury in haar motivering.

Een tweede element is het telefoonverkeer. Niet alleen zijn er afgeluisterde gesprekken die in de richting van schuld wijzen. Het valt vooral op dat de drie heel veel met elkaar belden -tot zes keer per dag- behalve tijdens de nacht van de schietpartij.

Meer » www.destandaard.be

Ook in het dossier van de Bende van Nijvel werd al regelmatig gebruik gemaakt van (pseudo) wetenschappelijk onderzoek zoals DNA-onderzoek, hypnose, leugendetector, ....

Meer » Cel Waals Brabant

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube