Re: Beersel: 23 December

Dank voor het delen remco, na het doorlezen van je bron denk ik dat dit meer past in het verhaal van Insider.

322

Re: Beersel: 23 December

Klopt inderdaad, ga dat topic even doorlezen. Plaatste het in dit topic omdat er beweerd wordt dat Vanden Eynde en Angelou zouden zijn geliquideerd na het doorspelen van informatie over een coupe.

Re: Beersel: 23 December

Dit is inderdaad wat men tegenwoordig noemt fakenews. Er is nooit aangetoond dat die 2 slachtoffers (Vanden Eynde en Angelou) op 1 of andere manier contact hadden. Laat staan handlangers. Verder heeft Vanden Eynde geen relatie met de coupe in Suriname, hij was niet het type mens, leidde niet het type leven voor geheime operaties, militaire complotten. Althans niets wijst daarop. Het betrof iemand met n eenvoudig volks, enigszins mislukt leven.

324

Re: Beersel: 23 December

noorderling wrote:

hij was niet het type mens, leidde niet het type leven voor geheime operaties, militaire complotten. Althans niets wijst daarop. Het betrof iemand met n eenvoudig volks, enigszins mislukt leven.

Zonder het tegendeel te beweren: laat dat type mens die je nooit zou verdenken nu net de beste zijn voor dit soort "werk".

Re: Beersel: 23 December

Zwaar gokverslaafd, gokschulden, weinig ruggengraat, destructief karakter, zo iemand vertrouw je geen geheimen toe. Hooguit als chauffeur die paar centen wil bijverdienen. Dan houdt het op.

Re: Beersel: 23 December

Op dat Waterkant-forum wordt iets beweerd zonder dat het minste bewijs wordt geleverd. Van alle bendeslachtoffers zijn er weinig wier verleden zo is uitgespit als José Vanden Eynde. Er zijn over die man de wildste verhalen verkocht en de meeste daarvan hadden geen uitstaans met de realiteit. Nergens is ook maar de kleinste link met Suriname.

Belangrijker nog: Vanden Eynde en Angelou zijn zo goed als zeker niet door professionele huurmoordenaars gedood. Dat zie je aan de modus operandi. Een contract killer gaat niet uitgebreid tafelen op de plaats delict en gaat er ook niks stelen, en rijdt ook geen 60 km met een taxi rond terwijl zijn slachtoffer in de koffer ligt. Een huurmoordenaar verschijnt onverwacht, schiet en verdwijnt meteen weer. Snel en liefst zonder sporen achter te laten.

327

Re: Beersel: 23 December

Het is idd een zeer onwaarschijnlijk verhaal, snap dan ook niet waarom mensen deze verhalen de wereld in brengen.

Re: Beersel: 23 December

Dat lijkt mij ook zo... Al is niets zeker edoch professioneel komt het alleszins allesbehalve over en kadert het meer in een brutale overval door moordlustige zotten.

329

Re: Beersel: 23 December

CleverTrevor wrote:

Een contract killer gaat niet uitgebreid tafelen op de plaats delict en gaat er ook niks stelen, en rijdt ook geen 60 km met een taxi rond terwijl zijn slachtoffer in de koffer ligt. Een huurmoordenaar verschijnt onverwacht, schiet en verdwijnt meteen weer. Snel en liefst zonder sporen achter te laten.

Inderdaad, en gaat zijn slachtoffer niet vastbinden aan bed, folteren, brandende sigarettenpeuken op uitduwen en uiteindelijk 6 of 8 kogels op afvuren.

Non semper ea sunt quae videntur

330

Re: Beersel: 23 December

Moeten/kunnen we daaruit afleiden dat De Bende (verzinsel van de pers) puur als een naamgeving beschouwd moet worden? Volgens mij wel, al is deze "hypothese" verre van nieuw, natuurlijk.