Re: Marcel Habran

Jean-Claude Estiévenart, moest hij eeuwig zwijgen van Le grand Marcel. Toch vreemd dat belangrijke verdachten omtrend de bende van Nijvel op zeer vreemde onnatuurlijke doodsoorzaken sterven. Bouhouche sterft door een omvallende de boom. Jean-Claude Estiévenart en Patrick Haemers plegen zelfmoord in hun eigen cel. Kroongetuigen x sterft voor het proces en Habran die blijft voorlopig kranig ter been (onder het motto only the strong survive).

22

Re: Marcel Habran

The Navigator wrote:

Toch vreemd dat belangrijke verdachten omtrend de bende van Nijvel op zeer vreemde onnatuurlijke doodsoorzaken sterven.

Hoe dan ook wie veel weet heeft macht, maar die er is ook een keerzijde aan de medaille. Bekijk het zoals de maffia in Italië, je geraakt in een spinnenweb maar je geraakt er niet zo maar uit. Wie zijn de verdachte personen die verongelukt-zelfmoord-vermoord of gezelfmoord werden? Een hele hoop. Je kan er een mooi lijstje van maken, vooral in de zaak Habran en de Luikse onderwereld zijn er wat liquidaties gebeurd.

Re: Marcel Habran

Waarom word de piste Habran niet onderzocht in het kader van het bende onderzoek? Hij is ook auto handelaar geweest, veroordeeld geweest voor autozwendel, wapenhandel, ... Heeft mogelijk heel wat moorden op zijn actief (meestal uitgevoerd door andere), overvallen gepleegd, voorliefde voor zware wapens die moeilijk te krijgen zijn, komt uit de Brusselse en Luikse onderwereld, word de godfather genoemd van de Belgische misdaad en is een meester in alibi's. Hij heeft de leeftijd om de oude te zijn, is verweven met heel wat dossiers die elkaar overlappen en zit momenteel vast. Tijd genoeg om hem eens aan de tand te voelen. Wordt hij misschien beschermd of zijn deze linken gewoon te nutteloos en oninteressant om te onderzoeken?

24

Re: Marcel Habran

Constant Hormans, lid van bende Habran, wordt soms genoemd in de perifere verhalen rond de Bende. Voor Habran zelf bestaan er amper indicaties omtrent zijn betrokkenheid.

Re: Marcel Habran

The Navigator wrote:

Hij heeft de leeftijd om de oude te zijn, is verweven met heel wat dossiers die elkaar overlappen en zit momenteel vast. Tijd genoeg om hem eens aan de tand te voelen.

Toen was hij nog zo oud niet misschien? Wat bedoelde men met oude?

Re: Marcel Habran

Habran is nu in de zeventig, toen de feiten gepleegd zijn door de bende was zijn leeftijd rond de 50 jaar. De robotfoto's die men heeft gemaakt aan de hand van getuigen zijn wel erg gelijkend met zijn beeltenis. Verouderder dat beeld via simulatie en je komt uit op een beeld dat verdacht veel lijkt op dat van Habran. Het is ook bewezen dat zware criminelen misdaden nooit in de directe omgeving plegen maar wel in een perefirie waar ze werkzaam zijn, deze perefirie leidt meestal naar de dader zelf want bewust of onbewust laat hij of zij sporen achter. Heeft Habran iets te maken met de recente ontdekkingen? Zijn verklaringen tegen andere tegemoedkomingen, ben eens benieuwd want het proces Habran is niet erg gevuld met harde bewijzen.

Re: Marcel Habran

De oude van de robotfoto trok allessinds niet op Habran destijds.

28

Re: Marcel Habran

Op de beschrijving van de oude staat 40/45 jaar en voor mij is er maar 1 keer spraken van de oude en dat is in Overijse en Eigenbrakel.

29

Re: Marcel Habran

The Navigator, ikzelf heb er buiten het feit dat er mogelijkerwijze overeenkomsten zijn met de robotfoto ook nog géén aanwijzingen voor tegengekomen, maar omtrent de oude zijn er geloof ik ook weinig elementen bekend, of is dit wel zo, is iemand hiervan op de hoogte?

Het is wel een feit dat hij een ferrari gehad heeft in ieder geval en dat de oude over uitzonderlijke stuurmanskunsten moet hebben beschikt. Het één sluit het ander niet uit, maar het is natuurlijk een louter denkbeeldige piste, maar toch men complimenten voor het interessante item van 'The Navigator', zeker wat de timing van het proces 'Habran' betreft en de jongste ontwikkelingen in het dossier.

In ieder geval is die 'Habran' een zéér gevaarlijk ventje.

Re: Marcel Habran

Koen, je bent op het juiste spoor. Als je als profiler in de huid van Habran kruipt zul je mijn denkpiste meer en meer gaan beamen. Dit is mijn laatste bijdrage, bedankt Koen dat je m'n speurwerk hebt kunnen appreciëren. Wens iedereen hier op de site veel geluk toe en mag de waarheid nu na bijna 30 jaar naar boven komen.