Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

swansongunsung wrote:

E.H. was verbaast over de macht en "bescherming" die uitgaat van de loge. Jij is bevriend met een zekere advokaat "JAKIAN" (fonetisch), welke stafhouder zou zijn van de advokaten.

Zou het hier om Edouard Jakhian kunnen draaien? Deze advocaat was klant bij het detectivebureau van onze vrienden Bouhouche en Beijer.

swansongunsung wrote:

Artikel van De Morgen (26/09/1996) ivm Elio Ciolini, Haemers enz ...

In dit artikel komt een interessante naam op de proppen: magistrate Véronique Paulus De Chatelet, zus van René, één van de Belgische stromannen die CIA-man Ciolini eind '85 gebruikte bij de oprichting van de twee vennootschappen Dollon en Société Belge d'Interventions Spéciales (SIS). Beide bedrijven bleken slechts een dekmantel voor zijn spionagewerk. Maar wat belangrijker is is het feit dat Véronique PDC één van de onderzoeksrechters was tot wiens vertrouwelijke gerechtelijke dossiers B & B toegang hadden voor het verzamelen van politieke en criminele inlichtingen.

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

Let op wat Haemers zegt in het interview dat hij bij zijn arrestatie in Brazilië gaf aan de Braziliaanse pers.

Eerst zegt Haemers niet te behoren tot één of andere politieke, terroristische of andere groep. Hij zegt zelfstandig te werken. Maar twee vragen verder spreekt hij zich tegen.

Journalist: "Hoeveel personen maken deel uit van de groep?"
Haemers: "Dat kan ik niet zeggen."

Journalist: "Waarom niet?"
Haemers: "Omdat ik het niet mag zeggen."

33

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

"Zijn er nog meer mensen betrokken bij de ontvoering?"
"Ja"

"Zijn zij ook in Brazilië op dit moment?"
"Nee, niet op dit moment"

De Bonvoisin.

34

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

En wat met die mysterieuze "-ski" in Latijns Amerika (ik geloof dat men in VB/DJ spreekt over Bolivia) waar Haemers terecht kon om beschutting te vinden, was die er ook bij betrokken? Zou dat dezelfde "-ski" zijn als in het dossier Atlas, die zich ook in Latijns Amerika bevond? "-ski die lid was van de Cercle des Nations, een Belgische prins als chauffeur had, en die Michel Vander Elst onder zijn voetvolk rekende? Die -ski waarover men zegt dat hij zéér gevaarlijk is?

Want wie, o wie, was de leider van die fameuze "organisatie van gekken met gevaarlijke politieke ideeën"?

35 (edited by K& 25-11-2011 12:02)

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

LEO wrote:

Ik heb de waardetransportwagen gezien van Ronny Croes na de overval in Groot- Bijgaarden. Men had de achterdeuren er laten uitspringen met een volgens Haemers te zware lading. Dit kostte Ronny Croes het leven. Haemers maakte er zich vanaf dat hij er niet verantwoordelijk voor was dat zijn compaan de lading te zwaar had gemaakt. Dat er nog tientallen kogelinslagen geteld werden in de laadruimte speelde blijkbaar geen rol.   
Militaire precisie...Nee, moordend gedrag uit zelfbescherming

Zo je de memoires van Martens op naleest ergens op het net dan zal je zien dat de eerste minister getuige was van deze explosie! Zijn pantserwagen is door de bodyguards van de staatsveiligheid vliegensvlug doorheen de brokstukken gereden en... doorgereden zoals het past voor een body-guard. Toeval waarschijnlijk ... deze samenloop. Deze datum in 1988? Moet eens politiek gesitueerd worden om te zien of er ergens verbanden zijn te leggen. Bv. met de verhoren voor de eerste Bendecommissie.

36

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

Renne wrote:

Nuttige informatie » Atlantis2012.com

Misschien hebben sommige dit al gelezen maar er staan een paar interessante zaken tussen. Op het midden van de pagina gaat het over Haemers en de Bende van Nijvel en Roze Baletten, ...

Kan het zijn dat deze link verloren is gegaan in de loop der tijd en nu elders te vinden is? De link gaat nu nl. regelrecht naar een Japanse site die mijns insziens niet met deze zaak gerelateerd is.

In het eerste artikel van dit item zijn er heel wat links te vinden naar de dagrapporten van Van Brussel en De Jonghe, heel interessante lectuur. Een aantal bladzijden lijken niet meer toegankelijk. Zouden deze doelbewust verwijderd zijn?

Oostvl - Belgi

37

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

In post nummer 4 van Swansongunsung staat iets erg interessant. Interesse van Zuid-Afrikanen voor de befaamde cassette die Vanden Boeynants zou compromitteren. Indien waar, dan is dat zeer revelerend. Want waarom zouden Zuid-Afrikanen interesse hebben voor Belgische roze balletten.

Duidelijke indicatie dat op die cassette iets van een totaal andere orde staat. Transacties, bewijzen van trafieken.

En kan ik dit rapport ergens vinden? Want de links in de openingspost werken niet meer.

38

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

Ondertussen een en ander gevonden, false flag wat betreft het contact met Zuid-Afrikaans ambassade i.v.m. de cassette, het zou best kunnen. En het verhaal maakt plots Bultot weer veel verdachter.

Intuïtie: zou die cassette zeer bezwarend zijn geweest voor Israël? Bewijs van wapenhandel richting de vijand? Via Kintex misschien? En gefaciliteerd door Rossignol?

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

Hey Swansong, heb je dit NL dossier nog? De links lijken niet meer te werken, en zou het rapport graag in zijn geheel kunnen zien. Thanks!

40

Re: Dossier Van Brussel & De Jonghe

Dag benjamins, stuur even een mailtje naar info[at]bendevannijvel.com en dan stuur ik u de documenten door.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube