Re: Beersel: 23 December

Neen, geen 38. Marc Vanden Eynde werd geboren op 9 april 1943.

39 indien ik goed kan tellen... Sorry.

642

Re: Beersel: 23 December

Mincky wrote:

Marc was volgens mij 38 jaar oud toen hij zijn overleden vader aantrof.

Dan voor de correctie Mincky, sowieso is het op eender welke leeftijd gruwelijk om van eender wie, en dan nog je vader, iemand zo aan te treffen, monsters waren het. Dan zal ik vast de 15-16 jaar die hier staat fout geïnterpreteerd hebben waarvoor excuus, my mistake » Feiten

gloacoaster: natuurlijk speculeer ik ook maar merk op dat ik meestal in de voorwaardelijke wijs spreek over de Bende ('zou', 'mogelijk', 'potentieel') en bij het stuk dat je quoteerde stond 'ik denk' wat niet 'het is' betekent. Ik denk slaat op een veronderstelling. In dit stuk waar je me van speculatie beschuldigde speculeerde ik ook helemaal niet:

* En het is geen zekerheid dat de martelaars en de inbrekers die voedsel opaten, wijn pikten etc. ... dezelfde mensen zijn! Het zou zomaar even kunnen dat die inbraak voor of na de marteling gebeurde. Dat weten we niet. Daar automatisch van uit gaan is speculatie.

Ik schreef dat we het niet weten! Dat we het niet weten is geen speculatie maar een feit. Schrijven dat de martelaars en de inbrekers dezelfde personen zijn we niet met zekerheid, beweren dat dit wel zo is is speculatie. Ik ben wel akkoord dat de kans bestaat dat hij wakker werd maar even goed sliep hij die avond misschien wel vast. Dat weten we niet, toch beweer jij dat het vast staat dat hij wakker werd: daar is geen enkel bewijs voor dus speculatie.

Ook het motief weten we absoluut niet. Er zijn meerdere motieven mogelijk, toch zijn er mensen die beweren dat het vast staat dat het een roofmoord was en het motief geld. Op basis van welk bewijs? Er is geen bewijs hoe kan je dan beweren dat dit waar is?

Waar we wel zeker van zijn is dat José Vanden Eynde gokavonden met speelkaarten organiseerde, dat is bevestigd door zowel zijn eigen zoon al de bron van Hilde Geens én we weten dat er mensen opdoken die beweerden dat VD Eynde nog wat schuld bij hen had door gokspelen (en de politieman liet hen gewoon wat spullen kiezen uit diens kamer, dat terwijl het om illegale gokpraktijken ging). We weten ook zeker dat Jose Vanden Eynde in Spanje gezeten had om voor de fascisten van Franco te vechten en dat Vanden Eynde politiek wel degelijk een ideologie had (fascisme) en dat hij een aanhanger van Léon Degrelle was (en mogelijk Degrelle kende, had Vanden Eynde misschien ook een document van Degrelle in zijn Samsonite zitten waar de gangster achter zochten? Hoogst speculatief natuurlijk om dat als motief te vermelden maar niet uit te sluiten).

Re: Beersel: 23 December

Kurosawa wrote:
Mincky wrote:

* En het is geen zekerheid dat de martelaars en de inbrekers die voedsel opaten, wijn pikten etc. ... dezelfde mensen zijn! Het zou zomaar even kunnen dat die inbraak voor of na de marteling gebeurde. Dat weten we niet. Daar automatisch van uit gaan is speculatie.

Als je zo begint na te denken dan heeft het helemaal geen nut om verder te gaan.
Ik ga door op logische wijze.
Is er ingebroken? Ja
Word er wijn en eetwaaren gestolen?Ja
Was dit de eerste maal? Nee, al 2 overvallen tervoren en de laatste 3 weken vroeger.
Was er iemand ter plaatse om te voorkomen dat dit opnieuw zou gebeuren? Ja daarom kreeg VDE (onder meer) die kamer.
Met al deze elementen die concrete en bekende feiten zijn, trek ik logische conclusies.

Waar we wel zeker van zijn is dat José Vanden Eynde gokavonden met speelkaarten organiseerde, dat is bevestigd door zowel zijn eigen zoon al de bron van Hilde Geens én we weten dat er mensen opdoken die beweerden dat VD Eynde nog wat schuld bij hen had door gokspelen (en de politieman liet hen gewoon wat spullen kiezen uit diens kamer, dat terwijl het om illegale gokpraktijken ging).

Als dat het motief zou kunnen zijn van zijn moord (gokschulden) dan zouden die mensen zeker niet opduiken bij de politie om hun schuld van illegale gokpartijen aan te vragen

We weten ook zeker dat Jose Vanden Eynde in Spanje gezeten had om voor de fascisten van Franco te vechten en dat Vanden Eynde politiek wel degelijk een ideologie had (fascisme) en dat hij een aanhanger van Léon Degrelle was (en mogelijk Degrelle kende, had Vanden Eynde misschien ook een document van Degrelle in zijn Samsonite zitten waar de gangster achter zochten? Hoogst speculatief natuurlijk om dat als motief te vermelden maar niet uit te sluiten)

-Je weet zeker dat VDE in Spanje zat (Franco).? Dit is niet juist en iedereen is daarvan op de hoogte.
Daniel stuurde de speurders naar Albert Engelen , leuvens verzetsstrijder die zijn vader goed had gekend. Hij verzekerde dat Jose nooit aan de zijde van franco had gevochten .
José VDE kende Degrelle mogelijk in Leuven tijdens zijn studie en had mogelijk een Rex-lidmaatschapskaart VOOR de oorlog. Hij vocht NOOIT in Spanje, maar had wel een vriend die daar had gevochten.

Tijdens de oorlog maakte José deel uit van het gewapend verzet binnen de "Fidelio" -groep, omgedoopt bij de bevrijding "Witte Brigade". Zijn lidmaatschap van en deelname aan het verzet bij de Witte Brigade en de Nationale Koningsgezinde Verbond leverde hem twee erkenningsmedailles op.

Zijn voornaamste actie in deze periode was de weigering (hij was toen een aannemer van openbare werken) om deel te nemen aan de aanleg van de betonnen landingsbaan op het vliegveld van Beauvechain ten behoeve van de Duitsers. Dit bracht hem in moeilijkheden met de bezetter, naast de problemen die hij al had gehad met de Gestapo over de verspreiding van "La Libre Belgique", de toenmalige ondergrondse pers.

Hij had twee zonen, Marc van wie we veel hebben gehoord en Daniel, veel discreter.

Dus tot slot, José Van den Eynde was allesbehalve een collaborateur, was nooit in Spanje, maar toonde wel patriottisme tijdens de oorlog. Dit zou een einde moeten maken aan alle onzin die al meer dan 30 jaar voor zijn rekening wordt verteld..

Re: Beersel: 23 December

Tru Dat wrote:

Werken in de fabriek was natuurlijk zijn dekmantel. Jammer dat we geen naam hebben dan is verder onderzoek moeilijk.

Uiteindelijk kon hij het dan toch niet laten om over zijn 'status' op te scheppen wat hem misschien das omdeed bij zijn oversten. Of het was een manier om respect af te dwingen en zo voetvolk te rekruteren voor vuil werk. Er zijn er maar weinigen die hun collega's voor duizenden euros trakteren, zonder dat er vroeg of laat een vriendendienst tegenover staat. Op het werk zag hij er uit als een armoezaaier. Het was pas na verloop van tijd dat hij bepaalde mensen aansprak, bv. als er woordenwisseling tussen 2 arbeiders geweest was ...

645

Re: Beersel: 23 December

gloacoster wrote:

-Je weet zeker dat VDE in Spanje zat (Franco).? Dit is niet juist en iedereen is daarvan op de hoogte.
Daniel stuurde de speurders naar Albert Engelen , leuvens verzetsstrijder die zijn vader goed had gekend. Hij verzekerde dat Jose nooit aan de zijde van franco had gevochten .
José VDE kende Degrelle mogelijk in Leuven tijdens zijn studie en had mogelijk een Rex-lidmaatschapskaart VOOR de oorlog. Hij vocht NOOIT in Spanje, maar had wel een vriend die daar had gevochten.
.......
Dus tot slot, José Van den Eynde was allesbehalve een collaborateur, was nooit in Spanje, maar toonde wel patriottisme tijdens de oorlog. Dit zou een einde moeten maken aan alle onzin die al meer dan 30 jaar voor zijn rekening wordt verteld...

Oké gloacoster, je bent hier duidelijk goed over geïnformeerd (beter als mij). Je hebt gelijk: ik had die veronderstelling niet mogen maken omdat ik het ergens gelezen had, ik heb de bron immers niet onderzocht en gecheckt op betrouwbaarheid.
Bij deze mijn oprechte excuses voor die veronderstelling die ik hier over maakte, dat was fout van me.

Re: Beersel: 23 December

Geen excuses, dit gebeurt nog vaker op forums. Ik ben al zeker 20 jaar bezig met dit "godverdome vuilste affaire in België". En als er dan iemand (sorry) afkomt met tegenstrijdige elementen en het dossier oppervlakkig geleest heeft, dan kan ik mij niet bedwingen om alles op orde te zetten. Bij deze, neem je tijd en er is veel te lezen op dit forum. Sterkte!

647

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:
Tru Dat wrote:

Vergeet niet te ademen ,.
jammer dat je je theorie op die manier moet verdedigen dat is heel zwak.
Kom toch met echte argumenten !

De argumenten die ik geef daar gaan jullie niet op in, ik hoor slechts dat ik een gebrek aan dossierkennis heb als ik jullie niet geloof. Ik heb een aantal eenvoudige vragen aan jullie gesteld, waarvan ik weet dat ze onmogelijk (bevredigend) beantwoord kunnen worden vanuit jullie hypothese/visie op deze zaak. Dat heb ik ook duidelijk gemaakt met mijn antwoord op de hypothese die werd aangevoerd, maar daarv wensen jullie liever niet op in te gaan blijkbaar. Liever verwijt je MIJ gebrek aan argumenten, wanneer ik het zat wordt en jullie dan maar een veeg uit de pan geef.

Ben Malle Pietje nie hoor!

Ik vermoed dat jij nog zeer jong bent, getuige uw narcistische instelling en kinderachtig gedrag: zelfs nog een tiener. En samen met uw alter ego Luk paard ook nog 'gezellig schizofreen'. Ik raad u aan om eens naar de docu op netflix 'into the mossad' te kijken, en kijk dan nog eens naar uw naieve stelling van 'de taloren' (dialect voor borden).

Re: Beersel: 23 December

ele9 wrote:

Ik raad u aan om eens naar de docu op netflix 'into the mossad' te kijken, en kijk dan nog eens naar uw naieve stelling van 'de taloren' (dialect voor borden).

Interessant in combinatie met ARI en DEA.
Zeker interessant om films te bekijken over dit soort diensten, koude oorlog, mesrine, american made (dea), moord op palme,... Zeker als je de periode niet bewust hebt meegemaakt en deze 'spanning' moeilijk kan begrijpen.

Sommige overblijvende ARI-leden leven nog steeds op grote voet, ondanks 12 stielen en 13 ongelukken. En als dan ook nog blijkt dat ze vastgoed in Orlando hebben (gehad). Connecties in Dubai en Italië, postbusadressen op de Avenue Louise ... dan gaat er bij mij toch op z'n minst een waarschuwingsbelletje rinkelen.

649

Re: Beersel: 23 December

En als je bedenkt wie er allemaal bij ARi werkte is dat tenminste zeer bedenkelijk te noemen.
Ook de vlucht naar het buitenland van bepaalde figuren zijn op zijn minst heel apart .
En daarbij hielp DEA ...

650

Re: Beersel: 23 December

ter herinnering:

Guy Bellemans
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Guy Bellemans (1940) is een gewezen Belgische onderzoeksrechter. Na zijn humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren) studeerde hij rechten en werd rechter. Zijn naam is vooral verbonden aan de omkoopzaak Standard-Waterschei, een van de grootste schandalen in het Belgische voetbal.

Bellemans werd als onderzoeksrechter aangesteld in de tweede moord van de Bende van Nijvel. Het slachtoffer was de conciërge van het restaurant L’Auberge du Chevalier in Beersel, eigendom van ex-voetballer Jef Jurion. Tijdens het onderzoek van de boekhouding van Jurion stootte Bellemans op een zwart-geldcircuit en via dat onderzoek legde hij in 1984 vele zwart-geldcircuits in het Belgische voetbal bloot.https://nl.wikipedia.org/wiki/Guy_Bellemans

Veel zwart geld, heel veel. Zonder die moord was het niet opgevallen. De daders wisten dit maar al te goed!