Re: Beersel: 23 December

Een hard bloedig gevecht?

Bossi wrote:

Het wapen is bij het slachtoffer Vanden Eynde telkens opnieuw geplaatst en dan afgevuurd.

Zeer twijfelachtig zoals Lionel Ruth.

712

Re: Beersel: 23 December

Etienne1420 wrote:

Een hard bloedig gevecht?

Inderdaad.

Etienne1420 wrote:

Zeer twijfelachtig zoals Lionel Ruth

Wat is er twijfelachtig, Etienne?

Re: Beersel: 23 December

Dit verhaal over schiethoeken. Geen uitgangsgat? Gevecht dus biologische sporen.

714

Re: Beersel: 23 December

Geen schiethoeken en geen balletdansers, Etienne.

715

Re: Beersel: 23 December

geronimo wrote:

100% akkoord. Zimmer zou ik nu ook niet direct gebruiken, maar is wel de ideale .22 om stil te zijn, en zelf zonder demper. De .22 is in het algemeen een minder betrouwbare patroon, daar er geen slaghoedje gebruikt word, maar via randvuur werkt. Vandaag bestaat er al munitie in .22 die redelijk betrouwbaar is, maar destijds vermoed ik dat de haperingen schering en inslag waren. Ideale munitie dus voor stille liquidaties.

Hier nog even voor de volledigheid, bijna alle kalibers » YouTube

716

Re: Beersel: 23 December

Reckie's Son wrote:
robert wrote:

Iemand met militaire of paramilitaire training zou zo geen fout maken, en ze zouden waarschijnlijk ook nooit voor .22lr gaan.

Het gebruik van "Zimmer" is heel onprofessioneel, daarmee ben ik het volledig eens. Dat er nooit voor .22LR zou zijn gegaan geweest door militair getrainde uitvoerders hangt echter helemaal af van het doel. Voor een overval of vuurgevecht neem je inderdaad liever geen .22LR mee, maar voor een liquidatie is het net een heel geliefd kaliber bij "professionals".

Dat klopt voor een liquidatie werd vaak voor .22LR gekozen door o.a. de mossad dan wel liefst met een hollow point. Er wordt vaak meewarig gedaan over een .22LR maar het is een dodelijk projectiel zeker als het in het hoofd terechtkomt. Bij een vuurgevecht ben je met een .22LR zwaar in het nadeel, een schot van .22LR in een arm of been of buik kan dodelijk zijn maar zal zelden iemand direct uitschakelen. Dit wil dus zeggen dat iemand die getroffen in met .22LR nog steeds een risico vormt voor de schutter.

717

Re: Beersel: 23 December

Blijkbaar was de zus van Jose Vanden Eynde, Gilberte, de vriendin van Bernard Mercier. En waren die 2 lid van de Milice du Jésus Christ ... Alles is met alles verbonden.

718

Re: Beersel: 23 December

Dat is inderdaad een zeer merkwaardig toeval en een duidelijke band tussen Vanden Eynde en bepaalde WNP-figuren. Maar dat is natuurlijk nog geen motief voor de moord op Vanden Eynde. Of was er een gigantisch conflict tussen Gilberte en José Vanden Eynde? En heeft Mercier WNP'ers ingeschakeld om dit conflict "op te lossen", onder het mom van de leugen dat José Vanden Eynde voor de KGB werkte?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Beersel: 23 December

Bossi wrote:
Speelvogel wrote:

Weet er iemand de voornaam van deze dame?

Marie Josée.

Bedankt voor de info Bossi. Weet je toevallig van wanneer tot wanneer zij samen waren. En of zij nog in leven is? Naam is ook exact zo geschreven?

720

Re: Beersel: 23 December

Dat van die 8 Schoten staat al in post nummer 10, op pagina 1 van dit topic.