imazibraine wrote:

De Belgische onderzoeksjournalist Michel Petit legde in 2013 al een verband tussen de overval op de kazerne in Vielsalm en de 'Bommeleeër' :

https://www.lavenir.net/cnt/dmf20130525_00314938

(Spijtig genoeg achter een betaalmuur).

Toen had Jean-Marc Rouillan (AD) nog niet bekend dat hij aan Vielsalm deelgenomen had..

Een verband?

Des procès-verbaux d'officiers belges interrogés après l'attaque de la caserne de Vielsalm, en mai 1984 ont été versés au dossier du «Bommeleeër» à Luxembourg. Bien sûr, les liens entre les deux affaires ne sont pas établis. On en parlait en coulisses,

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Ja, een verband :


"...Michel Petit, journaliste d’investigation belge à l’hebdomadaire « Le Jeudi » au Grand-Duché établit un lien entre l’attaque de la caserne de Vielsalm en 1984 et le Bommeleeër ..."


en toen wist men minder dan nu ...

imazibraine wrote:

en toen wist men minder dan nu ...

De stand in 2019;

Vijf Luxemburgse oud-rijkswachters en drie agenten van de Staatsveiligheid zijn in het Groothertogdom in beschuldiging gesteld in het al 35 jaar aanslepende onderzoek naar de zogenaamde Bommeleeër. Deze groep, vergeleken met de Bende van Nijvel, pleegde tussen mei 1984 en maart 1986 tien bomaanslagen op strategische plekken in Luxemburg.

Een aanslag, op de luchthaven Findel, gebeurde tegelijk met de laatste Bende-aanslag op de Delhaize in Aalst op 9 november 1985. Net als het Belgische Bende-onderzoek leek dat naar de Bommeleeër jarenlang uitzichtloos. Nu maakt het parket in het Groothertogdom zich sterk dat het genoeg bewijsmateriaal in handen heeft tegen negen voormalige hoge wetsdienaren.

Zoek de gelijkenissen met Belgie, ook in Belgie werden laatst rijkswachters verdacht en aangehouden! Niet de juiste dat wel. wat zei A Pint over de aanslag in Aalst?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

'Het zullen de onzen toch niet zijn', Wie liet alle sparen verdwijnen? Wie zorgde ervoor dat de kust veilig was in Aalst? Ik heb onlangs een element gepost onder het topic Bouhouche, dat als het waar is, zijn betrokkenheid onomstotelijk bewijst.