281

Re: Michel Libert

Merovinger wrote:

Michel Libert denkt te weten wie de anonieme getuige is die hem beschuldigd heeft de reus van de Bende van Nijvel te zijn.

Alain W.? Die zat tot sept. 1981 bij de WNP heb ik ergens gelezen ...

Re: Michel Libert

Door omstandigheden ben ik hier tijdje niet kunnen komen. Wat ik lees over de grote roerganger van WNP en de WNP slaat mij met verstopping, en niet vh eerst. Wat ik lees i.v.m. training en tactiek en al het observeren en al de middelen, zowel technisch logistiek als financieel en de invloed binnen en van de Rijkswacht bij dat zottenclubje van een paar tiental alles behalve verstandige individuen lijkt mij echt wel vooral veel fantasie van een paar personen, oeverloze fantasie zelfs.

Die grootse organisatie, de vele kernen, de opleiding van de leden, de technische middelen, de verschillende secties binnen de groep? Allicht allemaal verzinsels. En ja wat knokken her en der en een moord, daar zijn ze toe in staat geweest en daarom zijn het voor mij terecht criminelen en zijn ze terecht veroordeeld! Dat ze meer zijn dan een groupuscule betwijfel ik en ik vermoed dat de speurders dit ook hebben vastgesteld. De doorzoeking van de zogenaamde burelen, het in beslag nemen van al hun heel belangrijke informatiebestanden (lees geschreven), ... Het zal wat geweest zijn!

Let op: Deze organisatie is terecht verboden en gestraft, maar is niet die super gestructureerde en georganiseerde machtige beweging met invloed noch zijn de leden en de leiders de grote lichten die ze zichzelf toe dichten te zijn. En ja, zoals zeno al meermaals stelde - en ik overigens ook - lijkt mij een veel aannemelijker piste.

Ex-speurder Adam is erg geloofwaardig mij dunkt. En neen dat sluit niet uit dat iemand van de WNP of een ex-Rijkswachter bij die bende zaten en actief deelnamen of ondersteuning boden. Maar wees eerlijk: Wie gelooft in dat grote complot nog echt?

En weet je, eenieder die in de jaren zeventig en tachtig in het Brusselse vertoefde, zoals ik die de humaniora in een grote Brusselse school doorliep, kwam wel eens in contact of merkte wel eens personen op die extreem-rechts of links of anarchistisch waren. Ook bij mij op school was dat zo en op de pakweg 800 leerlingen waren er een paar die dweepten met Front de la Jeunesse en WNP. Wij lachten er eens goed mee want los van wat ideologisch gewauwel en wat ruzie maken kwamen die echt niet. Ok, ze waren jongelingen, maar wat ik mij van hen herinneren kan is niet meer dan dit en niemand was er onder de indruk van. Integendeel leken die paar kwasten zelf danig bang.

Er viel wel eens een stickertje of pamfletje op de speelplaats maar dat was van dezelfde kwaliteit als de boekjes die de punks (waartoe il behoorde) maakten. Erg amateuristisch dus, knip en plak en stencil/copy werk. Ik wil maar zeggen: Niet dat het wees op een grote professionele organisatie. Dat de leiders veel fantasie hadden, zal wel zo zijn en die moord is door enkele van die gekken gebeurd en het is een verwerpelijke organisatie die terecht gestraft en verboden is, maar daarom is het nog niet die machtige organisatie die in staat is tot het omverwerpen van de staat noch een machtig verzet kon organiseren tegen het rode gevaar. Op mij maakte wat ik zag en hoorde van die paar Brusselse jongeren geenszins indruk.

De skinheads in de binnenstad maakten mij daarentegen wel bang. Daar was ik genoopt tot blokje voor om lopen of ik kreeg geheid hommeles. Die kerels kwamen echt om ruzie te maken. Ik bedoel: Hoeveel waarheid zit in de verhalen/verklaringen van die grote leider(s)?

283

Re: Michel Libert

luk paard wrote:

maar daarom is het nog niet die machtige organisatie die in staat is tot het omverwerpen van de staat noch een machtig verzet kon organiseren tegen het rode gevaar.

WNP alleen zie ik geen staat omver werpen. Maar WNP, plus SIE, plus toegang tot alle kazernes van het land, plus een Polle Pens of een Trotskist met een IQ van 150? In een land als Suriname zou dat zeker lukken, in België misschien net niet. In elk geval, stel dat het waar is dat er actieve steun was vanuit rijkswacht, hoe dit dan interpreteren? Ik kan me moeilijk voorstellen dat het enkel ging om een bestelling van Volkswagens.

Re: Michel Libert

luk paard en Trojan, volgens Eric Lammers was het de WNP helemaal niet te doen om de staat omver te werpen maar net wel om de staat te versterken. Lammers heeft deze uitspraak in april 2016 tot tweemaal toe gedaan tijdens twee verschillende tv-uitzendingen.

Zie » Forum en www.rtl.be

285

Re: Michel Libert

luk paard wrote:

Maar wees eerlijk: Wie gelooft in dat grote complot nog echt?

Dag luk paard, fijn je hier nog eens tegen te komen. Neen, ik geloof inderdaad ook niet in een groot complot en ook niet in 1 bendeverhaal met 101 dwaalsporen. Was het een groot complot dan had m.i. het hele verhaal al lang op de straatstenen gelegen. Niet zoveel mensen slagen erin om samen 35 jaar de lippen op elkaar te houden. Zelf erger ik me wel hoe mensen ‘de gazet’ als leidraad gebruiken. Bonkoffsky buiten, Libert binnen en hop je wordt opgezadeld met allerlei oude en nieuwe WNP weetjes. Net als dat we nu plots ‘de waarheid’ onder de neus geschoven krijgen. Wat als er volgende week een scheetje uit de richting Flupie De Staerke komt aanwaaien? Geduld is een mooie deugd. PS: ik ben daar ook niet altijd goed in.

286

Re: Michel Libert

Merovinger wrote:

Michel Libert désigné comme le Géant des tueurs du Brabant: "Je sais qui est le témoin clé"

Michel Libert, dont des médias annonçaient ce week-end qu’il était désigné par un "nouveau témoin clé" comme le Géant des tueurs du Brabant, croit savoir qui est à l’origine de l’accusation...

Bron: www.dhnet.be (Gilbert Dupont) | 15 mei 2018

De rest van het artikel zit achter een betaalportaal.

Hierbij het volledige artikel:

Michel Libert: “Je sais qui est le témoin clé”

Michel Libert, dont des médias annonçaient ce week-end qu’il était désigné par un “nouveau témoin clé” comme le géant des tueurs du Brabant, croit savoir qui est à l’origine de l’accusation: un ancien matelot de la Force navale avec qui il se trouvait sur le ‘Mechelen’ quand ils avaient vingt ans, un de “mes plus proches amis que je connais depuis le début des années 1980”, qu’il affirme avoir d’ailleurs recruté au WNP et dont il disait hier qu’il “s’est bien joué de moi”. Ce Ph. B. A actuellement environ 55 ans et travaillerait en Bulgarie, dans la marine marchande.

Dans les années 1980 à 1982, Libert sert sur le M926 Mechelen, un dragueur de mines côtier. Il recrute, dans l’équipage, trois futurs sympathisants du WNP. Ce Ph. B. est l’un d’eux et c’est ce dernier qui organisera par la suite plusieurs vols d’équipements (toiles de tente, gourdes, ceintures, pas d’arme) au camp de Lombardsijde, au nez et la barbe du personnel et des chiens, pour prouver le peu de surveillance des installations militaires. Ph. B. deviendra par la suite plongeur de combat à la Force navale. Nous ignorons si Ph. B. A appartenu à l’unité de Burcht, celle qui a retrouvé certaines armes à Ronquières.

“Je suis certain à 99% que c’est lui le ‘nouveau’ prétendu témoin clé qui me désigne comme le Géant des tueries. Et dire que je le tenais depuis plus de 35 ans pour un frère d’armes. Il était un confident. On est resté en très bons contacts. On s’est revus l’an passé alors qu’il avait probablement déjà entamé ses démarches pour m’accuser. Il s’est bien joué de ma g… oui.”

Libert se demande ce que cela cache. Car pour lui, tout ça n’est que de la fumisterie. “Je me demande pour qui il roule et pourquoi il fait ces déclarations. Pour qui il travaille et dans quel but. Je sais qu’il a de gros ennuis financiers. Il est blindé dans les problèmes d’argent. Est-ce la motivation? Si je suis furieux? Du tout. Vous savez: j’enseigne la philosophie stoïcienne que je suis le premier à pratiquer. Je ne lui en veux pas. Ce que j’essaie de comprendre, c’est le pourquoi et le but de la manoeuvre. Quand on porte de telles accusations, il y a forcément une raison.”

L’on est en droit de penser que le “témoignage clé” entraînera tôt ou tard interpellation, perquisition et audition. Encore que Michel Libert a déjà subi tout ça 36 fois, “je n’ai reçu aucune nouvelle convocation”, précise-t-il.

Bron: La Dernière Heure | Gilbert Dupont

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

287

Re: Michel Libert

En zo weten we ineens wie in aanmerking komt als "de getuige" (en het lijstje van mogelijke "kandidaten" was al kort). Gezien de "gekende gegevens" komt Ph. Bataille wel serieus in aanmerking.

Beroep klopt, leeftijd klopt en dat het een was van Nederlandstalige afkomst leek plausibel (niet vaststaand uiteraard) door de advocaatkeuze. De stad waar hij een (afgeblazen) opdracht kreeg (Gent) was zijn toenmalige thuisstad, en woonde zelfs niet ver van de exacte locatie waar die opdracht was.

Non semper ea sunt quae videntur

288

Re: Michel Libert

Michel Libert: “Bij WNP waren wij er allemaal van overtuigd dat wij voor de Staatsveiligheid werkten. Na Barbier ben ik in de zomer van 1983 zelf ook aangehouden. Vanwege die telexen. Hoogverraad, heette dat. Ik heb viereneenhalve maand in voorarrest gezeten. Ik begreep er niks van.”

Was Libert er echt van overtuigd dat hij vanwege de (vermeende?) bescherming van de Staatsveiligheid niet in de gevangenis zou belanden?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

289

Re: Michel Libert

De getuige die verklaarde dat Libert de reus is, zegt nu dat hij in 1982 betrokken was bij een schietpartij met de politie.

290

Re: Michel Libert

Libert praat veel maar zegt weinig. Beijer: idem dito. Beiden zijn gespecialiseerd in het optrekken van rookgordijnen, als je het mij vraagt.