1

Het Nieuwsblad ging praten met de nieuwe baas van de Cel Jumet : Danièlé Goffinet. Wie is Danièle Goffinet?

  • Geboren op 13/12/1962

  • Moeder van 3 kinderen

  • Getrouwd met een militair

  • Woont in Watermaal-Bosvoorde

  • Begon haar carrière als militair

  • Stapte over naar de vroegere rijkswacht

  • Werd er de 1ste vrouwelijke officier

  • In 1997 onderzocht ze mensenhandel en terrorisme

  • 1 hobby buiten haar job:duiken

De nieuwe baas gelooft nog in de zaak ze zegt onder meer het volgende:

We moeten maar één iets vinden, één dominosteentje,en dan volgt de rest (waar heb ik dat nog gehoord). Ze wil niets zeggen over het onderzoek of er nieuwe sporen zijn of niet: Geheim van het onderzoek. De cel is uitgebreid 12 leden (in het verleden zat de cel op haar toppunt op 50 speurders en het dieptepunt was 5).

De nieuwe speurders zijn allemaal mensen die in cel wilden werken, ze zitten er niet tegen hun zin. En er is een griffier en nieuwe computers. Het hele dossier kent ze niet, daarvoor heb je als normaal mens meer dan 1 leven voor nodig maar ze heeft hulp van haar onderzoekschefs. Als het niet opgelost zou raken zou ze ontgoocheld zijn, iemand moet toch de waarheid weten zegt ze.

Verder staat er dan nog een klein artikel met als titel: De Bende Van Nijvel: 28 moorden en 0 daders. Daar verwijzen ze terug dat de harde kern uit de de oude, reus en killer bestaat en dat de laatste vermoedelijk getroffen werd in Aalst door een agent die op de vluchtauto schoot. Twee mannen stonden recht aan de GTI in Houssiére en de derde lag op de grond, volgens getuigen. Het lichaam werd nooit gevonden net als de rest. En dan nog over de premie: die is volgens de politie nog altijd geldig.

Nieuws » "We kunnen het mysterie echt nog oplossen"

2

Ik denk dat de Cel Waals Brabant op haar hoogtepunt zelfs bijna 100 speurders telde. Of we blij moeten zijn met een nieuwe chef, betwijfel ik ten zeerste. Hoe kan iemand die absoluut geen ervaring heeft met dit dossier nu nog voor verandering zorgen? Zeker als je weet dat we zo dicht bij de verjaring zijn. Deze persoon moet zich eerst maanden, of misschien wel jaren lang, inwerken in het dossier.

Ik hoop natuurlijk dat ze een positieve invloed heeft op het dossier en op het onderzoek, maar ik denk niet dat het een goeie zet was.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Ben wrote:

Deze persoon moet zich eerst maanden, of misschien wel jaren lang, inwerken in het dossier.

Een onmogelijke job, het dossier is veel te groot.

4 (edited by Columbo 13-02-2009 05:18)

De speurders hebben geen recht op de 10 miljoen van Delhaize omdat ze gewoon hun werk doen. Als ze dat voor de gelegenheid eens zouden veranderen en de speurders óók recht geven op die premie? In de praktijk is dat natuurlijk onmogelijk. Want terwijl de speurder die het eerste steentje omver schopt de poen op zak steekt, gaat hij bakken kritiek krijgen omdat hij of de zijnen het dominosteentje niet eerder opmerkten.

Goffinet is een militaire. Die bekijkt de zaken wellicht anders dan Vos en co. Die denkt in termen van winnen of verliezen. Ze zegt ook dat ze 'ontgoocheld' zal zijn als ze de zaak niet uitgeklaard krijgt. Vos zegt : 'Aan deze zaak valt geen eer te behalen, als de zaak opgelost raakt gaan we Dutroux-toestanden krijgen'. Ik vind dat een verdachte uitspraak.

Als Goffinet op een half jaar tijd voor mekaar zou krijgen waar hij al bijna 20 jaar op zit te zoeken zonder wat te vinden, dan zal dat voor hem inderdaad niet leuk zijn. Vooral niet als blijkt dat ze een aantal dingen niet zagen terwijl ze er op stonden te kijken. Dan wordt Eddy Vos de nieuwe 'rijkswachter Michaux'.

Of één van de speurders geeft de "tip van 10.000.000" aan iemand door, en ze verdelen de centen. Maar denk dat velen ze als ze "de tip" wisten, het niet zouden durven zeggen uit schrik voor repressailles (nog steeds).

6

Danièle Goffinet is al geruime tijd niet meer werkzaam bij de Cel Waals Brabant.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

7

Ben wrote:

Danièle Goffinet is al geruime tijd niet meer werkzaam bij de Cel Waals Brabant.

In oktober 2008 begon zij aan haar taak bij de Cel Waals Brabant, in januari 2009 was zij al terug vertrokken. Een reden voor dit vertrek is nooit gegeven. De krant La Libre kon enkel dit concluderen:

Le court laps de temps durant lequel elle sera restée à Jumet semble toutefois révélateur de l'existence d'un problème.

Het toeval wil dat haar vertrek samen viel met de opgravingen in Elouges en de archeologische vondst.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube