Re: Beersel: 23 December

xavier wrote:

Nee, onderstaande heb ik NIET in een verkeerd topic gepost.

“Na weken van observaties werd -de door sommigen hier symphatiek bevonden- Philippe De Staerke op 5 maart 1986 samen met zijn vriendin Yvette klem gereden in een parkeergarage.  De Vlaamse Yvette had met de politie gepraat.  Als je de angst van een Salesse, een Robert De Staerke en vele andere gangsters serieus neemt, getuigde dat van grote moed.  Yvette luchtte haar hart.

Haar vriend was een gokker, hij gokte in casino's, op de paardenrennen en in de lotto, hij vergokte het inkomen dat zij verdiende als animeermeisje in Scherpenheuvel.”

(Bron: Beetgenomen: Zestien manieren om de bende van Nijvel nooit te vinden door Hilde Geens)

Marc -de zoon van de vermoorde José- Vanden Eynde gaf eerder al toe deze “Baron de frites” Philippe Johnny De Staerke te kennen, waarbij hij ook gelijk zei dat Philippe naar de paardenrennen ging om te gokken.

Toeval.

Milgram paradox you know?

Re: Beersel: 23 December

xavier wrote:

I know gloacoster.
Stanley Milgram wordt nog net zoveel gevolgd als Egas Moniz zijn ‘behandelingen’.
Wat probeer je te zeggen?

Dat ik ook in de jaren 70-80 ook naar de paardenrennen ging om te gokken.
Misschien heb ik daar ook  Marc VDE of De Staerke ontmoet zonder hun intieme leven te kennen... Iederen is daar om geld te winnen.
Gokkers die jarenlang naar de paardenrennen gaan spreken met elkaar, meestal over tips over het paard die zou kunnen winnen.
Daarna ga iedereen naar huis met een portemonnee met gaten.
Dus het feit van te zeggen... die ging daar en die kende die... enz..heeft geen zin.

653

Re: Beersel: 23 December

xavier wrote:

Herlees DIT en besef dat ex-legionair Marc Vanden Eynde DUIDELIJK boter op het hoofd heeft.

Ik kan u meedelen dat er vorig jaar DNA is afgenomen van VD E. M. Dit op basis van een bijkomende verklaring en waarvoor ik ben tussengekomen. Meer kan ik daarover niet schrijven behoudens dat we met die zaak wel bezig zijn.

654

Re: Beersel: 23 December

WT wrote:

Nog enkele intresante artikels gevonden die ik mijn insziens hier nog niet gelezen heb.

26 november 1984
Jurion moet 1,1miljoen euro gaan betalen.

Brussel – De belgische justitie
Laat er geen gras over groeien. Na de voetbalclub anderlecht en standaard luik kreeg voetbalmakelaar jef jurion de rekening gepresenteerd voor zijn aandeel in het zwart geldcircuit in de belgische voetbalwereld en de daaruit voortvloeiende omkooppraktijken.
Jef jurion(46) éen van de grootste voetballers die belgie gekend heeft, kan vandaag of morgen een aanslag, verhoogd met boetes, verwachten van 1,1 miljoen euro. En daarmee is de kous nog niet af, want jurion zal zich nog voor de rechter moeten verantwoorden wegens belastingsfraude en valsheid in geschrifte.
Het hele voetbalschandaal inclusief omkoperij en fictieve boekhoudingen, zou wellicht nooit aan het licht zijn gekomen als de welgestelde ex voetballer jurion, handelaar in onroerend goed, voetbalmakelaar en restauranthouder, vorig jaar december geen bezoek had gehad ven een misdadigersbende, de dwaze doders, die op zijn minst dertien moorden heeft gepleegd.
De bende pleegde een overval op het bekende restaurant van jurion, l’auberge du chevalier in beersel, vermoordde daar de concierge alfons vandeneyde en ging er met een zeer geringe buit vandoor. Bij het politieonderzoek in het restaurant stootte de politie op een klein zwart notitieboekje, waarvan de inhoud de ouverture werd tot een grootscheeps onderzoek, geleid door rechter bellemans, een houwdegen. Als gevolg daarvan werden jurion en de voorzitter van de fc antwerp, eddy wauters, topman bij kredietbank, in voorlopige hechtenis genomen.
Vervolgens sneuvelden de koppen van de voormalige trainer van standard luik, raymond goethals en van de managervan de luikse club, rogier petit. Ze kregen van de bond een verbod ooit nog een functie in de voetbalwereld te vervullen, en enkele spelers van standard, waterschei en rwdm onder wie tahamata, kregen schorsingen opgelegd van 1tot 3 jaar. Wauters en jurion zullen echter nog met de burgerlijke rechter te maken krijgen, evenals enkele andere bestuursleden van bijvoorbeeld anderlecht gent en standard luik, aan wie dank zij het zwarte boekje van jurion strafbare feiten ten laste worden gelegd.

Zeer interessant dit, noot geweten. Dit verbind de onbenullige roofmoord met kleine buit aan iets veel groters. En dat veel grotere obv 1 boekje wist men wel te ontrafelen...

655

Re: Beersel: 23 December

Deze artikels geven ons een goed kijk naar het  motief voor de moord op José Vanden Eynde, afpersing voor grote sommen geld .

656

Re: Beersel: 23 December

Een oud spreekwoord zegt: "Je mag een gekregen paard niet in de bek kijken."  (Grapje.)

657

Re: Beersel: 23 December

@Red Rooster: verspil je tijd en energie niet aan dergelijke figuren. Ze willen het niet zien

Re: Beersel: 23 December

Bellemans overleden

https://www.hln.be/binnenland/levensver … ~aac4824f/

659

Re: Beersel: 23 December

Nog eentje dat ik niet eerder gelezen had:

“… Juan Mendez had de nieuwe bewoners van de Auberge du Chevalier bezocht. Hij wilde weten of het slachtoffer José Vanden Eynde geen documenten had achtergelaten die aan de waakzaamheid van de onderzoekers zouden zijn ontsnapt. Hij was er ook van overtuigd dat er diamanten in de herberg verborgen waren. Hij sprak over geheime schuilplaatsen voor documenten, wapens en vooral diamanten.”

En…


“Paul Van den Boeynants en de vereniging Rachel hadden belangen in de herberg Auberge du Chevalier…”

660

Re: Beersel: 23 December

Trojan wrote:

Een belangrijke vraag is of er een paar De Staerkes zijn veroordeeld voor de diefstal bij Bios in 1975?

En ook belangrijk: de relatie Bios - Nationaal Drugs Bureau.


dhrlanden wrote:

Bij de NV Bios, de enige instelling in België, gemachtigd om drugs uit het buitenalnd in te voeren en ze na bewerking aan de farmaceutische industrie over te maken, werden in 1976 4 kg cocaïne en 10 kg derivaten van morfine gestolen.

De hoofdbetichte in deze zaak, de zigeuner Ch. D.S., van Sint-Pieters-Leeuw, die verstek liet gaan, liep vijf jaar cel op; de 25-jarige Fernand P., die bij de firma Bios als arbeider in het laboratorium werkte en er de drugs in kleine hoeveelheden wegnam, drie jaar; een andere betichte, de 24-jarige Jules M., van Evere, twee jaar; de 39-jarige Louis V.B., restaurantuitbater te Tervuren, in wiens instelling de onderhandelingen over de verkoop van het goedje werden gevoerd, twee jaar; de 33-jarige Walter E., van Sint-Jans-Molenbeek, ten huize van wie een grote hoeveelheid gestolen drugs werden teruggevonden, eveneens twee jaar.

Bron: 17 Juni 1977

…restaurantuitbater te Tervuren, in wiens instelling de onderhandelingen over de verkoop van het goedje werden gevoerd…


Déjà-vu dus.
1977-1982-1985.