101

Re: Jean Deprêtre

En J.P.F. blijft degene waar nog twijfel over bestaat. De andere vier zijn bij de meesten hier nu wel gekend vermoed ik, allemaal Sudisten. Veel kans dat het een Jean-Paul of een Jean-Pierre betreft. Er is iemand in de Bende van Houdy met deze initialen. Die bende vertoonde nogal wat overlap met de Sudisten.

102

Re: Jean Deprêtre

louisfrancois wrote:

Jean Deprêtre: "Ik weet wie de bende is: V.A., D.W., S.T., F.J.P., R.I."

Bron: Le Soir Magazine, 14/03/2012

Geen CB (Bonkoffsky) precies volgens de Jean...

Re: Jean Deprêtre

Tja, iedereen zit zich al 35 jaar blind te staren op Franstalige verdachten... dan is het uiteindelijk een Vlaamse carnavalist. Het radioverzoekje is voor mij toch altijd bewijs geweest dat er ook Vlaamse/Aalsterse inbreng was. Benieuwd of men ooit de echte bewijzen van de nepsporen zal kunnen onderscheiden.

Waren die Golfjes richting waals brabant, wapens in het kanaal, papiersnippers' verdachten in bos, ... niet te opzichtig? Lijkt me net als het verzoekje een spel van een gestoorde geest.

Re: Jean Deprêtre

A.Rodin wrote:

Geen CB (Bonkoffsky) precies volgens de Jean...

Wil niks zeggen. De Bende bestond hoogstwaarschijnlijk uit meer dan drie daders. Het is niet omdat media, onderzoekers en auteurs makkelijkheidshalve een reeks overvallen en inbraken onder dezelfde noemer van "Bende van Nijvel" gepropt hebben, dat alle misdaden door dezelfde mensen georganiseerd en uitgevoerd werden, of dezelfde doelen hadden. Dat is zelfs heel onwaarschijnlijk gezien het verschil in geweld, soort misdaad en modus operandi. Dekaise, Nijvel en Aalst zijn in se drie volledig verschillende misdaden. De namen die Deprêtre noemde zou ik niet meteen afschrijven omdat nu mogelijk één dader voor Aalst geïdentificeerd is.

105

Re: Jean Deprêtre

Jawel schrappen, de twee die zogezegd specialist in autodiefstallen waren zeker. De bende heeft enkel auto's gestolen in een garage waar de sleutels voor het grijpen lagen of ze hebben een carjacking gedaan. Daar moet ge gene specialist voor zijn.

106

Re: Jean Deprêtre

In de ogen van Deprêtre waren het zeker géén leden van het gesofisticeerde Diane/SIE. Slechts roofdieren.

107

Re: Jean Deprêtre

Men moet de communicatie lezen en bestuderen tussen het generaal parket en Deprêtre! En daar de juiste vragen bij stellen, ach en ook aan Gol denken.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Jean Deprêtre

In 2003 maakte de RTBF een lange documentaire over Jean Deprêtre, een toch wel heel bijzonder personage. Vanaf 12'30" gaat het over het dossier van de Bende van Nijvel met onder meer archiefbeelden van zijn verhoor voor de Bendecommissie. Zo is er ook een bijzondere vlammende reactie (20'13") van Christian Baeyens over de Deprêtre en over diens rol in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Baeyens, die onderzoeksrechter is geweest in Nijvel, zegt dat Deprêtre geobsedeerd was voor het respect voor de instellingen (rijkswacht, staatsveiligheid, magistratuur, ...) en dat Deprêtre deze instellingen als heilig beschouwde. Er mocht daar niet aan geraakt worden. De moeite om eens te bekijken. Bij momenten zie je ook een andere kant van Deprêtre, een gebroken en emotionele man. Zeer moeilijk om de ware aard van die man te vatten » Youtube

109

Re: Jean Deprêtre

Ja, soms een breekbaar man. Out of the box denken was niet zijn dada.

110

Re: Jean Deprêtre

Hij zal ook wel een verborgen agenda gehad hebben (figuurlijk). Dochter aan de drugs. Gunsten aan bepaalde personen i.v.m. zwijgplicht enz ...