471

Re: Beersel: 23 December

nostra wrote:

Iemand die discreet is zit niet dagelijks te posten op een forum, The End.

Moet er gezwegen worden? U verwart discreet zijn met zwijgen dit zijn 2 verschillende dingen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Beersel: 23 December

Insider wrote:

Een duidelijk statement, maar waar baseer jij jouw kennis op? Wat is een zigeunerknoop of een Siciliaanse knoop? Hoe was Vanden Eynde dan vastgebonden? Over een warrig betoog gesproken. Weet jij het verschil tussen woonwagenbewoners en zigeuners? Een groot verschil? Kampers of reizigers, zo als ze zichzelf noemen zijn van orgine gewoon Belgen of Nederlanders die rondreisden als boerenarbeiders in woonwagens. De meesten reizen niet meer maar kunnen geen afscheid nemen van hun woonwagen.

Zigeuners, een term die zijzelf zien als scheldnaam, wordt gebruikt voor rondtrekkende Roma en Sinti uit Roemenië, Joegoslavië Hongarije en Bulgarije en in jouw visie meteen verdacht. Mogelijk, maar waar is de link dan met de Bende? Door de zigeunerknoop die jij niet kan beschrijven? Nee vriend, Vanden Eynde was vastgebonden met een handboeiknoop, een variatie op de Tom Foolknoop. Maar toch fijn dat jij het enigma van de Bende in enkele minuten opgelost hebt!

Het enige dat hierbij telt is dat het geen gewone knoop was die gelegd werd, zoals iemand "van hier" (of het overgrote deel van de bevolking) dat zou doen, hoe die er dan verder ook uitziet of hoe die officieel heet, dat maakt niet uit. In dit topic werd het omschreven als een Siciliaanse knoop, maar het zal me worst wezen wat de details ervan zijn, het gaat (me) om het uitzonderlijke karakter ervan.

Het verschil tussen kampers een zigeuners hoef je me ook niet uit te leggen, want dat is niet van belang voor deze theorie, het gaat me enkel om de mentaliteit van kampers/zigeuners, zoals tegenover buitenstaanders en tegenover de maatschappij buiten het kamp, waar men zich het liefst zo weinig mogelijk van aantrekt. Dat de criminaliteit er (daardoor) welig tiert zal jij wel ontkennen, om die mensen in bescherming te nemen, maar bij degenen die inhoudelijk op deze theorie gereageerd hebben zie ik vooral verbazing of ongeloof omdat het zulke stuntelige criminelen zijn geweest, want zigeuners/kampers zijn daar veel beter in, volgens hen. Zo zouden zij veel gemakkelijker een auto kunnen stelen dan deze bende deed, of veel vakkundiger in kunnen breken, omdat ze het immers van elkaar (kunnen) leren, zo is de achterliggende gedachte.

Zo werkt het vooroordeel dus twee kanten op, maar het ligt wel iets genuanceerder dan dat iedere kamper goed is in inbreken of auto's stelen uiteraard. Ze zijn niet allemaal hetzelfde, maar hebben wel dezelfde achtergrond en zijn opgevoed met een bepaalde mentaliteit, die in zekere mate bepalend is voor hun blik op de wereld om hen heen. Die mentaliteit heb ik trachten te beschrijven, om te laten zien hoe dit van invloed kan zijn geweest op het gedrag van deze bende en op de onmacht van de Belgische staat om er enige vat op te krijgen. Deze bende opereerde immers niet in een vacuüm, maar had ook een sociale omgeving, waaronder mensen die ervan geweten moeten hebben, maar die hier tot op de dag van vandaag over zijn blijven zwijgen.

1 + 1 = 2

473

Re: Beersel: 23 December

Insp. Witse wrote:

Post deze documenten dan. Op dit moment hebben we hier niets aan.

Wat heb je er aan als ik ze wel deel? Waar je wel iets aan hebt is het volgende. Er zijn manipulaties geweest en documenten verdwenen. Deze die dat gepoogd heeft is gefaald want iemand heeft ze te pakken gekregen. Snap je het belang van het terug vinden van verloren documenten of ongekende. Dat die dingen verdwijnen heeft met veiligheidsdiensten te maken, dit bepaald zowel de inhoud als het feit dat ze verdwijnen, die logica snap je wel denk ik. Nu moet je goed bij jezelf eens de vraag stellen hoe kom ik aan die info? En erbij deze die het dossier gemanipuleerd hebben zijn ook op de hoogte van het motief en wie de daders zijn want anders haal je bepaalde specifiek stukken niet uit het dossier.

Over van die verdwenen documenten waren ooit de wildste verhalen waar ik nooit aan meegedaan heb. In dit topic is dit ook zo. Nogmaals heb respect voor het slachtoffer het was een moedig man dat ze zoveel moeite hebben moeten doen om info los te krijgen die hij mogelijks niet gelost heeft. Ik vraag me af wat de meest van jullie zouden doen als je met dit soort daders in aanraking komt.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Beersel: 23 December

Je bent gestoord man, je leeft in een fantasiewereld
Of je speelt slecht toneel en probeert je hier voor te doen als iemand die bij de veiligheidsdienst werkt, of heeft gewerkt, en daarom dus eigenlijk nergens over mag praten, maar hier is om aan te geven dat er wel degelijk duistere complotten spelen in deze zaak. Daarmee doe je op een zeer vage manier alsof je inside information hebt over deze zaak, uit hoofde van je beroep, en dat is eigenlijk het enige trucje dat de constant herhaalt om aandacht te krijgen hier, om dan te besluiten met een soort verering van het slachtoffer. Wie jou tegenspreekt wordt al snel verweten geen respect voor het slachtoffer te hebben, zoals ik zelf ook al heb mogen ondervinden, en dat is alles wat je te melden hebt blijkbaar, want meer komt er niet uit. Het beste lijkt me dan ook om jou totaal te gaan negeren, zoals even eerder al door iemand geopperd hier, maar het probleem is wel dat je de hele discussie verziekt hier, met dat gezwatel er tussendoor. Het topic wordt onleesbaar zo, dus ik zou graag willen dat je hier helemaal mee ophoudt. Dat ga je waarschijnlijk niet doen, dus daar word ik dan boos van, waardoor ik je niet langer meer kan negeren en op een zeer negatieve manier ga reageren, hetgeen jou alleen maar aanmoedigt om dan weer op mij te reageren en zo blijft de pest voortduren..

1 + 1 = 2

475

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:

Dat ga je waarschijnlijk niet doen, dus daar word ik dan boos van, waardoor ik je niet langer meer kan negeren en op een zeer negatieve manier ga reageren.

U wordt boos en neemt een negatieve houding tegen iemand die wel op de hoogte is. U zal het ver brengen met u houding :-) Respect is iets dat je verstaat. Dat het slachtoffer vermoord is om een specifieke redenen ontgaat je compleet. Ik heb het trouwens niet over duistere complotten maar feitelijke dingen dit ontgaat u ook blijkbaar. U onderschat het dossier.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

476

Re: Beersel: 23 December

Er moest staan respect is iets dat je "niet" verstaat.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

477

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:

Je bent gestoord man, je leeft in een fantasiewereld.

Weet je wat gestoord is en een teken is van in een fantasie wereld leven is. Lees het aandachtig: Denken dat je vanachter je pc op basis van wat op het forum staat denkt iets te kunnen weten over de bende. Er is veel meer voor nodig dan het forum te lezen. U hebt toch respect hoop ik voor personen die meer doen dan gewoon het forum lezen? Dat ik niet de gemakkelijkste persoon ben die er rond loopt dat is zo. In dit dossier heeft dit zijn voordelen moet je weten. Zie het leven wat positiever man en geef niet zo vlug af op mensen. .

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

478

Re: Beersel: 23 December

Gelieve niet op mekaar te spelen maar over het topic.
En als hier iemand een fantast is is dat zeker the end niet hij draagt hier al jaren bij en weet echt wel heel veel over het dossier.

479

Re: Beersel: 23 December

the end wrote:
amateurspecialist wrote:

Je bent gestoord man, je leeft in een fantasiewereld.

... Zie het leven wat positiever man en geef niet zo vlug af op mensen. .

Iemand die zo reageert op een botte mening van een andere forumgebruiker is groots.
The end heeft een bepaalde stijl waarom sommigen het moeilijk mee hebben, ik eerlijk gezegd soms ook.
Maar zo reageren op the End da's geen stijl amateurspecialst!

Bovendien is hij hier op zijn minst zeer duidelijk en reageert hij op de beste manier.
Ferm pluspunt the end.

Over naar topic Beersel:23 December.

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:
gloacoster wrote:
  1. Ik veronderstel als je aan partouzes meedoet waar mogelijk minderjarigen bij betrokken zijn dat je dan heel discreet moet zijn.

  2. Ga je dan eeen taxi bestelen waar je je naam en adres moet geven aan de taxi-centrale? Of ga je met je eigen auto?

  3. In de hypothese van de taxi : de chauffeur zet zijn client af aan het adres die hem gevraagd is. Hoe kan je als chauffeur weten wat er zich afspeelt achter gesloten deuren nadat je uw client afgezet hebt?

  4. In de hypothese dat de chauffeur ten weten te komen is van die partouzes (men vraagt zich af hoe): ik ken heel goed de taxi wereld. Chauffeurs hebben specifieke kroegen waar ze samen een koffie drinken en waar er meestal gepraat werd over de ritten die ze gedaan hebben. Als Angelou kennis zou gehad hebben van die partouzes, dan zou die huurmoordenaar niet alleen VDE moeten vermoord hebben maar de helft van die taxibedrijf.

Als er geen motief voor een complot gevonden kan worden duiken er altijd wel vage geruchten op over seksfeestjes of sekstapes, die de complotdenker kan creëren of aangrijpen om zijn theorie aan op te hangen. Voorts kan de complotdenker naar hartenlust rommelen met de feiten en het bewijsmateriaal, want de bende is in zijn ogen immers zó slim geweest dat ze valse sporen hebben aangebracht om de politie op een dwaalspoor te zetten. De complotdenker denkt echter precies te weten welke sporen vals zijn en welke echt, maar dat is slechts afhankelijk van de theorie waar hij op dat moment in gelooft en wat daar dan het beste bij past. Door (zo) selectief met de feiten om te gaan kom je al snel tot de meest ongelooflijke en bizarre complotten, die voor iedere individuele complotdenker net weer even anders in elkaar zitten, waardoor ze het ook nooit (volledig) eens zullen worden met elkaar. Het complot dat ze in hun hoofd hebben bestaat immers uit een eigen samenraapsel van "bewijzen", dat voor iedereen net even anders is.

Ook ik heb, achteraf gezien, mezelf veel te lang laten misleiden door het idee dat er meer achter de BVN moest of kon zitten dan een ordinaire dievenbende, mede door alle speculaties die hierover de ronde doen en de enorme omvang van dit dossier, zoals ook hier op het forum te zien is. Daarom dacht ik dat het allemaal heel ingewikkeld was, totdat ik me realiseerde dat het onmogelijk huurmoorden geweest kunnen zijn, ondermeer omdat de werkwijze van deze bende daar totaal niet mee strookte. Daartoe moest ik echter eerst andere verdachten in het oog krijgen, die me toelieten om het amateurisme van deze bende in te zien. Dat het zigeuners zouden zijn zou wel een aantal zaken verklaren, zoals verschillende sporen die achtergelaten werden en het feit dat de overheid nauwelijks vat kon (of wilde) krijgen op de daders. Het is immers een gesloten gemeenschap die niet snel naar de politie zal stappen om openheid van zaken te geven. Stuur je er een wijkagent op af dan heeft die een eenzaam bestaan, want niemand gaat met hem praten op zo'n kamp en wie het wel doet kan represailles verwachten van de overige bewoners. Ze staan ook meteen in vuur en vlam als je daar iets gaat onderzoeken, want dat wordt door helemaal niemand geapprecieerd, terwijl je nooit weet waar je precies moet zoeken, tenzij je het hele kamp binnenstebuiten keert. Dat staat de wet echter niet toe, want er moet eerst een verdenking zijn tegen specifieke individuen, alvorens de politie in actie mag komen. Daarom had men veel liever dat het geen zigeuners waren uiteraard en is er ook nooit veel werk van gemaakt om die te onderzoeken.

Hoe het ook zij, het beeld dat het geen geslepen huurmoordenaars waren maar klunzige amateurs zal ik niet snel meer loslaten, nu ik eenmaal gezien heb dat dit een veel betere verklaring is voor wat er allemaal gebeurd is. Daarmee hou je nog maar weinig over van alle theorieën die te vinden zijn op dit forum en dat ruimt lekker op. Ik zie ook dat er nog maar weinig belangstelling is voor deze theorieën, sinds ik mijn theorie gelanceerd heb hier, en het lijkt alsof er hierdoor een soort impasse is ontstaan. Het heeft nu immers geen zin meer om je te verdiepen in allerlei vage sporen en valse, gemanipuleerde informatie over auto's die zijn afgezonken in een of ander Italiaans meer hier ver vandaan, nu gebleken is dat de oplossing van dit raadsel veel eenvoudiger is (of kan zijn) dan gedacht . Aan de andere kant is het wel gevoelige materie, omdat ik met een beschuldigende vinger naar bepaalde verdachten wijs waardoor meteen een hele bevolkingsgroep in diskrediet wordt gebracht, althans, zo zou je het op kunnen vatten. Er zijn hier al vele mensen en zelfs instanties van deze misdaden beschuldigd uiteraard, en die zijn daar ook niet blij mee, zoals onlangs bleek uit de aanklacht van een rijkswachter tegen de Franse versie van dit forum, die de beschuldigen aan zijn adres meer dan zat was. Dat men (en vooral Ben) voorzichtig is om zich hierover uit te spreken is dan ook logisch, maar het gebrek aan tegenspraak laat wel zien dat men/hij er ook weinig tegenin te brengen heeft. Het wordt dus geloofd, maar praten erover is voor veel mensen nog een taboe, het moet eerst nog wat bezinken en er moeten nog wat meer schapen over de dam voordat de rest zal volgen. Gebeurt dat niet dan zal dit forum een langzame dood sterven, nu de vele complotten niet interessant genoeg meer zijn om je er eens goed in te verdiepen en de (meest waarschijnlijke) oplossing nauwelijks besproken kan of mag worden. Hetzelfde moet immers met het hele onderzoek naar deze bende zijn gebeurd, zo is mijn theorie, daar er op bepaalde (gevoelige) plekken gewoon niet gezocht mocht (of kon) worden, waardoor het onderzoek doodbloedde.


En zo vind ik dit ook! Het is een spijtige (zeer spijtige) samenloop van omstandigheden geweest. De door gebrek aan middelen (al genoeg aangehaald te hier elders, de jaren 80 zijn in niets te vergelijken met de opsporingsmiddelen van nu) gevoerde onderzoeken, het geklungel (door gebrek aan kennis want nooit eerder was er zo bloeddorstig en groot door een bende te werk gegaan), ja dus de deels onkunde vd speurders/gerecht, de moeilijkheid al dan niet ingegeven door angst voor bepaalde milieus en/of de geslotenheid van bepaalde milieus (kwasie ondoordringbaar zoals amateurspecialist ook stelt) en ja dan het besef dat er dus geblunderd is en daardoor heel veel mensen gedood zijn en dus moet dat potje dichtgehouden! Want ja, een overheid die door dit alles er niet in slaagde erger/meer te voorkomen moet koste wat kost het gezicht toch proberen te redden (althans zo werkt dat mij dunkt).
Kortom: wat amateurspecialist hier al meerdere keren stelde is heel erg aannemelijk maar het is nu eenmaal zo dat complottheorieën het perfecte schild zijn om die "blunders " (noem ik het in het algemeen) te verdoezelen en toegedekt te houden.
En ja dat een aantal "zotten " die lijden aan grootheidswaanzin daar garen van pogen te spinnen (god weet waarom eigenlijk want dat is pas van de gekke toch) en er blijkbaar trots en prat opgaan dat hun obscure clubje(s) waarvan zij in de waan verkeren dat het machtige instrumenten zijn in een nog machtiger Europees/wereldwijd zelfs geheel is begrijpelijk. Dat ook dit psychopaten zijn die dan kicken om/op hun zogezegde sterke organisatie bij zoiets gruwelijks begrokken te willen zien zegt dan heel erg veel over hen. Alsof zij er fier op zijn deel uit te maken van een bloeddorstige bende overvallers.
Ah, zo zijn de verhalen de wereld niet uit en lijkt het zelfs erg op het "woeste wilde westen " waar outlaws zegevierden (kort door de bocht sorry).
Het kan zoveel eenvoudiger zijn dan al te vaak wordt gesteld! Dat is ook hoe ik het zie.