Re: Zaak Dutroux

Het zal inderdaad wel om Marcel M. gaan. Het is opmerkelijk hoe zijn rol in het dossier nooit volledig uitgeklaard is. Misschien weet hij te veel over andere zaken die niet aan het licht mogen komen.

Re: Zaak Dutroux

Nieuwsblad - Interview Paul Marchal (17-02-2004)

In januari 2002 vraagt Marchal voor de raadkamer, tevergeefs, de doorverwijzing naar assisen van maar liefst zeventien personen die in het onderzoek genoemd worden. Onder hen Marcel M., toenmalig uitbater van hotel Brasil in Blankenberge. De slager die naast dat hotel gevestigd is, beweert dat hij de avond van de ontvoering van An en Eefje Dutroux met de meisjes in dat hotel heeft zien binnengaan.

In augustus 2001 laat zijn echtgenote Betty plots van zich horen met haar getuigenis in een reportage op BBC-World. Ze laakt onder meer het feit dat er stukken uit het dossier verdwenen zijn en zelfs sommige getuigen in bizarre omstandigheden gestorven zijn.

Re: Zaak Dutroux

Als je het spoor van Marcel M. verder onderzoekt dan kom je al snel uit bij een mysterieuze boerderij in Brugge - waar onder meer Dutroux en Nihoul wel eens passeerden volgens een getuige/informant - en Pierre Becker. De kans is groot dat Marcel M. en Becker deel uitmaken van een groot netwerk van mensenhandel en/of pedofilie.

Als je dus met een DNA-staal kan bewijzen dat Marcel M. ooit in de kooi van Dutroux is geweest, dan ben je als onderzoeker verplicht om je te verdiepen in de achtergrond van Marcel M. en dus ook dat groot netwerk waar hij deel van uitmaakt. En dat laatste is wat men koste wat het kost wil vermijden, omdat er waarschijnlijk ook wel weer enkele prominenten aan dat netwerk gelinkt kunnen worden.

Men heeft er vanaf dag 1 alles aan gedaan om Dutroux voor te stellen als een gek die zo goed als alleen handelde. Onder meer door het belachelijk maken van de X-getuigenissen, bepaalde sporen bewust niet te onderzoeken (zoals het DNA van Marcel M.) en door de rol van Nihoul te minimaliseren, is men erin geslaagd om telkens rond dat groter netwerk van mensenhandel en pedofilie heen te dansen.

44

Re: Zaak Dutroux

Ben het even niet meer zeker maar is er een concrete link tussen Marcel M. en de fermette in Vlissegem? Pierre B. is sowieso een spoor dat verdere aandacht waard is.

Re: Zaak Dutroux

Marcel M. heeft intussen al laten weten dat ze hem niet zullen zien tijdens de schijnvertoning die het assisenproces van Marc Dutroux volgens hem zal worden. Want er is meer. Eind augustus 1996 signaleert een agent van de Blankenbergse gemeentepolitie aan Neufchâteau dat een informant hem vertelde dat An en Eefje kort na hun ontvoering naar een landhuisje aan de rand van het polderdorpje Vlissegem, niet zo ver van Blankenberge, zijn overgebracht. Het huisje zou in de zomer van 1995 kortstondig zijn bewoond door ene Pierre B.

De boerderij, die 200 meter van de weg ligt en verscholen is achter struiken, staat sinds 1994 leeg. Wanneer Connerotte er op 1 oktober 1996 een huiszoeking laat verrichten, vindt men aanwijzingen dat daar in de zomer van 1995 niet alleen Pierre B., maar luidens de omwonenden ook `enkele Franssprekende lieden' hebben vertoefd en er met een graafmachine in de weer zijn geweest. Er wordt een bivakmuts gevonden, een militaire parka en een notablok met een verwijzing naar Pierre B. Het landhuis is eigendom van de Blankenbergse restaurantuitbater L.

De man heeft een vriend wiens naam in Neufchâteau een belletje doet rinkelen: hoteluitbater Marcel M., eveneens uit Blankenberge. Dat is een kennis van Marc Dutroux. Tijdens een huiszoeking bij Dutroux in Marcinelle stootten de speurders op 24 augustus 1996 op het privé-telefoonnummer van Marcel M. Het nummer staat opgeschreven in een boekje dat voorts verschillende adressen en telefoonnummers in Tsjechië en Slovakije vermeldt. Ook Marcel M. is geen onbekende bij het gerecht. Sinds medio '96 loopt tegen hem een onderzoek rond een handel in Braziliaanse vrouwen.

Bron: De X-dossiers: Wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux | Annemie Bulté, Douglas De Coninck, Marie-Jeanne Van Heeswyck

46

Re: Zaak Dutroux

Ok, dank. Hij was dus bevriend met de eigenaar van de fermette, een horeca-persoon uit bl'berge (niet zo uitzonderlijk dat die twee elkaar kennen dus). De vraag is of Pierre B. gewoon een huurder was of er als vriend door die eigenaar gelogeerd werd voor een tijdje. het zit wat ver allemaal, misschien tijd om dit eens opnieuw onder de loep te nemen.

Re: Zaak Dutroux

Is het volledige adres van die boerderij gekend?

Servo per Amikeco

48

Re: Zaak Dutroux

Het ligt op de rand van Vlissegem dat een klein dorp is. 200 meter van de weg af.

49

Re: Zaak Dutroux

Passage uit het artikel op hln.be over Jean Lambrecks z'n solo zoektocht. Toch wel geschift en veelzeggend als het effectief is.

Zo kwam er in tal van processen-verbaal eenzelfde voertuig voor. Er is nooit een onderzoek gevoerd naar het voertuig, de nummerplaten ervan en de bestuurders. "Precies op 24 augustus van dit jaar ontdekten we dat het nieuwe spoor dat we hadden gevonden - het nooit eerder onderzochte voertuig - al exact 20 jaar geleden bestond", zo zegt Jean Lambrecks in Het Belang van Limburg.

"Op 26 september 1995 kwam er bij de politie van Oostende namelijk een omslag toe met daarin een bierkaartje van het merk "Bass". Op de omslag was geen afzender vermeld. De schrijver wilde kennelijk anoniem blijven want enkel op de achterkant van het bierkaartje had hij of zij een korte tekst aangebracht, namelijk: 'Anne & Eefje' met dan de vermelding van een voertuig met nummerplaat. Hiervan heeft niemand mij ooit op de hoogte gebracht".

Toch benieuwd naar het merk van de auto. Een witte Mercedes?

50

Re: Zaak Dutroux

Nee, een zwarte BMW. Nu wachten of het parket al dan niet een nieuw onderzoek wil openen....