21

Re: Juan Mendez

De enige link tussen Juan Mendez en de Bende van Nijvel is Bouhouche. Bouhouche zelf (in mijn ogen) was geen lid van de uitvoerende moordenaarsbende. Bouhouche werd aangezocht voor het leveren van wapens en het huren van garageboxen en vluchthuizen. Dit lag volkomen in zijn mogelijkheden als ex-rijkswachter en privé-detective.

Juan Mendez, van zijn kant was verkoopdirecteur bij FN voor het steeds roerige Zuid-Amerika. Hij had contacten met zowel legale als illegale kopers. Dat was zijn job. FN is geen kindercréche. De verkoop primeert, ook al wordt de verkoop gecamoufleerd als "machine a coudre" of "machine agricole" naar twijfelachtige regeringen of landen met een wapen-embargo.

Heeft Bouhouche zijn mond voorbij gepraat tegen Juan Mendez over zijn opdrachtgevers, en vormde Mendez zo een risico? Niet zijn wapencollectie, maar zijn contacten met Bouhouche betekenden zijn dood. Is er ooit respons gekomen van zijn werkgever FN (lees: de Belgische staat), ik geloof het niet. De potjes moesten gedekt blijven.

22

Re: Juan Mendez

Natuurlijk is zijn dood niet het gevolg van zijn wapencollectie zoals ik vermeld heb, maar omdat hij misschien teveel te weten gekomen is! Zijn collectie thuis was "normaal volgens de regels". Ik bedoel: Mendez kent Bouhouche, Mendez kent Dekaise, Mendez is met beiden bevriend!

Mendez kent veel van wapens bij FN, Bouhouche heeft wapens nodig... Mendez moet aan wapens geraken, zijn vriend Dekaise heeft een wapenwinkel en is een van de beste van het land. Bouhouche haalt (in vorm van overval) zijn wapens bij Dekaise (deze herkent misschien Mendez bij de overval). Dekaise leeft, Mendez levert, Bouhouche heeft wapens. Naderhand, Mendez heeft geleverd, weet door de intussen contacten en afspraken teveel. Mendez wordt gedood. Dus de link is Bouhouche.

Nogmaals over de HK-wapens: Mendez besteld stukken als zijn collectie zo goed als weg is. Waaronder voor het publiek verboden stukken zoals dempers. Dekaise leverde HK aan de politie. Ik herhaal dit zijn enkel hypotheses.

23

Re: Juan Mendez

Wapenhandelaar Dekaise was gespecialiseerd in het verfijnen van seriewapens. Het persoonlijk maken ervan naar de vraag van de koper. Dit kan niet zonder de toestemming van de fabricant, de ontwerper van de wapens. De fabrikant dient op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en dient zijn zegen te geven voor de verkoop van een aangepast wapen, zoniet vervalt de waarborg. Het gebruiken van geluidsdempers is verboden, het ontwerpen ervan niet.

Mendez kende Dekaise. Natuurlijk, Mendez zal zowat iedere grote wapenhandelaar gekend hebben. Zij waren potentiele klanten. Gemeentelijke- en stadspolitie kochten hun wapens via prijsoffertes bij de wapenproducenten (lees: FN). Een plaatselijke verdeler van het merk zorgde voor herstellingen.

Mijn visie op de link Bouhouche/Mendez: Bouhouche wou in het bezit komen van wapens die niet traceerbaar waren, dit om zijn opdrachtgevers te plezieren. Hij vond ze niet bij Dekaise in Waver. Dus ging hij naar de bron nl. Mendez. Mendez was een door de wol geverfde wapenverkoper, anders kom je niet binnen bij FN. Mendez wou wel speeltjes verpatsen aan Bouhouche, toonde zijn verzameling. Maar hield de boot af voor de voorstellen die Bouhouche zal gedaan hebben. Resultaat: Mendez wist te veel.

24 (edited by Koen 19-12-2008 13:39)

Re: Juan Mendez

Bouhouche had moeten zijn veroordeeld voor zowel de moord op Mendez als voor de bendefeiten. Wapens die gestolen werden bij Mendez, werden gebruikt bij overvallen van de Bende van Nijvel. Het moordwapen voor de moord op Mendez wordt teruggevonden bij Bouhouche thuis en Bouhouche is de enige met een motief. Dat is toch het soort zekerheid van 1 op 5000 dat ge u vergist oftewel 99,98 procent dat ge het juist hebt, dat denk ik vereist is om iemand voor dergelijk zware feiten te veroordelen. En dat gebeurt dan niet. Verregaande onbekwaamheid en/of banditisme? Bouhouche is in mijn ogen de meest massieve sokkel in het onderzoek.

En op eenzelfde wijze is de betrokkenheid van Bultot bewezen. Men vindt die papiersnippers bij één van de uitgebrande wagens. Er is een getuige die Bultot, onafhankelijk daarvan, opmerkt en hem met grote zekerheid kan aanwijzen. Bij de eerste robotfoto's is er iemand die wat gelaatstrekken betreft sprekend op hem gelijkt, bij de tweede reeks. Er zijn verdachten die waarschijnlijk tijdens hun penitentiair verlof deelnamen aan de aanslagen, die verdachten blijken uit de gevangenis van Sint-Gillis te komen waar Bultot werkzaam was als adjunct-gevangenisdirecteur. En het is de combinatie van feiten die het hem maakt.

25

Re: Juan Mendez

Ook is duidelijk dat Bouhouche zonder enig probleem iemand kon afmaken, men spreekt vaak over Haemers maar Bouhouche is nog een categorie hoger. Die man moet totaal gevoelloos geweest zijn. Terwijl Haemers een moordmachine werd onder invloed van coke. Verder zijn de plannen van Bouhouche echt filmverhalen, die overval op Zwarts is toch een mooi en de plannen die hij had i.v.m. afpersing. Voor hetgeen die man allemaal heeft uitgestoken is hij er heel goed vanaf gekomen. Of hebben ze later wraak op hem genomen juist omdat hij jan en alleman in de maling heeft genomen.

Toch wel een belangrijk gegeven over Mendez: naast wapens waren auto's ook een passie.

Tonio had handen van goud, mechaniek was zijn passie. Hij bouwde wagens voor de 24 Uren van Francorchamps en voor Parijs-Dakar, hij heeft ooit een Ferrari-motor gedemonteerd en in een ander model ingebouwd.

Wat voor dingen vertelde Tonio over Bouhouche?
"Hij deed nogal geheimzinnig.

Duidelijk dat er louche praktijken mee gemoeid waren. Het is toch een interview die de moeite waard is om te lezen met de broer van Mendez. Oké, hij is wel familie van het slachtoffer, maar hij spreekt toch vaak de waarheid. Het enige wat hij minimaliseert is de rol van zijn broer. Bouhouche was een manipulator eerste klas.

26

Re: Juan Mendez

Kent er iemand de namen van de broers en zussen van Tonio Mendez. Vijf:

  • Florita

  • Tonio (+)

  • José

En?

27 (edited by K& 23-10-2009 19:03)

Re: Juan Mendez

Ik heb een oud artikel terug gelezen van Telemoustique over de moord op Mendez en daarin schrijft men (Sergio Carrozzo):

Tonio Mendez, qui se trouve à Porto-Rico apprend par les medias l'ampleur de la boucherie par les tueurs du Brabant. Il téléphone à sa femme. Il veut savoir si on a identifieé le type d'armes utilisées par les tueurs. Son état d'anxieté est tel qu'il faut lui administrer un Valium. Après la tuerie d'Alost, le 9 novembre, l'anxieté fait place à la peur. Mendez est en proie à une agitation extreme.

28

Re: Juan Mendez

winne wrote:

waarom kocht Mendez laders voor een Hk als bijna zijn hele collectie gepikt was?

Volgens Bouhouche waren niet alle wapens van Mendez gestolen, maar Mendez heeft ze wel allemaal bij de verzekering als gestolen opgegeven. Dit verklaarde Bouhouche tegenover drie journalisten.

K& wrote:

Ken er iemand de namen van de broers en zussen van Tonio Mendez

Nee.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

29

Re: Juan Mendez

Is er hard bewijs dat de aanslag op Mendez door de bende van Nijvel is gepleegd? In de boeken die ik gelezen heb, wordt mij dat niet duidelijk.

30

Re: Juan Mendez

Er zijn geen bewijzen die de moord op Mendez linken aan de Bende van Nijvel, enkel vermoedens.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube