131

Re: Zaak Dutroux

Ik denk niet dat ik dwaalsporen leg, in tegenstelling tot allerhande aanhangers van complottheorietjes die zonder een flard van bewijs verbanden trachten te leggen tussen zaken waarvoor er geen flard van bewijs bestaat dat er effectief een verband is.

Het feit dat op dit forum iets beweerd wordt, maakt het nog niet waar.

Toon me eens één enkel bewijsstuk dat Nihoul -die beslist crimineel was, laat daarover geen twijfel bestaan- deelnam aan sexfuiven waar minderjarigen aanwezig waren.  En kom niet aanzetten met die 'X' verhalen waarvan al 10 keer aangetoond is dat ze niet kloppen.

Als jij denkt dat je het vanachter een pc, zonder ook maar één processtuk en met enkel een zoekfunctie als  assistent beter weet en kan weten dan een rechtbank die beschikte over een volledig dossier, getuigen, experts, tja, dan zijn we uitgepraat denk ik.

132

Re: Zaak Dutroux

"Als jij denkt dat je het vanachter een pc, zonder ook maar één processtuk en met enkel een zoekfunctie als  assistent beter weet en kan weten dan een rechtbank die beschikte over een volledig dossier, getuigen, experts, tja, dan zijn we uitgepraat denk ik"
Zal eventjes op jouw toon verder gaan: En als jij denkt dat hun dossier volledig was denk dan nog maar eens.....wat met de klachten over....
1. De verbrandde dossierstukken.
2. Wat met het feit dat ze het dossier bij een weduwe moesten gaan aanslagen omdat bepaalde cruciale stukken niet (meer) in hun bezit waren.
3. Wat met de klachten over bewezen valse pv's.
Ik kan zo nog een tijdje doorgaan maar hoe je het keert of draait het resultaat van alle experten met dossier en het forumlid dat je hierboven van antwoord diende is exact hetzelfde..niets....niente...zero.

Re: Zaak Dutroux

Stop a.u.b. met fantaseren !

Re: Zaak Dutroux

Xenophon wrote:

Het milieu waarin hij bewoog was ook totaal niet dat van Dutroux die eigenlijk een marginaal was.

TheGiftDragon wrote:

Ik weet niet welk dwaalspoor je denkt te moeten leggen....
Letterlijk overgenomen uit dit forum: "Feit is dat Michel Nihoul en Bernard Weinstein (de handlangers van Dutroux) vaste klanten van hem waren en dat hij Thierry Sliman, die ook wekelijks in zijn etablissementen kwam, al kende van in 1982". En dit gaat over de bar van M.Piro. Dus Nihoul bewoog zich zeer zeker in marginale milieus (als dat noodzakelijk was voor zijn louche zaakjes), hoewel vanzelfsprekend zijn natuurlijke habitat het totaal andere uiterste van het spectrum was.

Xenophon wrote:

Ik denk niet dat ik dwaalsporen leg, in tegenstelling tot allerhande aanhangers van complottheorietjes die zonder een flard van bewijs verbanden trachten te leggen tussen zaken waarvoor er geen flard van bewijs bestaat dat er effectief een verband is.

Het feit dat op dit forum iets beweerd wordt, maakt het nog niet waar.

Ofwel heb je weinig dossierkennis, ofwel ben je zeer zeker bezig met dwaalsporen te leggen. Nihoul, Dutroux, Weinstein, en nog enkele andere beruchte namen, werden regelmatig opgemerkt in de bar van M.Piro op de hoek van de Rue des Ecoles. Twee personen die dit bevestigen, daar bestaat beeldmateriaal van.

Maar inderdaad, we zijn uitgepraat....

Re: Zaak Dutroux

De vrijlating van Dutroux zou de belangstelling van de pers kunnen doen herleven.

136

Re: Zaak Dutroux

En van de ouders ook.

137

Re: Zaak Dutroux

Nieuw spraakmakend boek over zaak-Dutroux op komst

Voormalig speurder Aimé Bille heeft een boek klaar over de zaak-Dutroux.

Geheugensteuntje: "De telefoonlijn van Connerotte en de verhalen van X1 leiden tot meerdere nevendossiers met tal van anonieme en gekende getuigen. Eén verhaal van X1 leidt de speurders naar een oud dossier over Christine Van Hees, vermoord en deels verbrand in de oude champignonkwekerij van Oudergem. Deze moord werd nooit opgelost. Het BOB-onderzoek onder leiding van De Baets wordt voor dit dossier toevertrouwd aan zijn Franstalige collega Aimé Bille. Deze ontdekt dat het vroegere onderzoek onder leiding van onderzoeksrechter Van Espen aan alle kanten rammelt. Wanneer dit ook ter ore komt van magistraat Marique die in opdracht van de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux werkt, beginnen ook de problemen voor rechercheur Bille.

En:

"Aanvankelijk wou Regina Louf niet getuigen voor Connerotte maar na enkele dagen neemt ze toch contact op met De Baets. Er wordt bij de BOB-Brussel een speciale onderzoekscel opgericht, onder leiding van De Baets, om X1 te ondervragen. Alle verhoren worden van in het begin op video opgenomen en samengevat vertaald in het Frans voor Neufchâteau. Geregeld komen hoge rijkswachtofficieren, magistraten en de nationaal magistraat de verhoren achter glas bijwonen. Zeer snel komt deze onderzoeksgroep onder het bevel van de heer Duterme. (*) Snel zal blijken dat dit geen gelukkige beslissing was om het onderzoek sereen verder te laten verlopen.

Bron: P-Magazine

(*) Duterme (in onderzoek Bende van Nijvel):

In februari 2010 werd speurder Lionel Ruth, die al 25 jaar bij het onderzoek betrokken was en de laatste jaren een leidende functie had, van het onderzoek gehaald en geschorst. Ruth zou jarenlang een wapen hebben bewaard dat toebehoorde aan de voormalige vriendin van de meermaals als verdachte genoemde Jean Bultot. Dit wapen zou echter niet door de Bende van Nijvel zijn gebruikt. Directeur Lionel Ruth wordt opgevolgd door gewezen rijkswachtofficier Jean-Luc Duterme die een vertrouwenspersoon aan het hoofd van de CWB plaatst. De CWB-top gaf het vernieuwde onderzoeksteam daarna de opdracht een deel van het drie miljoen pagina's tellende Bende-dossier te verbranden.

Re: Zaak Dutroux

fenix wrote:

Voormalig speurder Aimé Bille heeft een boek klaar over de zaak-Dutroux.

Dutroux : L’enquête assassinée » investigaction.net